نام دیگر نخود، لوبیای گاربانزو( garbanzo bean ) می باشد.
نخودفرنگی، عدس و نخود بصورت یکسال در میان و چرخشی با گندم و جو در یک زمین زراعتی- کشت می شوند. این حالت چرخشی باعث تقویت و تجدید نیتروژن در خاک می شود و دیگر نیازی به استفاده از کود نخواهد بود.
خود یکی از غذاهای اصلی مردم جنوب آسیا و خاورمیانه است.
نخود دارای طبع گرم و خشک است و برای تقویت بنیه یکی از بهترین حبوباتی است که در غذاهای مختلف و متنوعی در سفره های سنتی ایران جایگاه ویژه ای داشته است در و برای همه سنین سفارش می گردد. این گیاه بنشنی علاوه بر طعم خوب منبع عالی فیبر، پروتئین، اسید فولیک، آهن، مس، روی و منیزیم است.
در این مطلب به نقل از «ehow»، به خواص متعدد نخود اشاره شده است که توجه شما را به آن جلب می کنیم.
* فیبر موجود در آن برای حفظ سلامت بدن مفید است. مصرف منظم فیبر با کاهش چشمگیر کلسترول مضر مرتبط است.
* فیبر به جذب بهتر موادمغذی کمک می کند و احساس سیری در فرد ایجاد می کند.
* پس از مصرف غذا، میزان قند خون افزایش پیدا می کند اما فیبر باعث طبیعی شدن میزان گلوکز در خون می شود.
* آهن موجود در نخود برای گردش اکسیژن در کل سیستم بدن و تولید انرژی لازم است. کمبود آهن به بیماری هایی مانند کم خونی، ضعف، ریزش مو، سردرد یا بیماری های حاد دیگر منجر می شود.
* فولات موجود در این گیاه بنشنی نقش مهمی در رشد سلول های هموگلوبین دارد. فولات در پیشگیری از پوکی استخوان موثر است.
* منیزیم موجود در نخود، باعث رقیق شدن خون و بهبود جریان خون می شود.
منابع:
http://www.ravazadeh.com/fa/ashpazkhane/3907-1390-06-14-02-25-35.html
سابقه موضوع
http://zatun.blogsky.com/pages/4/
ممنوووووووووووووووون استاد مهربون و عزیز خودم... خیلی مااااااااااااااااااااااهین
بروی چشم... هر چی فرمودین رو حتما عمل می کنم... به بودن دوست عاقل و مهربونی مثل شما افتخار می کنم
از مطالب قبلیتون یادمه که نخود چه خاصیتهای خوبی داره.
مجدد یادم اومد.
فقط این سازگار نبودنش با معده اغلب مردم کمی مشکله.