زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

دکترابتکار از عوامل ریزگردها مییگوید


حذف اعتبار اختصاص یافته به حل معضل ریزگردها در کمیسیون تلفیق، واکنش «معصومه ابتکار» رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور را به دنبال داشت. اعتراض او به حذف این اعتبار باعث شد تا برخی نمایندگان در مقام پاسخ برآیند و همین مسأله بهانه روزنامه ایران برای گفت و گو با معاون رییس جمهوری شد.

در جدیدترین واکنش به خبر حذف اعتبار ریزگردها در بودجه ۹۴ سید شریف حسینی گفته است که در بودجه ۹۳ مبلغ ۵۵ میلیارد تومان برای مقابله با ریزگردها اختصاص داده شده بود که از این میزان یک ریال هم به خوزستان اختصاص نیافت و از سازمان حفاظت محیط زیست خواسته گزارش هزینه کرد این اعتبار را ارائه کند. نظر شما درباره این ادعا چیست؟

گزارش کامل اعتبارات موجود است. بخشی از این اعتبارات صرف خرید دستگاه های سنجش آلودگی هوا برای ذرات ۲ ونیم میکرونی شده و در ۱۵ شهر خوزستان نصب شده است. بخشی هم از این اعتبارات در استان های دیگر که با معضل ریزگرد درگیر هستند، صرف شده است. اما ۵۵ میلیارد تومان در مقابل اعتباری که برای ساخت سدها داده می شود چیزی نیست. مجلس ۴ هزار میلیارد تومان برای ساخت سد در کشور مصوب می کند اما برای حل ریزگرد که کل ایران را درگیر کرده ۵۵ میلیارد تومان تخصیص می دهد!

 همچنین این نماینده گفته است حذف اعتبار ۶۰ میلیارد تومانی از بودجه ۹۴ ارتباطی با موضوع ریزگردها ندارد، این ۶۰ میلیارد تومان برای آموزش و توانمندسازی جوامع محلی و سازمان های مردم نهاد برای مشارکت در محیط زیست بود یعنی همایش و کارهایی از این قبیل. پاسخ شما به این موضوع چیست؟

یک بخش مهمی از این اعتبار برای کنترل، نظارت و ایجاد هماهنگی دستگاه ها برای کنترل منابع است. مگر می شود بدون کمک جوامع محلی ریزگردها را کنترل کرد. حفظ تالاب و فرهنگ سازی درباره اصلاح الگو هایی که تا به امروز باعث خشک شدن و مصرف بی رویه آب شده اند مگر کارکردی جز احیای منابع و مراتع دارد. توانمندی جمعیت بومی در مناطقی که خشکسالی و ریزگردها آنها را تهدید می کند بخشی از برنامه کنترل و نظارت مسأله است. اصلاح شیوه کشاورزی یکی از اقدامات مهم برای جلوگیری ازمنابع آب و خاک و بیابانی شدن بیشتر کشور است!

یکی از راهکارهایی که از سوی کارشناسان شنیده می شود باز کردن آب سدها به روی تالاب ها و دشت های خشک شده است. از سوی دیگر برخی اعتقاد دارند با توجه به کمبود آب، ممکن است که دولت به این نتیجه برسد که گزینه گرفتن حقابه از دشت ها و سدها را کنار بگذارد. آیا این تصمیم درحد گمانه زنی رسانه ها یا شبکه های اجتماعی است؟

بله دولت به دنبال این موضوع است. یک تفکر قدیمی در تصمیمگیری های ما وجود دارد که در تقسیم آب ابتدا به آب شرب نگاه می کردیم، بعد حقابه کشاورزی را مشخص می کردیم چون با قوت و رزق و روزی مردم ارتباط مستقیمی داشت و بعد هم سهم صنعت را می دادیم، چون اشتغال ایجاد می کرد. در نهایت اگر چیزی می ماند سهم طبیعت می شود. تجربه نشان داده هیچ وقت هیچ چیزی باقی نمی ماند و هماره حوزه ها با کمبود آب رو به رو بود. در نهایت برداشت بی رویه از سفره های زیرزمینی، حاشیه رودخانه ها و خود رودخانه ها باعث معضلات محیط زیستی بسیاری شد. الان بحث بر سر همین حقابه طبیعت است. دولت در تازه ترین تصمیم گیری خود تأمین آب شرب را در همان اولویت اول قرار داده است چون با زندگی جمعیت انسانی سر و کار دارد. اما اگر آب را در چرخه هیدرولوژی (آب و طبیعت) خودش نگه نداریم و آن را نادیده بگیریم هم بخش کشاورزی متضرر می شود و هم صنعت زیان می بیند. الان در جمع مسئولان و تصمیم گیران این درک مشترک حاصل شده است. برای همین در لایحه تالاب ها که سازمان حفاظت محیط زیست تدوین و دولت هم آن را تصویب کرد بعد از آب شرب، اولویت دوم حقابه طبیعت و سفره های زیرزمینی است. این چرخه هیدرولوژی باید بماند تا آبی برای مصرف داشته باشیم. الان این حقابه به رسمیت شناخته شده و در دستور کار دولت قرار گرفته است. این تغییر نگرش در سیاست ها اتفاق مهمی است. باید اول چرخه حیات را حفاظت و بعد برای بهره برداری از آن برنامه ریزی کنیم!

با توجه به وضعیت اورژانسی خوزستان، آیا حقابه تالاب های هورالعظیم و شادگان در دستور تأمین است؟

مصوبه تأمین حقابه تالاب ها به این موضوع اشاره دارد و وزارت نیرو مکلف است به نحوی حقابه تالاب های هورالعظیم و شادگان را رعایت کنید.

این روزها که ریزگردهای خوزستان دوباره خبرساز شده اند، یکی از راهکارها استفاده ازمالچپاشی است. این راهکار موافق و مخالف خود را دارد. برخی می گویند که با توجه به تالابی بودن کانون های ریزگرد امکان استفاده از مالچ نیست. یک مسأله دیگری هم وجود دارد که در دولت گذشته محل بحث بین وزارت نیرو و منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست شد و آن قیمت مالچ بود با توجه به ارزش افزوده مالچ استفاده از آن برای تثبیت خاک تپه های شنی چقدر امکانپذیر است؟

در کنترل ریزگردها هم بحث مالچ بیولوژی در میان است هم مالچ نفتی. بدون شک مالچ نفتی در تالاب ها کاربری ندارد مگر اضطرار باشد. اما مالچ پلیمری وجود دارد که نیاز به تأییدیه های لازم دارد. باید مشخص شود که مشکلات دیگری به وجود نمی آورد. اگر تأییدیه بگیرد با یک روش تلفیقی در کنار کاشت گیاهان مقاوم به کار برده می شود. دیشب در هیأت دولت ۳۰ هزار هکتار مالچ پاشی و بوته کاری به تصویب رسید.

مشخص است که مالچ پلیمری چه مزیتی بر مالچ نفتی دارد؟

ما از متخصصین و صاحبنظران برای پاسخگویی به این سؤالات دعوت کرده ایم و منتظر پاسخ آنها هستیم.

چرا زمانی که یک بحران زیست محیطی پیش می آید همه به سمت حفاظت محیط زیست می آیند؟ در حالی که عملکرد سایر دستگاه ها معمولاً به ایجاد یک معضل و مسأله در حوزه محیط زیست منجر میشود.

شاید به این دلیل است که حیطه تقسیم مسئولیت ها را خوب نمی شناسیم. همچنین درباره بسیاری از موضوعات اطلاع رسانی کافی به مردم نمی شود. درست که سازمان حفاظت محیط زیست یک دستگاه نظارتی است اما باید قدرت کافی داشته باشد جلوی آسیب ها و تخریب ها را بگیرد و روند توسعه پایدار را دنبال کند تا توسعه بدون آسیب تحقق یابد.

یعنی ریشه این آسیب ها در دستگاه های دیگر است.

مسائل محیط زیست موضوعاتی فرادستگاهی است. مثل ریزگردها که مسأله ای فراملی و فرا منطقه ای است. امروز فقط غرب آسیا با هجوم ریزگردها رو به رو نیست. آفریقا هم با این معضل دست و پنجه نرم می کند. منشأ این ریزگردها هم علل و عوامل متعددی دارد. برخی از آنها به وضعیت آب و هوا و جو جهانی برمی گردد که ارتباطی با هیچ کسی یا دستگاهی ندارد، مثل گرم شدن زمین. بخشی هم به سیاست ها در سطح کشور در مدیریت منابع آب، سدسازی ها، مدیریت رودخانه ها، مدیریت مراتع و زمین های کشاورزی برمی گردد. سیاست هایی که در این محدوده اجرا می شود تأثیر بسیار زیادی روی تالاب و حفاظت از آنها و رودخانه ها خواهد داشت.

 بسیاری پیشنهاد داده اند که دکتر ابتکار برای حل معضل ریزگردها دفتر خود را به خوزستان انتقال دهد، نظر شما درباره این پیشنهاد چیست؟

دفتر من هم در خوزستان است هم در سیستان و هم در سمنان هم در کرمانشاه و هم آذربایجان. چون ما هامون را داریم، ارومیه را داریم، بختگان را داریم. ما همه جا در خدمت محیط زیست هستیم.

راه حل های زیست محیط مهارگردوغباردرخوزستان



 معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت از محیط زیست در مورد کنترل و رفع گرد و خاک در خوزستان و استان های غربی به خبرآنلاین گفت: این موضوع کاری نیست که بشود در یک یا دو سال به سرانجام رساند. یک دوره ای در حال تجربه خشکسالی هستیم، دوران سختی است. استان خوزستان خاکش کاملا رطوبتش را از دست داده و با کوچک ترین بادی خاک بالا می آید. ریزگردها از عربستان و عراق هم اضافه می شود.

او درباره تصمیمات جلسه مدیریت بحران هوای خوزستان هم گفت: ما کلیات برنامه را روز یکشنبه گذشته در دولت قطعی کردیم، برنامه دستگاه های مختلف را گرفته بودیم و روی آنها کار کردیم. شاید یک بسته اجرایی با بودجه را روز یکشنبه آینده در دولت تصویب کنیم. هفته آینده همراه با هیاتی از مدیران ارشد دولت به استان می رویم تا آن را عملیاتی کنیم. البته در گذشته کارهایی شده نه اینکه اصلا در استان کاری نشده باشد، اما حد و اندازه کار خیلی بزرگ است. حداقل حدود ۳۰۰تا ۴۰۰هزار هکتار مدیریت سرزمینی احتیاج دارد.

۵ نقطه استان بی آب است

بخشی از گردو غبار پراکنده در اهواز از تالاب های خشکی می آید که در چند سال اخیر رنگ آب به خود ندیده اند. یکی از آنها هورالعظیم است. ابتکار در این باره می گوید: بخشی از هورالعظیم که در ایران است در زمان دولت هشتم، به دلیل وجود میادین مشترک نفتی، از طرف وزارت نفت تقاضای اکتشاف شده بود. سازمان حفاظت از محیط زیست مشروط به عدم خشک کردن تالاب و با انجام ارزیابی های زیست محیطی و یکسری شرایط اجازه کار به آنها داد. دولت که تغییر کرد اولین کاری که انجام دادند سد روی ورودی آب آن بستند، مانع ورود آب شدند و کلا هورالعظیم را خشک کردند. الان جاهای مختلف هورالعظیم را کنده کاری کردند.

به گفته رییس سازمان محیط زیست، هورالعظیم از اواسط دولت قبل کاملا خشک شده است: از

ابتدای دولت یازدهم ما شروع به مذاکره با وزارت نفت کردیم تا بالاخره چند ماه پیش موفق شدیم آنها را قانع کنیم که سد مربوط به حوضچه سوم را باز کنند و آب وارد هورالعظیم شود. هنوز قسمتی از آن آب ندارد و تا کل آن پر از آب شود طول می کشد. زیرا مسیری که آب در حرکت است از سد سیمره می آید که سد سیمره خالی است.

 

آنطور که ابتکار می گوید، به غیر از هورالعظیم ۴ نقطه دیگر این استان به آب نیاز دارد؛ اطراف جاده ماهشهر اهواز یک منشا شناخته شده است و چند نقطه دیگر که بعضی از اینها اراضی کشت نشده کشاورزی است که شخم زده شده، ولی به دلیل بی آبی، رها شده است. رها کردن آن باعث تولید گرد و غبار می شود.

گرد و غبار از بین می رود؟

ابتکار در مورد راه حل های اندیشیده شده در مورد رفع معضل خشکسالی اطراف خوزستان می گوید: روش های مختلف وجود دارد؛ مثلا مالچ پاشی. اما در روش مالچ پاشی اگر رطوبت کافی نباشد، جواب نمی دهد و باد مالچ ها را در هوا پراکنده می کند که به دلیل شیمیایی بودن، خطرناک تر از گرد و خاک فعلی خواهد بود. بنابر این ما اقدام نسنجیده و تبلیغاتی نمی کنیم. چون فایده ندارد می خواهیم کار کنیم که کار هم خوشبختانه مطالعاتش انجام شده.

او گفت: الان در یک سال کار مطالعاتی شده است، چشمه های تولید ریزگرد شناسایی شده، مباحث هواشناسی، مسایل شناخت خود زمین و مسوولیت ها مشخص است. سازمان جنگل ها و مراتع برای مقابله با بیابان زایی و کاشت گونه های مقاوم مسوولیت قطعی دارد، گونه ها هم شناسایی شده است و آنها در بحث سرزمین مسوولیت اصلی را دارند. هواشناسی مسوولیت خود را دارد. امور آب همینطور. منابع آب راباید در استان طوری مدیریت کند تا تالاب ها خشک نشوند حفاظت از تالاب ها به عهده سازمان محیط زیست است. پایش و هماهنگی میان دستگاه ها نیز به عهده سازمان حفاظت محیط زیست است. در حال انجام هماهنگی راهبری انجام می دهیم هم در ستاد و هم در استان و امیدواریم نتایج خوبی بگیریم.

ابتکار به کم بودن

نزولات آسمانی در استان های غربی هم اشاره می کند: بارندگی در آن منطقه نداشتیم یعنی بارندگی فوق العاده کم بوده است؛ در حوزه زاینده رود، کارون، چهارمحال و بختیاری و کوهرنگ بارندگی ها خیلی کم بوده

و همین باعث به وجود آمدن گردو غبار می شود. ما در سال های گذشته به شدت در طبیعت دست بردیم. در آن منطقه ده ها مورد سدسازی و کانال انتقال آب داشتیم. خیلی سال های طولانی همه اینها به عنوان اقدامات توسعه ای بوده و نمایندگان عزیز استانی به عنوان بخشی از فعالیت های توسعه ای پیگیر این موضوعات بودند.

۸سال بی توجهی به مسایل محیط زیستی

شاید۸سال بی توجهی به محیط زیست و عدم اولویت آن برای به وقوع پیوستن این کارها دلیل اولیه باشد و اینکه هیچ اقدام موثری جز شعارهای بی سرانجام چنین روزهایی را پیش روی محیط زیست کشور بگذارد امری قابل پیش بینی باشد.

رییس سازمان محیط زیست دراین باره می گوید: مسایل مطرح شده به علاوه کاهش شدید بارندگی، افزایش دما و آثار گرم شدن زمین کلا معادلات اقلیم خوزستان را به هم ریخته است. بی توجهی به این موضوع طی یک دوره ۸سال کم نیست. ارزیابی زیست محیطی خیلی از این سدها مثل گتوند یا انجام نشد یا وقتی انجام شد، به نتایج آن توجه نشد. سازمان حفاظت محیط زیست به شدت با آبگیری سد گتوند مخالفت کرده، ولی انجام شد. یا خیلی جاهای دیگر مانند هورالعظیم که نظر سازمان، خشک کردن آن اصلا محلی از اعراب ندارد.

ابتکار گفت: این نحوه که ما توسعه داشته باشیم، اما وقتی هیچ توجهی به مسایل محیط زیستی نشود، نتیجه اش همین می شود.

او درباره ریزگردهایی که از عراق و کشورهای دیگر می آید هم گفت: دولت قبل مذاکرات خوبی را با عراق انجام داد و جلسات زیادی بود ولی به دلیل شرایط و ناامنی هایی که بود، امکان عملیاتی و اجرایی شدنش وجود نداشت. حتی پیمانکار هم برای گردوغبار عراق مشخص شد ولی به دلیل نا امنی ها دولت هم حاضر نشد این کار را تضمین کند.

وعده دروغ به مردم نمی دهیم

اما نکته اینجاست که این بار نمی توان تقصیر را گردن کشورهای خارجی انداخت و مشکل از داخل کشور است.

معاون رییس جمهور دراین باره می گوید: یک نکته را باید توجه کرد؛ کانون های گرد و غبار با شدت و جهت باد تغییر می کند. یک زمانی این منشا از عراق می آی.د یک زمانی از مرز سوریه می آید یک زمانی از عربستان. زمانی هم به دلیل نوع بادها از داخل کشور می آید در هر صورت ما در کل منطقه این پدیده را داریم.

 

ابتکار گفت: دولت اهتمام جدی به حل این معضل دارد، ولی نمی تواند وعده ای به مردم بدهد که واقعیت نداشته باشد. واقعیت این است که کار زمانبر است. واقعیت این است که در وهله اول هواشناسی باید پیش بینی های لازم را انجام بده و اطلاع بدهند که زمانی که این پدیده به شکل حاد وقوع پیدا می کند حتی الامکان مردم نباید در فضای آزاد تردد داشته باشند و دستورالعمل ها و تدابیر بهداشتی داده شود. اما برای حل این مساله چه در سطح بین المللی و چه منطقه ای به کار نیاز داریم.

او گفت: تلاشمان این است که یک حرکت اجتماعی هم بعد از اینکه کار عملیاتی شد و قبل از پایان سال راه بیندازیم و مشارکت مردمی داشته باشیم . ما نمی توانیم الگوهای گذشته را دیگر ادامه دهیم این تغییر هم یک تغییر دشوار و هزینه برداری است ولی چاره ای نداریم و دولت هم این مسیر را قبول دارد و دوره انکار گذشته است.»

    

 

 

دانشگاه های شخصی که بدون وقت تلف کردن برای تردد هرچه بخواهیم یادمیگیریم

ز دست "لاین" و "وایبر" هر دو فریاد!

که ما را بد رقم کردند معتاد!

امان از "واتساپ" و "بی تالک" و "تانگو"

"اینستاگرام" که دیگر کرده بیداد..

چنان درگیر دنیای مجازیم

که دنیای حقیقی رفت از یاد

چه شد آن گوشیای ساده ی قبل؟

"اریکسون" ، "موتورلا" روحتان شاد!

ز "نوکیا" و آن "یازده دو صفرش"

گرفته تا به "شصت و شیش، هشتاد"!

چو آمد "اندرویید" و "سیمبیان" رفت

برفت از دست دیگر، وقته آزاد..

چنان درگیر "استاتوس" و "پستیم"

که در "پیست" و "کپی" گشتیم استاد!

مدیر خانه و شغلم کمم بود!

مدیر این گروهم گشت مازاد!

از آن روزی که گوشی گشت تعویض!

شدم بنده پنیر و همسرم کارد!

اگر چه صد فرند " اد کرده" مارا

"بلاک" زندگی گشتیم: ای داد ..

خودم دانم نصیحت کار من نیست

"که خرما خورده را منع است ایراد"

تلف کردم همه وقتم به این شعر

"گروپی" تازه آن سو گشت ایجاد

هزاران "پی ام" ناخوانده را من

 کنون باید بخوانم: اوه.. مای گاد...!

چگونه لاغرکنم ؟ روش لاغری با غذا ؟


من ظرف یک سال با ورزش ورژیم 24کیلوکاهش وزن داشتم ولی الان با اینکه رژیم دارم ثابت مانده است چکارکنم؟


samarehb575@gmile.com

پخته هائی که بیش از یک ربع حرارت دیده نخوروقاطی هم نخور


یعنی سیب زمینی با گوشت را قاطی نکن بلکه هرکدام را جدا بپز بخور ، سیب زمینی بخارپز یک ربع می پزد که با مصلحش سبزی وگردوبخور وگوشت گوسفندراهم کباب کن کمترازیک ربع پخت می برد با مصلحش سماق وسبزی بخور

بخارپزها وشیروکباب ها معمولا کمتراز یک ربع پخت می برند

وزن را بعلاوه 110منهای قد کن اگرباقیمانده مثبت بود رسوب گرفتگی رگها وسلول ها است سعی کن با پرهیز از قاطی خوری کاهش دهی رسوب زدائی میشه بهترش این است که 40روزاصلا پخته نخوری

رژیم غلط است سبب نرسیدن غذای لازم به بدنت میشه که بعدها دچارمشکل می شوی وانرژی وتحرک لازم را نخواهی داشت ولی زنده خوری سبب میشه ازقوی ترین زنان شوی

اگرایمیل فعال ایجادکنی کتاب پرفسورآوانسیان را برایت میل میکنم که قوت قلبت باشد

به علت پخته خوری زیاد هر26دقیقه یک نفر درایران براثر سکته مغزی میمیرد


« رییس انجمن مغز و اعصاب ایران گفت: سن سکته مغزی بر اساس پژوهش های انجام شده در کشور ۱۰ سال کمتر از استانداردهای جهانی است که علاوه بر عوامل محیطی، عوامل ژنتیکی[پخته خوری مشابه والدین] نیز در آن دخیل هستند.

به گزارش ایرنا از دبیرخانه ‘هفتمین کنگره سراسری سکته مغزی’ دکتر حسین پاکدامن افزود : سالانه ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار نفر در کشور به سکته مغزی دچار می شوند که حدود ۲۰ هزار نفر از این افراد جان خود را از دست می دهند.

وی ادامه داد: هر چند حدود ۱۵ درصد افرادی که دچار سکته می شوند، فوت می کنند و تقریبا ۸۵ درصد بقیه از مرگ نجات می یابند، اما ۷۰ درصد این افراد از کار محروم شده، ۲۰ درصد در فعالیت های اولیه زندگی مانند غذا خوردن، لباس پوشیدن، استحمام و… دچار مشکل می شوند و ۳۰ درصد هم بدون کمک دیگران قادر به راه رفتن نیستند.

پاکدامن افزود: با توجه به اینکه پس از سکته هر دقیقه تاخیر در رساندن بیمار به مراکز درمانی سبب مرگ بیش از دو میلیون سلول عصبی مغز می شود که دیگر قابل جایگزین شدن نیستند، ضرورت رساندن سریع بیمار به مراکز درمانی و انجام اقدامات درمانی در این زمینه بسیار حایز اهمیت است… . »

کثیفی خون ایرانیان فوران کرد

سن سکته مغزی در ایران 10 سال کمتر از استانداردهای جهانی

رییس انجمن مغز و اعصاب ایران گفت: سن سکته مغزی بر اساس پژوهش های انجام شده در کشور 10 سال کمتر از استانداردهای جهانی است که علاوه بر عوامل محیطی، عوامل ژنتیکی نیز در آن دخیل هستند.
سایت خبری تحلیلی هنگام    Hengamnews.com:
رییس انجمن مغز و اعصاب ایران گفت: سن سکته مغزی بر اساس پژوهش های انجام شده در کشور 10 سال کمتر از استانداردهای جهانی است که علاوه بر عوامل محیطی، عوامل ژنتیکی نیز در آن دخیل هستند.
 
از دبیرخانه 'هفتمین کنگره سراسری سکته مغزی' دکتر حسین پاکدامن افزود : سالانه 150 تا 160 هزار نفر در کشور به سکته مغزی دچار می شوند که حدود 20 هزار نفر از این افراد جان خود را از دست می دهند.
 
وی ادامه داد: هر چند حدود 15 درصد افرادی که دچار سکته می شوند، فوت می کنند و تقریبا 85 درصد بقیه از مرگ نجات می یابند، اما 70 درصد این افراد از کار محروم شده، 20 درصد در فعالیت های اولیه زندگی مانند غذا خوردن، لباس پوشیدن، استحمام و... دچار مشکل می شوند و 30 درصد هم بدون کمک دیگران قادر به راه رفتن نیستند.
 
پاکدامن افزود: با توجه به اینکه پس از سکته هر دقیقه تاخیر در رساندن بیمار به مراکز درمانی سبب مرگ بیش از دو میلیون سلول عصبی مغز می شود که دیگر قابل جایگزین شدن نیستند، ضرورت رساندن سریع بیمار به مراکز درمانی و انجام اقدامات درمانی در این زمینه بسیار حایز اهمیت است.
 
به گفته وی، اهمیت این موضوع سبب شده تا انجمن 'استروک' ایران نسبت به برپایی'هفتمین کنگره سراسری سکته مغزی' اقدام کند.
 
وی با اشاره به زمان طلایی مراجعه بیماران دچار سکته مغزی به مراکز درمانی، اضافه کرد : هر چه زمان ارجاع بیمار به این مراکز سریع تر باشد، علاوه بر حفظ جان بیمار از عوارض پس از سکته کاسته خواهدشد که این امر نیازمند اطلاع رسانی هر چه بیشتر به مردم و جامعه پزشکی است.
 
پاکدامن گفت: سکته مغزی دومین علت مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه و سومین علت مرگ و میر پس از بیماری های قلبی – عروقی و سرطان در کشورهای توسعه یافته است.
 
وی اظهار کرد: ابتلا به فشار خون، دیابت، چربی بد خون، چاقی و کم تحرکی، مصرف سیگار و دیگر مواد مخدر، فشارهای روانی و استرس و مسایل ژنتیک از عمده علل ابتلا به سکته مغزی به شمار می روند.
 
پاکدامن با بیان اینکه طی سال های اخیر و با پیشرفت های پزشکی نوین و داروهای جدید می توان جان تعداد بیشتری از مبتلایان به سکته را نجات داد، گفت: با وجود تلاش های صورت گرفته در کشور مبنی بر اختصاص یک بخش در بیمارستان ها به بیماران دچار سکته مغزی به ویژه در بیمارستان های دولتی، متاسفانه هنوز بیمارستان ویژه ای که مختص بیماران دچار سکته مغزی در کشور باشد، تاسیس نشده که امید می رود، این امر هرچه سریع تر محقق شود.
 
هفتمین کنگره سراسری سکته مغزی' روزهای هفتم و هشتم اسفند ماه امسال در دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار می شود.