زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

برای پیشگیری ازبیماری کلیه برنج نخورید وغذاها را قاطی نخوریم

 

رییس اداره پیوند و بیماران خاص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: متاسفانه سالانه، شیوع نارسایی کلیه در کشور هشت درصد افزایش می یابددکتر «کتایون نجفی زاده» روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: اکنون در کشور حدود ۲۷ هزار بیمار دیالیزی وجود دارد و از سال ۱۳۴۶ تاکنون ۳۰ هزار پیوند کلیه در ایران انجام شده است.وی ادامه داد: فشار خون و دیابت از مهمترین عوامل بروز نارسایی کلیوی در کشور به شمار می رود.

رییس اداره پیوند و بیماران خاص وزارت بهداشت از افرادی که تاکنون کلیه های خود را چکاپ نکرده اند، خواست تا بررسی های اولیه را در این زمینه انجام دهند زیرا بسیاری از بیماران از بیماری خود خبر ندارند.وی با بیان اینکه کلیه های سنگ ساز نیز یکی از عوامل بروز نارسایی های کلیوی است، خاطرنشان کرد: اگر بیماری های کلیوی یا عوامل زمینه ساز آن مانند دیابت و فشار خون به خوبی کنترل و سبک زندگی سالم رعایت شود، تا ۵۰ درصد می توان از بیماری های مزمن کلیوی پیشگیری کرد.

رییس اداره پیوند و بیماران خاص وزارت بهداشت گفت: باید از بروز بیماری های کلیوی پیشگیری کرد اما اگر بیماری اتفاق افتاد، افراد باید فورا تحت نظر متخصصان قرار گیرند تا نیاز به دیالیز ایجاد نشود و درصورت نیاز به دیالیز، مراقبت های درمانی لازم باید دریافت شود.

نجفی زاده یادآور شد: علاوه بر دیابت و فشار خون، سنگ کلیه نیز ممکن است موجب انسداد مجاری ادراری شده و این مساله نیز موجب بروز نارسایی کلیه خواهد شد، بنابراین به مبتلایان سنگ کلیه توصیه می شود که مایعات به اندازه کافی بنوشند.

وی گفت: بیماران نیازمند پیوند کلیه بهتر است در درجه اول از اعضای خانواده و خویشاوندان خود کلیه بگیرند و اگر موفق به این کار نشدند از افراد دچار مرگ مغزی و در غیراینصورت از افراد غریبه اما از مسیرهای قانونی کلیه را دریافت کنند.

هشدار وزیربهداشت درمورد اپیدمی شدن سرطان


پرفسور غلامحسین خورسندخرمشهری :سرطان یک حرکت مثبت وخوب بدن است که با پرهیز از پخته خوری درمان می شود
شیوع سرطان را جدی بگیریم 

سید حسن هاشمی*

سرطان یک واقعیت تلخ است و علی‌رغم این‌ که میـــزان ابتلای هموطنان عزیزمان به این بیماری در مقـایســه بـا کشــورهـای اروپـایـی ۵ برابر کمتــر اســت، اما روندی رو به رشــــد دارد چنــان کـه وضعیت فعلـی مــا در این خصــوص مشــابه چنـد دهـه قبل آنهـا اســت و بایـد این موضـوع را جدی بگیریم.

اگر من و همکارانم در وزارت بهداشــت طی یک ســال گذشته در عرصه امنیت غذا، آلودگی هوا و کم تحرکی حساسیت به خرج داده و بر رفع مشکلاتی از این دست تاکید داشتیم، دلیل عمده‌اش آینده نگری و داشتن دورنمایی از وضعیت سرطان در کشور بود. با همان استدلال ما این راه را ادامه می‌دهیم هر چند گاهی نیز مورد بی مهری‌هایی قرار گرفته و می‌گیریم.

بر این باورم که رسانه‌ها خیلی جدی‌تر باید به میدان بیایند تا مردم بدانند سرطان بیماری‌ای نیست که فی‌البداهه ایجاد شود و گاهی سال‌ها طول می‌کشد که خودش را نشان دهد. پس باید تدابیری اتخاذ شود که بر اساس آن‌ها بتوانیم روند رو به رشد این بیماری را کنترل کنیم. انجام معاینات سالیانه می‌تواند تضمینی برای تشخیص به موقع و کنترل این بیماری کشنده باشد.

تلاش ما هم برای پیشگیری از ابتلا به سرطان و جلوگیری از افزایش شیوع آن در سالهای آینده است. مشکل فعلی اما عدم توجه مردم به توصیه‌های وزارت بهداشت است. مردم باید بیش از پیش توانمند شده و یاد بگیرند که چگونه مراقب خود باشند تا به سرطان مبتلا نشوند و از همه مهم‌تر این‌که باید به سویی برویم که مردم این توصیه‌ها را جدی بگیرند.

در کمیته ملی سرطان هم البته تصمیمات خوبی گرفته شده، به‌طور مثال می‌توان به توزیع دارو صرفاً در مراکز ویژه بیمارستانی اشاره کرد. این روند، علاوه بر تقویت عرصه نظارت و مصرف، هزینه داروهای گران قیمت و خاص سرطان را به‌خصوص برای اقشار آسیب‌پذیر کنترل می‌کند.

مهم‌ترین علت افزایش ابتلا به سرطان، تغییر اجتناب ناپذیر هرم سنی جمعیت است. پس ما باید تدابیری اتخاذ کنیم که بتوانیم حداقل سرعت ابتلا به این بیماری را کاهش دهیم. برای پیشگیری از سرطان، یکی از راهکارهای مهم و ضروری، تعامل و هم‌افزایی بین بخشی در حوزه‌های صنعت، کشاورزی، آب و هوا و شورای عالی سلامت و امنیت غذا است؛ همچنین ما وظیفه داریم اقدامات خود در این حوزه را چنان که باید سامان دهیم؛ چه در حوزه پژوهش و چه پیشگیری و درمان، تا به یاری خدا در آینده جمعیت سالم و توانمند بیشتری داشته باشیم.

*وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

منبع: وب سایت شخص

روان شناسی جرم


روان  شناسی جنائی نوشته دکترمهدی کی نیا - 2جلد - انتشارات رشد

---------------------------

اخبار 22آبان 93:


عباس عبدی: «جرم چیزی است که ۵ درصد مردم مرتکب شوند، نه تخلف از قانون ماهواره که ۷۵ درصد مرتکب می‌شوند »طبق آمار وزارت ارشاد 71درصد مردم تهران عضو فیس بوک هستند