رئیس مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران و رئیس کنگره دانش اعتیاد بر این اعتقاد است که در کمپهای ترک اعتیاد اجباری معمولا درمان به روش علمی انجام نمیشود بنابراین در اکثر موارد بازتوانی صورت نمیگیرد و فرد بعد از اینکه از کمپ خارج میشود دوباره اعتیادش را از سر میگیرد. او میگوید که چون در این کمپها بازتوانی انجام نمیشود، فقط هزینه و سرمایه به هدر میرود و پیشنهاد میدهد که عملکرد این کمپها بهبود پیدا کند.
محمد تقی جغتایی در گفتوگو باایلنا با بیان اینکه هیچ رفتار اجتماعی با اجبار ترک نمیشود، گفت: در گذشته معتاد را مجرم میدانستند به طوری که اگر معتادی برای درمان و قطع مصرف هم به مرکزی مراجعه میکرد او را دستگیر میکردند تا اینکه برای حل این مشکل قانونی در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد و براساس آن قرار شد معتادانی که خودشان برای ترک اقدا میکنند مورد تعقیب قرار نگیرند.
او ادامه داد: با این اقدام تعریف معتاد در جامعه تغییر کرد و معتاد بیمار شناخته شد نه مجرم. معتاد کسی تعریف شد که نیاز به درمان دارد.
رئیس مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران و رئیس کنگره دانش اعتیاد با بیان اینکه این گفته به معنای آن نیست که مجرم نباید تنبیه شود، گفت: اعتیاد و رفتار با فرد بیمار مانند چاقوی دو لبه است چون از طرفی کسی که گرفتار اعتیاد میشود بیمار است چون این بیماری در ساختار روانشناختی و بیولوژیک فرد تاثیر میگذارد و از طرف دیگر نباید با این افراد طوری برخورد شود که افراد احساس کنند که میتوانند به راحتی به سمت مواد مخدر بروند و قوانین بازدارنده نیست.
او توضیح میهد که پیشگیری از ابتلا به مواد مخدر بهترین راه حل برای معضل اعتیاد در کشور است.
جغتای درباره کمپهای ترک اعتیاد اجباری هم با بیان اینکه هیچ رفتار اجتماعی با اجبار ترک نمیشود، گفت: در کمپهای ترک اعتیاد اجباری معمولا درمان به روش علمی انجام نمیشود بنابراین در اکثر موارد بازتوانی صورت نمیگیرد و فرد بعد از اینکه از کمپ خارج میشود دوباره اعتیادش را از سر میگیرد.
او ادامه داد: بنابراین چون در این کمپها بازتوانی انجام نمیشود، فقط هزینه و سرمایه به هدر میرود و پیشنهاد ما این است که عملکرد این کمپها بهبود پیدا کند
پاییزت پر از رگبار آرزوهای قشنگ
اولین لحظه های پاییزت از نم نم باران خوشرنگ
و من آرزومند آرزوهایت . .
از نوشتههاتون بهره بردم . موفق باشید.
[سلام]
کاش میشد هزینه ترک اعتیاد را قبل از اینکه معتاد در جامعه
مولد شود در راستای تولید شغل و پیشگیری بکار میرفت.
بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی و فرهنگی و ....نتیجه غفلت
مدعیانی ست که خود را متولی تلاش و برنامه ریزی و خدمت بمردم میدانند و مردمی که با نابسامانیها دست و پنجه نرم میکنند و چه بسا از صبر مردم بجای اینکه به فرصتی گرانبها
برای علاج مشکلات تبدیل شود ....
مصداق هرکی بفکر خویش .....
امید که مسئولین امور ویروس اعتیاد را در نزدیکان خود تجربه کنند تا شاید عقلی بکار آید]چشمسبز