زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

عسل وزیبائی

عسل یک مرطوب کننده طبیعی به شمار می‌آید و همانند یک ماده ضد سوزش برای پوست‌های حساس عمل می‌کند

ماسک عسل:عسل خالص را روی صورت‌تان بمالید و اجازه دهید که مدتی روی پوست‌تان باشد تا زمانیکه خشک شود. تقریبا پانزده دقیقه برای خشک شدن عسل برروی پوستتان کافی است. وقتی که خشک شد صورتتان را با آب گرم بشویید.

ماساژعسل:یک قاشق چای خوری عسل به همراه کمی پودر بادام را در کف دستان مخلوط کنید به آرامی روی صورت‌تان بمالید.سپس معجون عسل وبادام راباآب گرم بشویید.

موهای درخشان: برای براق کردن موهایتان می‌توانید مخلوطی از یک قاشق چای خوری عسل به همراه آبلیموی تازه فشرده شده بایک لیترآب تهیه کنید. طبق معمول موهایتان را بشوید و بعد از مخلوط عسل برروی موهایتان بریزید. اجازه دهید موهایتان بصورت نرمال خشک شود،نیازی به شستن مخلوط عسل ازروی موهایتان نیست.این روش بهتراز ژل مو که ازموادشیمیائی است جواب میدهد.

نرم‌کننده مو:برای داشتن موها و پوست سری سالم می‌توانید از مخلوط یک دوم فنجان عسل و دو قاشق سوپخوری روغن زیتون استفاده کنید. موهایتان را با مخلوط عسل آغشته کنید، سپس پوششی روی سرتان بگذارید و اجازه دهید برای سی دقیقه روی سرتان بماند. بعد از سی دقیقه موهایتان را بشویید.

جوهرپوست: برای سفتی، نرمی و مرطوب بودن پوست‌تان می‌توانید مخلوطی از یک سیب پوست گرفته رنده شده و یک قاشق سوپخوری عسل تهیه کرده‌اید استفاده کنید.آنقدر مخلوط عسل را هم بزنید تا نرم شود و به آرامی روی پوست صورت بمالید و اجازه دهید برای پانزده دقیقه باقی بماند. بعد پانزده دقیقه مخلوط عسل روی صورتتان را با آب گرم بشویید.

با نکات زیبایی گفته شده در بالا می‌توانید محصولات زیبایی سودمندی را در منزل تهیه کنید. عسل یک محصول فوق‌العاده در زیبایی است چراکه شامل آنزیم‌ها، ویتامین‌ها، و موادمعدنی زیادی است.

همچنین برای زیباترشدن وسالم ماندن،هرروزیک قاشق عسل با آب معمولی شربت نموده ظرف 5تا10دقیقه جرعه جرعه با ممزوج شدن با بزاق دهان بنوشیم عسل زیبائی ماراعمقی میکند ازدرون پوست جوش نمی زنیم پوست نرم وبراق ولطیف میشودپیوسته بایداستفاده کردمتقاطع اثرکمتری دارد.عسل خاصیت ضدعفونی دارد.دکترحجتی «قندطبیعی راسوخت مغزمیدانددربرابرروغن که سوخت قلب وپروتئین که سوخت عضلات است» ودکترمنوچهرعبادی «برنامه غذائی کم پروتئین راسبب تنظیم کلسیم ذکرمی کند» عسل دارای قندطبیعی ودرنتیجه سوخت مغزاست ازبیماری ام – اس (مولتی پل اسکلروز)که بیماری جوانان نامیده میشودوبیشترافراد20تا40سال رامبتلامیکرداماامروزه به افراد9سال به بالاسرایت کرده است جلوگیری می نماید. عسل ازاسترس وتپش قلب پیشگیری می نماید وشادکننده است.رسول اکرم صل الله علیه وآله فرمود:«العسل یسر،عسل شادکننده است»همچنین عسل باروغن زیتون خام صبحانه دلپذیری است که درکتاب اسلام پزشگ بی دارونوشته حضرت حجة الاسلام احمدامین آمده که روغن زیتون تصفیه نشده درایجادزیبائی درپوست معجزه گر(خارق العاده)است.حتی المقدورروزی یک قاشق بخوریم هم سوخت قلبمان تأمین میشودوهم داروی افرادطبع سردوخشگ(سوداوی) است درسلامتی ودفع کلسترول بدازرگها موثراست اعصاب راقوی میکندباتقویت اعصاب ازاسترس پیشگیری وازمچاله شدن پوست براثراسترس پیشگیری میشود.ترکیب این دو(عسل وروغن زیتون)ازغذاهای بسیارمهم قدیم ایرانیان بخصوص برای زنان زائوبوده است.  

  ماسک عسل

نتیجه تحقیقات یک محقق روسی نشان میدهدکسانی که دربرنامه غذائی روزانه خودعسل مصرف کرده اندازآثارمنفی تابش های رایانه شخصی خودکه درروزباآن کارمیکنند برقوای جسمی شان مصون ماندند(جام جم26/5/87)

اینهابه شرطی اثرکامل دارندکه ماازموادغذائی استرس زا وآغشته به موادشیمیائی*** مثل قندوشکروآنچه شکردرآن بکار رفته مانندمربا،نوشابه،ساندیس،سنیچ،کمپوت،شیرینی،بیسکوبیت،کیک،شکلات،نقل،نبات،... کمتراستفاده نمائیم وازمصرف غذاهائی که سبب افزایش الکل بدن ودرنتیجه مانع تولیدویتامین ب دربدن میشوندمانندغذاهای نشاسته داری چون آش رشته وسوپ برنج،ماکارونی وسیب زمینی بدون گردو،نانهای سفیدکه فاقدسبوس هستندمانندلواش وبربری وتافتون وباگت کمتراستفاده کنیم**** وازکنسرووسوسیس وکالباس وموزوامثالهم که حاوی موادشیمیائی وموادنگهدارنده می باشندکمتراستفاده کنیم وازغذاهایی مثل شیروپنیردرصبح وعدس پلوکه استرس زاهستند وتعادل اسیدوباز بدن رابه هم میزنندهم کمتراستفاده نمائیم.وبه گفته آقای حسین روازاده به جای روغن مایع نباتی وسرخ کردنی که رگهارابه علت گرم بودن وحرارت داشتن بدن سفت میکندازروغن زیتون خام استفاده کنیم یاازروغن کنجداستفاده کنیم تاباکبدماسازگارباشدوتولیدهیستامین ننمایدکه پوست راکه آینه کبداست خراب کند.

---------------------

غذاهای آغشته به موادشیمیائی ولوازم آرایشی تهیه شده ازموادشیمیائی سبب ناراحتی پوستی وکبدی می گرددامروزه یکی ازبیماری های زمان ما توهم زشتی است که برخی افرادبخصوص خانم هارامبتلابه جراحی زیبائی می نمایدوچون یک اختلال عصبی است بعدازجراحی نیزناراضی هستند کشورمادرسال 86رتبه اول مصرف کننده لوازم آرایشی درجهان بوده است.حتی یک جوان ،حین جراحی زیبائی براثرشوک آنافیلاکسی جان خودراازدست داد.ساولون که قبلادرشتشوی زخم هااستفاده می شدبراثرداشتن عوارض جانبی ازچرخه درمان حذف شده است وعنقریب است که بتادین نیزکه عوارض جانبی داردحذف شود.منوچهرعبادی فوق دکترای داروسازی درکتاب فارماکودینامی گیاهان داروئی می گوید :«روشهای درمانی طب آلوپاتیک عوارض جانبی داردوامروزه مردم دنیابطرف گیاهان** [تغذیه سالم ]میروند» و دکترحجتی مدرس امدادگری درهلال احمر قم که دروسش ازشبکه تلوزیونی استان قم درسال 86پخش می شدمعتقداست زخم هاراباشربت عسل بایدپانسمان کردوبخصوص اگردرصورت دختربچه زخم ایجادشدحتی المقدورنبایدبخیه صورت گیردوباگذاشتن عسل کامل روی زخم آنراپانسمان نمودتااثرزخم باقی نماند چون بعدهااودچارتوهم جذابیت که یک اختلال روان تنی(سایکوسوماتیک)است می گرددودچارامراض عصبی می شود.شیخ علی عسل فروش که برای علماء عسل تهیه می نمایدمی گویدکتفم بریده شد ونیازبه چندبخیه داشت ولی باعسل کامل گذاشتن روی آن هم زودخوب شد وهم اثرزخم باقی نماند درحالیکه قبل ها دستم بریده شده بودبخیه کردنداثرش مانده است. مراجع وعلماء عمده مشتری های وی هستند . امروزه برخی بیمارستانهای خصوصی درتهران زخم هاراباشربت عسل شتشو می دهند وپانسمان می نمایند.اخیرادانشمندان معتقدبه طب آلوپاتیک(مرسوم) نیزبا همین دید مبادرت به تولیدچسب زخم کرده اند: روزنامه آفتاب یزد18مهر87:«پژوهشگران برای درمان فوری زخم ، سوختگی و التهاب، چسب زخم عسل ساختند. پژوهشگران علوم پزشکی، چسب زخمی ساخته اند که در آن از عسل طبیعی و ‌شهد و گرده گیاه منوکا در نیوزیلند استفاده شده است. ‌این چسب، خواص طبیعی ضد عفونی و ضد باکتری دارد و بسیار زود و بهتر از آنتی بیوتیک ها التهاب و عفونت ها را بهبود می ‌بخشد. ‌این چسب رشد باکتری ها را در عفونت ها کند می کند و حتی ‌شدیدترین سوختگی ها و عفونت ها که چندین ماه نیاز به بهبودی ‌دارند ، در مدت 10 روز بهبودی کامل می یابند. استفاده آن در منطقه جنگی از کاربردهای دیگر این چسب برای درمان فوری زخم ‌است. » همچنین پژوهشگران دیگرکه نتیجه تحقیقاتشان راروزنامه آفتاب یزد به نقل ازروزنامه الاهرام مصردرسال 1384درج کرده میگویند عسل درزیبائی انسان نقش داردچون مانع چروک پوست وریزش مو می گردد وخوردن یک قاشق در روز [بصورت شربت یعنی حل درآب معمولی وسپس آب خنک روی آن ریختن،چون درآب جوش فاسد ودرآب سردحل نمی شود) انسان راازمراجعه به پزشگ بی نیازمیکند.

عسل حتی سریعترازآنتی‌بیوتیکهاباعث بهبودزخمهای عفونی می‌شود.به گزارش خبرگزاری ایسنا 20 /11/1382  دکتر عباس میراب‌زاده عضو هیات علمی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران گفت:«بهبود زخم از پدیده‌های پیچیده فیزیولوژی انسان است. آنتی‌بیوتیک‌ها به  علت  توکسیک بودن برای پدیده بهبود زخم، در روند بهبود زخم اختلال ایجاد می‌کنند ولی برای برداشتن عفونت از روی زخم که پدیده بهبود زخم را به دنبال دارد استفاده از آنتی بیوتیک‌ها ضروری است در استفاده از عسل برای بهبود زخم نیازی به کاربرد آنتی بیوتیک نیست و یکی از دلایل مهم بهبود معجزه‌آسای درمان زخم با عسل موضوع اخیر است؛ همچنین طبق بررسی‌های فراوان انجام شده در ایران و کشورهای دیگر مشخص شده که عسل بهتر و سریعتر از آنتی‌بیوتیکها باعث بهبود زخم می‌شود.خاصیت میکروب کشی عسل خیلی بهتر از الکل بوده و سریعا آب موجود در میکروبها را جذب می‌کند و سبب نابودی میکروبها می‌شود .در بررسی‌های به عمل آمده، میکروبهای خطرناک بیماریزای انسان را وارد عسل کرده‌اند نتایج این بررسی حاکی از این بود که این میکروب‌ها به علت فشار اسمزی بالای عسل سریعا از بین می‌روند عسل به سرعت بوی عفونت را از زخم برمی‌دارد و این موضوع علاوه بر خاصیت میکروب کشی بالای عسل به خاطر رایحه موجود در عسل می‌باشد.»

کاهش تماس بانورخورشیددر بارداری خطرابتلا به ام.اس در کودکان

  

یک مطالعه جدید نشان داده است کودکانی که مادران آنها در 3 ماهه اول بارداری کمتر در تماس با نور خورشید قرار می‌گیرند، در دوران بزرگسالی بیشتر در معرض خطر ابتلا به ام. اس هستند.  

 

 اشتباه اشتباه درست

محققان معتقدند که کمبود میزان ویتامین D در بدن با افزایش خطر بروز ام. اس ارتباط مستقیم دارد و لازم به ذکر است که نورخورشید قوی‌ترین منبع ویتامین D است. به این ترتیب کاهش تماس با نور خورشید در دوران بارداری می‌تواند روی سیستم ایمنی و عصبی جنین اثر بگذارد و سال‌ها پس از تولد، خود را به صورت بیماری ام. اس نشان دهد. در این پژوهش، محققان یک هزار و 524 بیمار مبتلا به ام. اس را که بین سال‌های 1920 و1950 به دنیا آمده بودند، مورد مطالعه قرار دادند. براساس این گزارش، مادران اغلب این بیماران در 3ماهه اول بارداری خود به دلایل مختلفی مثل سردی هوا تمایل داشتند که اکثر اوقات را در خانه بمانند و در نتیجه کمتر در تماس با نور خورشید بودند. در این رابطه محققان اظهار داشتند که بدون شک ویتامین D نقش مهمی در توسعه سیستم عصبی مرکزی جنین ایفا می‌کند/آفتاب یزد  

ویتامین K در حفظ سلامت استخوان‌ها نقش اساسی دارد

                                                                 بسم الله الرحمن الرحیم

یک متخصص تغذیه گفت: ویتامین K درحفظ سلامت استخوان‌ها نقش اساسی دارد و از پوکی استخوان پیشگیری می‌کند. وی افزود: ویتامین K محلول در چربی بوده و تا حدودی در برابر حرارت پایدار است ولی در مقابل نور بسیار حساس بوده و فاسد می‌شود.این متخصص گفت: ویتامین K در انعقاد خون و نیز جلوگیری از خونریزی‌های کشنده ضرورت دارد، این ویتامین همچنین در سلامت استخوان‌ها نیز نقش دارد. وی افزود: کمبود ویتامین K در رژیم غذایی زنان تاثیر زیادی در افزایش ابتلای آنان به پوکی استخوان دارد، زیرا این ویتامین نقش زیادی در شکل‌گیری استخوان‌ها دارد.

از انواع طبیعی ویتامین K، <فیوتنین> نام دارد که توسط گیاهان سبز ساخته می‌شود و نوع دیگر مناکینون‌ها هستند که توسط باکتری‌ها ساخته می‌شود.  

 

شبدر منبع ویتامین کا

 وی گفت: مهم‌ترین منابع حاوی ویتامین K سبزی‌های دارای برگ‌های پهن سبزرنگ، اسفناج(سرد و تر )، گل کلم، کلم بروکلی(گرم وخشک)، کاهوهای سبز تیره(سرد و تر)، شلغم، کاهوهای پیچ(سرد و تر )، لوبیا سبز(سرد و تر)، سیب زمینی پخته(سرد و تر) است و مصرف این مواد نیاز انسان را به این ویتامین برطرف می‌کنند

ویتامین P چیست؟

بیوفلاونوئیدها واقعا در گروه ویتامین ها قرار نمی گیرند اما بعضی مواقع با نامویتامین P خوانده می شوند. بیوفلاونوئیدها برای جذب ویتامین C لازم هستند و این دو باید با هم دریافت شوند.

لغت بیوفلاونوئید به ترکیبات بسیاری اشاره دارد و شامل هسپرین، هسپریدین، اریودیکتیول، کوئرستین، کوئرسترین، روتین و... می شود.

بدن انسان قادر به تولید بیوفلاونوئیدها نیست پس باید از طریق رژیم غذایی تأمین شوند.

 عملکرد و فواید ویتامین P:

* حفاظت و نگهداری از رگ ها و مویرگ های خونی/* ممانعت از تشکیل پلاک های مربوط به تصلب شرائین

 * پیوند دهنده ی بافت های بدن/* کاهش سطح کلسترول /* تقویت کننده ی دیواره مویرگ ها/* ضد انعقاد مویرگی

* حفاظت کننده از ویتامین C

دریافت روزانه ی ویتامین C و بیوفلاونوئیدها ممکن است حساسیت شما را در برابر سرماخوردگی کاهش دهد.

 مقدار توصیه شده ی ویتامین  P 

میزان مشخصی برای دریافت ویتامین P تعیین نشده است اما برای مکمل ها یک دوز mg 500 توصیه می شود.

 نشانه های کمبود ویتامین P:* کوفتگی  و کبود شدگی/* واریس سیاهرگی

 چه زمانی میزان بیشتری ویتامین  P لازم است؟

اگر شما دچار استرس هستید یا داروهایی مثل آسپرین، داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی، قرص های ضد بارداری، داروهای ادرارآور و یا استروژن مصرف می کنید لازم است میزان دریافتی بیوفلاونوئیدها (ویتامین P) را افزایش دهید.

 بهترین منابع ویتامین P

زردآلو، گیلاس، فلفل قرمز، گریپ فروت، لیموترش، میوه ها و سبزی های تازه به ویژه مرکبات، فلفل سبز، انگور، توت فرنگی، کشمش سیاه(مویز) و آلو از منابع خوب آن هستند  

 

 

 چگونه ویتامین را مصرف کنیم؟

بهترین روش مصرف به دلیل جذب سریع و زیست دسترسی بالا، شکل مایع آن است.وقتی از مکمل استفاده می کنید همیشه به عنوان انتخاب اول مکمل مایع (شربت) را انتخاب کنید.

مکمل ها به صورت  قرص هم در دسترس هستند.

 نشانه های مصرف بیش از حد:اسهال

روش نگهداری:حرارت و رطوبت به ویتامین P آسیب می زنند. نگهداری در یخچال توصیه می شود.

ریزمغذی ها

بسم الله الرحمن الرحیم

ریزمغذی ها دسته ای از عناصر و ترکیبات شیمیایی هستند که به میزان جزیی مورد نیاز بدن هستند اما همین مقدار جزیی نقش مهمی در فرآیند های شیمیایی بدن دارد و از این طریق به حفظ و ارتقای سلامت انسان کمک می کند.کمبود این مواد مغذی اختلالات مهمی در عملکرد طبیعی اندام های بدن ایجاد می کند. عوارض ناشی از کمبود بعضی از ریزمغذی ها از چنان اهمیتی برخوردارند که تلاش های بسیاری در سراسر دنیا صورت می گیرد تا میزان این کمبود ها را در جامعه به حداقل برسانند. در بسیاری از کشور ها به روش های گوناگون این ریزمغذی ها به الگوی مصرف روزانه مردم اضافه می شود که غنی کردن مواد غذایی با ریزمغذی های گوناگون و تامین آنها به صورت مکمل از آن جمله اند.

ادامه مطلب ...

استرس قاتل قلب است روغن زیتون بابو غضب راخاموش میکند

                                                       بسم الله  الرحمن الرحیم

تنیدگی(stress) وتپش قلب،ایست قلبی

رئیس انجمن قلب وعروق ایران ، فریدون نوحی ، درحاشیه کنگره مشترک قلب وعروق ایران وانگلیس ، گفت: آشفتگی یا تلاطم سبب گردش هورمون های استرس درخون شده که همین امرباعث آسیب درجداره درونی شریانها میگردد.( 1383آفتاب یزد به نقل ازایسنا)

مسعود اسلامی متخصص قلب : استرس شدید وناگهانی میتواند سبب مرگ ناگهانی شود.(ایضا- 8/4/84)

پرفسورادوارد سوارز ازدانشگاه هارواد:استرس قاتل قلب است 50% افرادی که دچارحمله قلبی شده بودند  کلسترول بالا نداشتند استرس وافسردگی خطر حمله قلبی را دوبرابرمیکند .

هیجان سبب آزاد شدن هورمون های استرس میگردد

وآزادشدن آنها التهاب را درپی دارد

که این التهاب ناراحتی قلبی به دنبال دارد (ایضا 1/8/84)

خشم وغضب مداوم هم هورمون هایااسترس را افزایش میدهد(دکترجان شوارتزبرگ ازدانشگاه کالیفرنیا1384) ...وروغن زیتون غضب را خاموش میکند... ویطفئی الغضب(امام رضا) 

 

محققان فنلاندی با مطالعه روی 1000زن ومرد دریافتند قلب مردان نسبت به استرس زودترازقلب خانم ها علائم استرس را نشان میدهد  ومردانی که به مشاغل پراسترس مشغولند چربی وکلسترول بد دردهانه سرخ رگهای آنها تجمع می می نماید .(ایضا 2/8/84به نقل ازرویترز)

فلاویا باربارنو ازدانشگاه سگالن فرانسه گفت استرس سبب پرخوری و درنهایت چاقی میشود وی افزود یافته هایما نشان میدهد درک رفتاری بهتری باید نسبت به چاق ها داشته باشیم (جام جم 1384)

اثرمنفی تنیدگی بر زخم ها

                                                    پژوهشگران دانشکده پزشکی آکلند:

استرس سبب کاهش عملکرد سلولهای دفاعی بدن ونیز کاهش خون رسانی  به بافت آسیب دیده شده ودرنتیجه اثرمنفی بربهبود وترمیم زخمها دارد وروند بهبود زخم ها را پس ازعمل جراحی کند میکندومدت بستری آنها بیشترمیشود این پژوهش روی47نفرانجام شده است (آفتاب یزد 5/3/83)

حرز امام معصوم نهم حضرت جواد علیه السلام

یا نُورُ یا بُرْهانُ یا مُبینُ یا مُنیرُ یا رَبِّ اِکْفِنى الْشُّرُورَ وَ افاتِ الدُّهُورِ وَ

اى نور و اى دلیل روشن و اى آشکارکننده اى نوربخش پروردگارا کفایتم کن از شرور و آفات روزگار و

اَسْئَلُکَ النَّجاةَ یَوْمَ یُنْفَخُ فِى الصُّورِ

از تو خواهم رهایى را در روزى که دمیده شود در صور 

-------------- 

بنا به توصیه عارف شهیر آیت الله العظمی سیدرضا بهاء‌الدینی رحمت الله علیه این رابنویسیم همیشه همراه خودمان یا درکیف خودمان داشته باشیم تا ازشر شرور درامان باشیم انشاءالله

ویتامین د

پنجره هایی که به دلیل فرهنگ غلط همسایگی باید با ضخیم‌ترین پرده ها پوشانده شود و در تمام طول روز، فضای خانه از لمس نور طبیعی آفتاب بی بهره بماند. به واقع ما در ایران، از آفتاب می‌گریزیم. تنها منبع غنی از این ویتامین، نور خورشید است و صرفا در اثر مواجهه با آفتاب، سنتز ویتامین D اتفاق می‌افتد که این شیوه دریافت هم در ایران به دلایل عدیده امکان‌پذیر نیست.   

ادامه مطلب ...

نخود عالی ترین غذای فیبر دار دنیا


نام دیگر نخود، لوبیای گاربانزو( garbanzo bean ) می باشد.

نخودفرنگی، عدس و نخود بصورت یکسال در میان و چرخشی با گندم و جو در یک زمین زراعتی- کشت می شوند. این حالت چرخشی باعث تقویت و تجدید نیتروژن در خاک می شود و دیگر نیازی به استفاده از کود نخواهد بود.

خود یکی از غذاهای اصلی مردم جنوب آسیا و خاورمیانه است.
نخود دارای طبع گرم و خشک است و برای تقویت بنیه یکی از بهترین حبوباتی است  که در غذاهای مختلف و متنوعی در سفره های سنتی ایران جایگاه ویژه ای داشته است در و برای همه سنین سفارش می گردد. این گیاه بنشنی علاوه بر طعم خوب منبع عالی فیبر، پروتئین، اسید فولیک، آهن، مس، روی و منیزیم است.  

 

در این مطلب به نقل از «ehow»، به خواص متعدد نخود اشاره شده است که توجه شما را به آن جلب می کنیم.

* فیبر موجود در آن برای حفظ سلامت بدن مفید است. مصرف منظم فیبر با کاهش چشمگیر کلسترول مضر مرتبط است.

* فیبر به جذب بهتر موادمغذی کمک می کند و احساس سیری در فرد ایجاد می کند.

* پس از مصرف غذا، میزان قند خون افزایش پیدا می کند اما فیبر باعث طبیعی شدن میزان گلوکز در خون می شود.

* آهن موجود در نخود برای گردش اکسیژن در کل سیستم بدن و تولید انرژی لازم است. کمبود آهن به بیماری هایی مانند کم خونی، ضعف، ریزش مو، سردرد یا بیماری های حاد دیگر منجر می شود.

* فولات موجود در این گیاه بنشنی نقش مهمی در رشد سلول های هموگلوبین دارد. فولات در پیشگیری از پوکی استخوان موثر است.

* منیزیم موجود در نخود، باعث رقیق شدن خون و بهبود جریان خون می شود. 


منابع:


خراسان - مورخ یکشنبه 1390/07/03 شماره انتشار 17940



http://www.ravazadeh.com/fa/ashpazkhane/3907-1390-06-14-02-25-35.html


سابقه موضوع  

http://zatun.blogsky.com/pages/4/ 

http://zatun.blogsky.com/1391/07/12/post-18/ 

http://zatun.blogsky.com/1391/07/12/post-17/

نقش مهم فلز روی در بدن

سیده زهره طباطبائی  



دکتر مظهری در گفتگو با سلامت‌نیوز:

کمبود روی موجب اختلال در رشد جنسی نوجوانان می‌شود

روی در فعالیت‌های مربوط به ساخت مواد ژنتیکی، رنگدانه‌های هموگلوبین، سوخت و ساز کربوهیدرات‌ها، پروتئین و چربی و همچنین آزادسازی ویتامین A از کبد و دفع مواد مضر از بدن نقش به سزایی ایفا می‌کند.روی از عوامل تقویت کننده سیستم ایمنی، افزایش دهنده قدرت یادگیری و عملکرد مناسب حس بینایی و چشایی بوده و همچنین در ترمیم زخمها، جراحات و پیشگیری از بروز گرفتگی در سرخ رگها و بروز بیماری های قلبی و عروقی نقش مهمی ایفا می‌کند.
در هنگام جهش رشد، نیاز بدن به روی افزایش می یابد و در مردان به 15 و در زنان به 12 میلی گرم در روز بالغ می گردد و عدم تامین روی در دوران رشد، به خصوص جهش رشد در دوران بلوغ، موجب کم کاری غدد جنسی، اختلال در حس چشایی، افت وزن، ضایعات پوستی، التهاب دهان، زبان و تحلیل ناخن‌ها می‌شود.»
***
روی در بهبود رشد فیزیکی بدن نقش دارد.


منابع غذایی روی:
روی در گوشت قرمز-ماهی -مرغ و بوقلمون و تخم مرغ و لبنیات یافت می شود.
روی موجود در لوبیا و نخود و آجیل و غلات کامل و سبزیجات پخته از قدرت جذب کمتری برخوردار است.(به نقل از کتاب تغذیه دکتر علیرضا منجمی)
مطالعه بیشتر:
zinc<<

سلامت‌نیوز: رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران گفت:« روی یک ماده ضروری در تکامل جنسی نوجوان به شمار می‌رود و عدم تامین آن در دوران رشد موجب کم‌کاری غدد جنسی و اختلال در حس چشایی می‌شود.»
دکتر ضیاءالدین مظهری در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز گفت:«ماده معدنی روی یکی از ریزمغذی هایی است که تاثیر زیادی در رشد نوجوان دارد علاوه بر این، روی یک ماده ضروری در تکامل جنسی نوجوان به شمار می‌رود از این رو عدم کفایت این ماده در رژیم غذایی باعث خواهد شد که رشد فیزیکی و جنسی نوجوانان دچار اختلال شود.»
کاهش حس چشایی و اشتها نیز از دیگر عوارض کمبود این ریز مغذی است بدین ترتیب کمبود این ماده مغذی علاوه بر اختلالات عدیده‌ای که در الگوی رشدی نوجوان به دنبال خواهد داشت، می‌تواند زمینه ساز بروز بسیاری دیگر از سوء تغذیه‌ها باشد