هرچند آمار غیررسمی حاکی از سه دقیقه مطالعه برای ایرانیان است، اما دبیر نهاد کتابخانههای عمومی کشور می گوید که سرانه مطالعه مردم ۷۴ دقیقه است و مطالعه در فضای مجازی افزایش بیشتری یافته است.
به گزارش کلمه، او سال گذشته میزان مطالعه را ۷۹ دقیقه ذکر کرده بود. واعظی گفته بود که براساس همان آمارها، سرانه مطالعه و خواندن در کشور اعم از کتاب، قرآن و ادعیه، روزنامه و نشریات، سایتهای خبری و هر آن چه که خواندنی باشد، جدا از خواندنهای تکلیفی به ۷۹ دقیقه رسیده است. به گفته وی از این میزان، ۱۸ دقیقه و ۴۷ ثانیه مربوط به کتاب، ۲۰ دقیقه مربوط به قرآن و ادعیه و مابقی زمان مربوط به بخشهای دیگر میباشد.
اما امروز واعظی با اشاره به آخرین نظرسنجی ها اظهار کرده است: در سال جاری مطالعه در فضای کاغذی کمتر و در فضای مجازی بیشتر شده است. سرانه مطالعه امسال با سال گذشته تغییری نکرده و همان ۷۴ دقیقه در روز است که شامل مطالعه قرآن، ادعیه، روزنامه، نشریات، فضای مجازی و … میشود. با بررسیهایی که صورت گرفته است، مطالعه در فضای مجازی بیشتر و در فضای کاغذی کمتر شده است.
این در حالی است که پیش از این رئیس سابق کتابخانه ملی، علی اکبر اشعری گفته بود که سرانه کتابخوانی ایرانیان را ۶ دقیقه در شبانه روز است و حدود دو سوم این میزان نیز به مطالعه کتابهای درسی مربوط میشود. مطابق گزارش یاد شده ۵۰ درصد از باسوادان گفتهاند که در یک سال گذشته کتابهای غیر درسی هم مطالعه کردهاند.
یا حلیم
سلام
عنوان ،حقیقت تلخ ایرانی است ...
به نظرم خواندن هیچ نوشته مجازی به قدر خواندن نوشته های کاغذی نمی رسد . بوی کتاب و قلم و خطوط چاپی چیز دیگری است .
اللهم اصلح کل فاسد من امور المسلمین
اللهم عجل لولیک الفرج
واقعا باعث تاسفه .
ضمن اینکه منم شاهدم که رویکرد به دنیای مجازی بیشتر شده.
خود م البته به دلیل بی حوصلگی و گاه سر درد تعدادی کتاب نیمه خوانده و یا نخوانده دارم ...