بسم الله الرحمن الرحیم
1 - مصرف عصاره :
اگر دچار رسوب گرفتگی در رگهای بدن شده ، نیازی به عمل قلب باز وجود ندارد . زیرا گرفتگی رگها پس از این ، شما را آزار نخواهد داد . فقط کافی است ، روزی نصف استکان از این شربت غلیظ و طبیعی میل نمایید ؛ تا به کلی برطرف گردد .
2 - طرز تهیه :
تعداد 30 حبه ی سیر را پوست گرفته همراه با 5 عدد لیموترش ( شیرازی ) با پوست که قبلا هسته های آن را گرفته اید ، در هم زن ( میکسر ) بریزید . پس از آن که همه ی محتویات در میکسر له شد با یک لیتر آب مخلوط نموده و ب جوشانید ( نکته ی مهم : فقط و فقط ، یک بار جوش بخورد ) . پس از سرد شدن ، آن را از صافی رد نموده و محتویات را داخل یک شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید .
3 - مصرف :
همانطور که قبلانیز گفته شد ، روزانه نصف استکان از این مایع ( به اختیار خود تان قبل یا بعد از غذاهای اصلی ) میل نمایید . پس از سپری شدن سه ( 3 ) هفته از مصرف مداوم این عصاره ی طبیعی ، احساس جوانی و شادابی در تمام وجود بدنتان قابل لمس است . تمامی گرفتگی های رگ های بدن و سایر عوارض آنها به عنوان مثال دید کم و سنگینی گوش به حالت ع ادی خودباز خواهد گشت .
به یاد داشته باشید ؛ بعد از مصرف یک دوره ی سه هفته ای ، شما باید هشت ( 8 ) روز استراحت کرده و سپس دومین دوره ی مصرف سه هفته ای را اجرا کنید . به این ترتیب یک موفقیت موثر ایجاد می شود . این دوره ی درمان ، ارزان ، موثر و بی ضرر را می بایست هر ساله تکرار کرد .
4 - بوی سیر :
با خوردن این مایع ، هیچ کس بوی نامطلوب سیر را حس نخواهد کرد ( امتحان کنید ) .5 - خواص شربت :
نیروهای شفا بخش سیر و لیموترش ، کاملا خود را پس از مصرف این مایع ، نشان می دهند . افرادی بوده و رگ های آنها رسوب گرفتگی دارد و یا این که مشکل ( LDL ) که مبتلا به کلسترل بدچربی خون دارند ، می توانند ؛ شبها بدون پریشانی خاطر خواب راحت و آسوده ای داشته باشند . به فعالیت های بدنی ، ورزش پرداخته ، زیرا انسداد رگهای آنها ، ازبین رفته است . همچنین مصرف این عصاره را برای کسانی که سایش دندان ( دندان کروچه ) داشته و یا جرم دندان دارند ، مفید است . در آخر توصیه می کنیم برای اینکه سیر را پوست بکنید ، در کاسه ای آب ریخته و پس از آن پوست سیر را به راحتی از آن جدا کنید .
******
* این مطلب از سایت دانشکده ی پزشکی ، دانشگاه ارلانگن به نشانی :
( http://www.uni-erlangen.org )
برداشت و ترجمه گردیده است .
در منطقه ی باواری ا ، ( University of Erlangen ) لازم به توضیح است که ؛ دانشگاه ارلانگن در شمال شرق کشور آلمان واقع است .
فریباخانم گرانقدرسلام
این عصاره رامدتی قبل که من دراستخرطبق نظرمتخصص اعصاب وروان مشغول آب درمانی بودم یکی ازدوستان که مادربزرگش استفاده کرده بود وبهبودیافته بود به من یاد داد ومصرف کردم خیلی موثربود منتهی به دقیقی این میل شما نبودمثلا نگفت مرحله دوم دارد .
خب سیرگرم و خشک است برای تمام امراض طبع سرد مثل سکته و دیابت وآرتروز وهراس ودلشوره ؛ وسواس وناراحتی قلبی وگرفتگی عروق ومیگرن و...که به هم پیوسته هستند خوب است من قبل ازغذا هرروزاستفاده میکردم
بهترازاین مصرف چند عدد مویزصبح ناشتا است واینکه هرروزصبح وشب یک قاشق شیره انگوربخوریم .
درخصوص مویز یکی نوبت بالون گذاری قلب داشته تا نوبتش بشه میره عطاری درکشورامارات شربت هسته انگورمیگیره مصرف میکند روزنوبت عمل پزشکش می گوید نیازبه عمل نداری که ماوقع راشرح میدهد ویک مرکزغذاهای ارگانیک درقم میگفت مویزجایگزین شربت هسته انگوراست البته باید دانه را با مویزجوید وخورد و جدا نکرد
بسم الله الرحمن الرحیم
بادام
بادام یکی از گیاهان تیره گل سرخ متعلق به دو لپهایها میباشد. گیاه متعلق به ترکیه ، ایران ، قفقاز ، آسیای مرکزی و شمال آفریقاست پراکندگی آن در ایران در شمال غرب و غرب می باشد. اما قرنهاست که در اروپا و آمریکا نیز کاشته میشود. کالیفرنیا و اسپانیا از بزرگترین تولید کنندگان این محصول به حساب می آیند پراکندگی آن در ایران در شمال غرب و غرب می باشد. دو نوع درخت بادام وجود دارد یک نوع دارای گلهای صورتی که بادام شیرین تولید میکند و نوع دیگر آن با گلهای سفید بادام تلخ دارد.بادام شیرین فاقد نشاسته است بنابراین میتوان از آن در تهیه کیک و بیسکویت برای بیماران دیابتی استفاده کرد.عصاره بادام میتواند جایگزین مناسبی برای عصاره وانیل دربین بیماران دیابتی باشد. ابعاد فرهنگــــــــی /بادام در بعضی از فرهنگها بسیار مقدس است. در بین یهودیان به علت گل آوری زود هنگام آن نماد هشیاری و تعهد میباشد در حالی که برای مردم چین نماد اندوه جاودانی و زیبایی زنان به حساب میآید.نمادگرایان مسیحی اغلب از شاخههای بادام به عنوان سمبلی برای تولد مسیح استفاده می کنند. رومیها بادام را در مراسم عروسی به عنوان سمبل خوشبختی و باروری به عروس و داماد هدیه میدادند.این سنت هنوز هم در ایتالیا رواج دارد. منبع:دانش نامه/
ارزش غذائی بادام ؛ مغزبادام غنی ازکلسیم است بهترین فست فودمی باشد هرشب چندعدد استفاده کن پودرآنرا صبح ناشتا داخل شربت عسل بریزواستفاده نما/منبع:زیتون از مقاله طبع و غذا
بادام B2 دارد:پنج عمل مهم ویتامین B2/• به رشد و دوباره سازی کمک میکند. • به داشتن پوست و ناخن سالم کمک میکند. • در بهبود زخمهای دهان، لبها و زبان موثر است. • برای قوة بینایی مفید است و خستگی چشم را کاهش میدهد. • در سوخت و ساز کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها با مواد دیگر مؤثر است. منبع:دانش نامه رشد
بادام منیزیوم دارد.کاهش منیزیوم باعث کاهش یادگیری می شود.
خواص بادام/بادام یکی از 4 مغز است.چهار مغز :بادام-گردو-پسته-فندق/بادام غذای استخوان است چون کلسیم و فسفر دارد./بادام برای کبد مفید است./خوردن مغز بادام خام به سلامت کلیه ها کمک می کند.امام رضا(ع) کلیه را مرکز شادی می دانند.
در چهار مغز 20 نوع پروتئین وجود دارد.
بادام کمی گرم و تر است.
بادام برای بلغمی ها و صفراوی مزاج ها مفید است.
بادام بهتر است خام و تازه مصرف شود.
و در جای خشک و خنک نگهداری شود.
منبع:پانزده روز تا سلامتی/جمشید خدادادی._تهران:دفتر پژوهش و نشر سهروردی-1384
خواص درمانی بادام/کاهش خطر بیماریهای قلبی و LDL و فشارخون/قابلیت بادام در کاهش خطر بیماری قلبی می تواند به دلیل مقدار زیاد ویتامین E و اثر چربیهای غیر اشباع آن ها در کاهش LDL باشد. /یک چهارم فنجان بادام حاوی 99 میلیگرم منیزیم، و 275 میلیگرم پتاسیم است. /منیزیم یک محافظ طبیعی برای رگها است. /هنگامی که سطح منیزیم بالا است، سرخرگها و سیاهرگها آزاد و شل هستند که موجب افزایش جریان اکسیژن در رگ می گردد./پتاسیم در انتقال عصبی و انقباض ماهیچه ها از جمله قلب نقش دارد. /این ماده یکی از مواد معدنی لازم برای ایجاد فشار خون طبیعی می باشد. / کنترل دیابت /هر چه در یک وعده غذایی بادام بیشتری مصرف شود شاخص گلیسمیا و میزان افزایش قند خون به ازای آن وعده غذایی کاهش می یابد. فواید مصرف بادام به میزان دوز مصرف آن وابسته است.
چربی های سالم موجود در بادام به کاهش وزن کمک می کنند کسانی که به طور متناوب آجیل مصرف می کنند نسبت به کسانی که هیچگاه آجیل نمی خورند به طور میانگین لاغرتر هستند.یک دلیل اینکه آجیل به کاهش وزن کمک می کند چگالی ماده مغذی آن است. کسی که از غذا سیر باشد تمایلی به خوردن غذای بیشتر ندارد.
.بادام منبع خوبی از (لتریل) است
خوردن بادام یکی از چهار عامل اصلی افزایش طول عمر است.
یکی از دلایل احتمالی این نتیجه بالا بودن میزان لتریل موجود در بادام است.
لتریل با نام ویتامین B-17 شناخته می شود
بادام دارای مشخصه های پری بیوتیک است بادام دارای مشخصه های احتمالی پریبیوتیک می باشد که با کمک به رشد باکتریهای روده می تواند در سلامت دستگاه گوارش موثر باشد. وجود تعداد زیادی باکتری سالم و خوب در روده موجب افزایش دفاع بدن در برابر باکتریهای مضر می شود
بادام آنتی اکسیدان است. بادام سرشار از مواد معدنی ای است که عامل تولید کننده سوپراکسید دیسموتاز (SOD) که یکی از آنتی اکسیدان های درون بدن می باشد هستند.
بادام همچنین منبع خوبی از ویتامینهای B لازم برای گلوتاتویین جهت از بین بردن سایر رادیکالهای آزاد بدن نیز هست.
بهترین راه مصرف: بادام مانند سایر مواد آجیل حاوی فیتات است که موجب حفظ شدن بادام در زمستان جهت جوانه زدن آن در بهار می گردد. برای بدست آوردن بیشترین ماده غذایی و قابل هضم از بادام بهتر است آنرا قبل از خوردن بخیسانیم. بادام یکی از معدود خشکباری است که پس از خیساندن واقعاً جوانه می زند. جوانه زدن موجب خنثی شدن فیتات گردیده و موجب آزاد شدن مواد مغذی موجود در آن می شود.
بادام جوانه زده ترد و شکننده است و می توانند یکی از اقلام موجود در سالاد، پاستا، سبزیجات و گوشت باشد. با اضافه کردن دارچین و یا سایر گیاهان و ادویه جات به بادام می توانید خاصیت غذایی آنرا حتی بیشتر کنید.منبع:سیمرغ: خواص درمانی بادام 1 و 2
بعضی از فوائد بادام: بادام، آنتی اکسیدان است.
ویتامین E در پوست بادام وجود دارد. این ویتامین، یکی از انواع آنتی اکسیدان ها می باشد. فواید آنتی اکسیدان ها در بدن بسیار زیاد است.
تامین انرژی
این ماده غذایی به خاطر دارا بودن ویتامین ها و پروتئین و آهن ، انرژی مورد نیاز بدن را افزایش می دهد.
بادام دارای مقدار زیادی کلسیم و پروتئین می باشد.
بادام محتوی مقدار زیادی چربی های غیر اشباع، فیبر، پروتئین گیاهی، روی، مس و منیزیم می باشد. بادام دارای انواع ویتامین ها می باشد که به سوخت و ساز کربوهیدرات ها کمک می کند و یکی از منابع انرژی برای مغز می باشد.
4/1 فنجان بادام، 45 درصد منیزیم روزانه و 20 درصد مس روزانه و 17.6 درصد ویتامین B2 روزانه را تامین می کند.
تقویت عملکرد ریه
به طور کلی، بادام جلوی برخی بیمای های تنفسی از قبیل: تنگی نفس، برونشیت مزمن و امفیزم( اتساع و بزرگی عضوی در اثر گاز) را می گیرد.
سلنیوم، در بادام و آجیل یافت می شود. سلنیوم نیز یک آنتی اکسیدان می باشد.
بانوان باردار/بادام منبع اسید فولیک است.
این ویتامین برای زنان باردار و نوزادان بسیار مهم است. اسید فولیک در تکامل رشد جنین بسیار با اهمیت می باشد. رشد طناب نخاعی و مغز جنین در گرو وجود اسید فولیک می باشد.
نکته:
برخی از افراد بادام بوداده مصرف می کنند. این بادام به اندازه بادام خام مفید نیست.
انرژی بادام بوداده در 100گرم، 597 کیلوکالری، چربی در حدود 53 گرم و فیبر 12 گرم می باشد.
برای سوزاندن این مقدار انرژی باید 119 دقیقه پیاده روی کنید! منبع : تبیان
________________________________________
غذا:بادام در آشپزی اصیل ایرانی جایگاه رفیعی دارد.
با آن خورش ها -پلو ها و شیرینی های بسیار مقوی و خوشمزه می توان تهیه نمود.
+ نوشته شده در سه شنبه چهارم خرداد 1389ساعت 2:34 بعد از ظهر توسط زهره
بسم الله الرحمن الرحیم
برای افرادی که جهت ترومبوز، تحت درمان دارویی قرار می گیرند توجه به توصیه های پزشک قبل از اقدام به هر نوع تغییر در رژیم غذایی بسیار ضروری است.[این کاملا صحیح است چون داروی وارفارین راچنانچه بدون نظرپزشک زیادبخوریم دچارسرعت انعقادبیش ازحدپائین شده مثلا پی تی که باید طبق دستورپزشک بامصرف وارفارین 5/2باشد روی 4میرود ورگها دچارپارگی میشود نخوردن بیش ازیکماه یاکمترنیزدچارسکته مجددمیگردد که همسایه مااینطورشده وبعد ازقطع بدون هماهنگی پزشک بعد یک ماه دچارسکته مجددشده است یکی ازبستگانمان هم که سکته کرده یک روز2تاخرده مجددسکته کرده ودیگرسلامتی کاملش برنگشت هرچند می تواند راه برود ]
ماهی های روغنی از قبیل قزلآلا، ماکرل، شا ماهی و ساردین حاوی دو اسید چرب مهم و مفید به نامهای EPA و DHA هستند که عملکرد مشابه آسپرین در رقیق کردن خون را دارند. [ماهی ها سردوترهستند لذا افرادبلغمی (سردوتر)چنانچه بدون گردو مصرف نمایند فلج شدن آنها احتمالش زیاداست وتمام غذاهای سردوترمثل ماهی وماست ودوغ وامثالهم برای فردسکته مضراست وعامل سکته مجددوی میگردد]
مطالعات درازمدت در آمریکا، هلند و سوئد نشان داده است که مصرف ماهیهای روغنی 2 تا 3 بار در هفته میتواند اثرات عمیقی بر بهبود جریان خون داشته باشد[چون گلبول قرمزراکاهش داده وگلبول سفید راافزایش میدهد] و به این طریق خطر تشکیل لخته خون را کاهش دهد.افزایش مصرف ماهیهای روغنی یکی از راههای به خوبی شناخته شده جهت رقیق کردن خون از طریق برنامه غذایی است.[البته برای افرادطبع گرم ؛دموی مزاج وافرادطبع سرد باید باآن گردویاشیره انگوریامویز...مصرف نمایند]
لوبیای سویا و فرآوردههای آن حاوی آنتی اکسیدانی به نام جنستاین هستند که علاوه بر نقش شناخته شده این ماده در پیشگیری از بروز سرطان، مشاهده شده است که سبب توقف رشد سریع و بی رویه سلولهای عضلانی صاف میشود و در واقع همین رشد بیرویه و کنترل نشده سبب تحریک تشکیل لخته خون میشود. لازم به ذکر است که کنجاله سویا تحت عنوان پروتئین گیاهی نیز حاوی جنستاین است و بنابراین مصرف پروتئین گیاهی سویا جهت پیشگیری از تشکیل لخته خون توصیه میشود.
حبوبات بویژه عدس [سردوخشک]دارای مادهای بنام کومارین است که یکی از مواد طبیعی رقیق کننده خون است. (از لحاظ شیمیایی وارفارین که یکی از داروهای رقیق کننده خون میباشد نیز در واقع یک نوع کومارین است) بنابراین خواص دارویی حبوبات در پیشگیری از تشکیل لخته خون بر اهمیت مصرف روزانه این گروه غذایی میافزاید.[عدس که سردوخشک است داروی طبع دموی یعنی گرم وتراست اما برای یک فردسوداوی یعنی سردوخشک سم است ویبوست اوراافزایش میدهد وافسردگی اورادوچندان میکند همچنین فرد بلغمی درصورت خوردن عدس باید باآن گردویا چیزهای گرم وترمصرف نماید ]
نان غلات کامل (سبوسدار)، پاستا، غلات صبحانه سبوسدار، مرکبات، آناناس، کلم بروکلی[اما یکی ازمتخصصین اعصاب وروان که وارفارین تجویزمیکند خوردن کاهووکلم رامنع کرده وگفته است اثروارفارین راخنثی میکنند]، گل کلم، کدو، جعفری، تخم کتان و چای سبز سرشار از کومارین هستند. غذاهایی که حاوی کومارین هستند باید بطور منظم در برنامه غذایی روزانه مصرف شوند.
دانشمندان طب گیاهی معتقدند که فلفل قرمز سبب تحریک سیستم گردش خون و تسهیل حرکت خون در رگها میشود و بهتر است همراه ادویههای دیگر در تهیه و طبخ غذا مورد استفاده قرار گیرد.تخم کتان یکی از منابع غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا-3 است. این اسیدهای چرب در بدن تبدیل به نوعی پروستاگلاندین به نام پروستاگلاندین E1 میشوند. این ماده رگهای خونی را متسع کرده و در پیشگیری از تشکیل لخته خون موثر است.
دانه آفتابگردان، کنجد و تخمه کدو حلوایی تامین کننده اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 هستند. چهار قاشق غذاخوری تخم کتان را میتوان با دو قاشق غذاخوری از هر یک از دانههای کنجد، آفتابگردان و کدو حلوایی آسیاب کرد و در یک ظرف بدون منفذ در یخچال نگهداری کرد. این مخلوط همراه نان، ماست[ماست برای فردسکته ای مثل سم قوی است که زودبیمار راازپادرمی اورد وسبب بازگشت به حالت اولیه بیماری میگردد] و یا غلات صبحانه قابل مصرف است و یک ترکیب ضدالتهابی دارای اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 است.
انواع توتها از قبیل توت فرنگی و شاتوت، همچنین مرکباتی از قبیل پرتقال و گریپ فروت سرشار از ویتامین C و مواد مفید گیاهی هستند که به حفظ خاصیت کشسانی دیواره رگها کمک میکنند. این میوهها را باید بطور منظم مصرف نمود.[توت فرنگی سردوتراست وبرای فردسکته ای که معمولا طبع سردهم دارد مثل ماست است که سبب تشدیدبیماری اومی گرددمگراینکه درکنارش گردو یامویزوخرمابه وفوراستفاده کند ]
از چه غذاهایی باید پرهیز کرد؟
1. کره و خامه صنعتی دارای چربی اشباع زیادی هستند که خطر تشکیل لخته خون را افزایش میدهند، لذا مصرف این مواد غذایی را باید به حداقل رساند
2. شیر و ماست
3. گوشتهای چرب و فرآوردههای گوشتی از جمله سوسیس و کالباس را محدود کنید.
4. مصرف انواع کیکها، شیرینیجات و پای را به حداقل برسانید. محصولات موجود در بازار با استفاده از ارزانترین روغن در دسترس تهیه میشوند که اغلب از نوع بسیار اشباع شده بوده و مضر هستند.چند نکته:
5. 1. وزن اضافی را کم کنید. این امر به طور خودکار خطر تشکیل لخته خون را کاهش خواهد داد./2. ورزش [پیاده روی]منظم سبب جریان خون بهتر میشود. قبل از پیاده روی یک قاشق عسل استفاده کنید http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=480&page=1
بسم الله الرحمن الرحیم
به سلولهای قرمز خون مشهورند. و بیشترین سلولهای خونی را تشکیل میدهند. سلولهایی بدون هسته و مقعرالطرفین هستند. در شرایط طبیعی قطر آنها بطور متوسط 7.5 میکرون میباشد. اگر اندازه سلول کوچکتر از 6 میکرون باشد میکروسیت و اگر بزرگتر از 9 میکرون باشد، ماکروسیت نامیده میشوند. حضور گویچههای قرمز با اندازههای مختلف در خون را آنیزوسیتوزیس Anisicytosis و حضور گویچههای قرمز با اشکال متفاوت در خون را پوی کیلو سیتوزیس Poikilocytosis مینامند. که در حالات مرضی دیده میشوند.
تعداد گویچههای قرمز در حالت طبیعی در خون زنان 3.6 تا 5.5 میلیون در هر میکرولیتر و در خون مردان 4.1 تا 6 میلیون در هر میکرولیتر میباشد. نسبت حجم سلولهای خون به کل خون برحسب درصد را هماتوکریت مینامیم. هماتوکریت در زنان سالم و بالغ 45 - 35 درصد و در مردان سالم و بالغ 50 - 40 درصد میباشد.
ساختمان و کار گلبولهای قرمز
گلبولهای قرمز سلولهایی مقعرالطرفین و قابل انعطاف هستند که ضمن عبور از مویرگها بهم چسبیده و به صورت میلهای استوانهای درمیآیند که رولکس (Rouleaux) نامیده میشود. شکل ویژه و انعطاف پذیری زیاد گویچههای قرمز را به پروتئینهای محیطی ویژهای نسبت میدهند که به سطح داخلی غشای اریترویسیتها چسبیدهاند. برخی از بیماریهای ارثی خون مانند کروی یا بیضی شکل بودن گویچههای قرمز از نقص پروتئینهای فوق ناشی میگردد.
غشای این سلولها همچنین حاوی رسپتورهای مربوط به گروههای خونی میباشد. گویچههای قرمز خون حاوی مولکول پیچیدهای به نام هموگلوبین میباشد. که از یک قسمت پروتئینی به نام گلوبین و یک رنگ دانه آهندار به نام «هم» تشکیل شده است. گلوبین مرکب از 4 زنجیره پلیپپتیدی است که به هر زنجیره یک پورفیرین آهندار متصل شده است. هموگلوبین به علت داشتن آهن که در حالت احیا شده میباشد. میتواند با اکسیژن و دیاکسید کربن ترکیب شده و به ترتیب آهن ، هموگلوبین و کربامینو هموگلوبین تشکیل دهد.
با توجه به بالا بودن فشار اکسیژن در ریه ها ، اکسی هموگلوبین در ریهها تشکیل شده و پس از رسیدن به بافتها ، اکسیژن جدا شده و دیاکسید کربن به آن متصل میگردد. بدین ترتیب امکان حمل اکسیژن از ریه به بافتها و دیاکسید کربن از بافتها به ریه امکانپذیر میگردد.عمر گلبولهای قرمز 120 روز میباشد. و پس از پایان این مدت بوسیله ماکروفاژهای طحال ، کبد و مغز استخوان فاگوسیته میشوند. کاهش تعداد گویچههای قرمز در خون را کم خونی Anemia و افزایش گویچههای قرمز در خون را پلی سیتمی Polycytemia مینامند.
تولید گلبولهای قرمز
عمر متوسط گلبولهای قرمز خون 120 روز است برای این که میزان گلبولهای قرمز در خون ثابت بماند باید در هر ثانیه حدود یک میلیون گلبول قرمز در مغز استخوان ساخته شود. گلبولهای قرمز در دوره جنینی در کبد و طحال و گرههای لنفاوی ساخته میشوند. اما در ماههای آخر دوره جنینی و پس از تولد تنها در مغز استخوان بوجود میآیند. در سالهای اول پس از تولد همه استخوانها گلبول قرمز میسازند ولی از حدود پنج سالگی به بعد تولید گلبول قرمز در استخوانهای دراز کاهش مییابد و سپس متوقف میشود و از آن به بعد بیشتر گلبولهای قرمز در مغز استخوانهای ستون مهرهها ، سر ، سینه و لگن تولید میشوند.
در مغز استخوان بافت زایندهای وجود دارد که با چند تقسیم سلولی گلبولهای قرمز را میسازد سلولهای زاینده در ضمن این تغییرات هسته خود را از دست میدهند و مقدار زیادی هموگلوبین در سیتوپلاسم خود میسازند. فعالیت ماهیچهای ، صعود به ارتفاعات و گرم شدن هوا ، تولید گلبولهای قرمز را افزایش میدهند. سلولهای مولد گلبولهای قرمز در مغز استخوان نسبت به عواملی مانند اشعههای زیان آور مانند اشعه ایکس بسیار حساسند. و نخستین بخش بدن در مقابل اشعه ایکس که از کار میافتد همین بافت مغز استخوان است. کمبود ویتامین B12 ، آهن ، نیز باعث کاهش تولید گلبولهای قرمز میشود.
بسم الله الرحمن الرحیم
قدیمی ترها می گویند قدیم می گفتند نزد زائوبمانید تاجن زده نشود امروزه مشخص شده اختلالات عصبی ناشی ازکم خونی است درحدیث نبوی است که شیطان درخون درجریان است یعنی استرس شیطان است که درنوسان خون نقش اساسی دارد
باقری لنکرانی وزیربهداشت درسال 85گفته است سالانه بیش از150000هزارمادربراثرخون ریزی زایمان فوت می کنند
بسم الله الرحمن الرحیم
شکلات صبحانه مغازه ای رانبایدخورداما بایدخودمان شکلات راباارده وعسل وپودرکاکائودرست کنیم وحداقل هفته ای 2تا3مرتبه بخوریم.
آفتاب یزد87:یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: امروز شکلاتهای صبحانه یکی از مواد غذایی مصرفی در وعده صبحانه است که 100 گرم آن حدود 650 تا 800 کیلو کالری انرژی دارد و حدود 25 گرم پروتئین، 50 گرم چربی اشباع، ویتامین e و140 میلی گرم کلسیم، آهن و روی دارد.وی با اشاره به اینکه آهن موجود در شکلات صبحانه می تواند آهن روزانه یک فرد سالم را تامین کند، گفت: آهن موجود در شکلات صبحانه به صورت فولات حدود 72 میکروگرم است و می تواند تا حد زیادی آهن مورد نیاز زنان را تامین کند، وجود اسیدهای چرب غیر اشباع هم می تواند تا حد زیادی از آسیب به عروق قلب جلوگیری نماید و احتمال بروز سکته مغزی و قلبی را کاهش دهد. این متخصص تغذیه بیان کرد: این ماده غذایی سرشار از مواد مغذی و مقوی است و باید در حد اعتدال آن را مصرف کرد و توصیه می شود که دو تا سه بار در هفته در وعده صبحانه صرف شود.[این توصیه طبق فرمول ارائه شده توسط امام صادق علیه السلام است که یکروزشیربخوریکروزگوشت یکروزغذای دیگر]درمجموع درهفته دوبانوبت به هرغذامی رسد.
زیتون:بهترین شکلات صبحانه مخلوط کردن عسل باارده وپودرکاکائوبعلاوه افزودن پودرنارگیل به آن است.سالم ومطمئن.چون بادست خوددرست می کنیم.چون بایدازغذاهائی که شکردرآن بکاررفته واسترس زامی باشدیعنی فشارعصبی راافزایش میدهدواختلالات روان تنی (سایکوسوماتیک)راافزون می نمایدکاست لذاارده عسل بهتروسالم است.
بسم الله الرحمن الرحیم غذاهای ممنوعه چای، قند و شکر، شیرینی جات قنادی، هر چیزی که با قند و شکر تهیه می شود(1). سرخ کردنی،غذاهای فریز شده[غذابایدتازه باشد]، زودپز شده. سس، رب، شور، ترشیجات، سرکه[وآب لیمو موجوددربازاروصنعتی ،امااگرسرکه راخودمان تهیه کنیم یافردمورداطمینان بخریم مانعی برای افرادطبع گرم ندارد وبانان می خوریم همانگونه که پیغمبروائمه می خورده اند]، نمک زیاد[نمک راباید ابتداوانتهای غذاچشیدنه اینکه غذارا پرنمک کنیم ]، لبنیات[لبنیات شب خوب است/امام صادق]، مرغ و تخم مرغ ماشینی چون هورمونی هستند، غذاهای چرب و پرحجم [که باروغن مایع یانباتی یاسرخ کردنی تهیه شده اند]، ماکارونی و لازانیا، کلیه غذاهای ساندویچی[مگراینکه خودتان درمنزل باروغن کنجدتهیه کرده باشید وبدون سوسیس وکالباس باشند]، همراه غذا مایعات. دوغ و نوشابه، تند و سریع غذا خوردن، آب یخ، بستنی، تنقلات مصنوعی، قهوه، نسکافه، غذای پخته شده با مایکروفر[چون مایکروفرامواج دارد وسبب نازائی وعقیمی میگردد]. |
بسم الله الرحمن الرحیم
امام صادق:شام بخوریدحتی سه لقمه
شام نخوردن پیری زودمی آوردچون برخی سلول ها براثرشام نخوردن می میرند بطوریکه دیگرزنده نمی شوند
منصوره کتابی ،آشپزی رنگین
1- گراتن بادمجان وگوشت/بادمجان گرم وخشک/گوشت گوسفندگرم وتر/فلفل دلمه گرم وخشک که سنگین است نمیشه زیاداستفاده کرد ولی راه هوائی راتمیزوصدارازیبا وتنفس راآسان می کند ازرطوبت بدن می کاهد/گوجه =سردوتر/پیازگرم وخشک وتقویت کننده اعصاب وبراق کننده مو وجلادهنده رنگ رخسار/ مراحل تهیه گراتن بادمجان به ترتیب
٢- غذاهائی که کلسیم دارندمناسب شام هستند
الف:نان پنیر(سردوخشک)+سبزی یاگردویازیتون یا سبزی خوردن یابادام یا...البته افرادسوداوی که پنیربرای آنها خوب نیست وکبدشان پس میزنه حساسیت تولیدمیکنه بهتره بانان پنیرخربزه ،طالبی،انگور،زیتون ...استفاده کنند یعنی افرادی که لاغرهستندووزنشان زیروزن بهنجاراست
ب:کشک بادمجان (کشک =سرد وخشک)
کشک وپنیرکلسیم فراوان دارد وبعدش استراحت می کنیم که جذبش کامل میشود وازلبنیات است که امام صادق فرمودشب خوب است روزبداست وروزدردبی درمان(سندرم) است
ج:نان شیر( البته محلی)
د:نان نخود پخته
ه:نان لوبیا چیتی پخته
3-سیرابی
4- باقلاپخته (باقلانیزمنبع کلسیم است که مانندشیرمغزاستخوان راپرمیکندومغزاستخوان کلسیم سازاست )
5-آبگوشت کشک
6-حلیم بادمجان
٧-دلمه فلفل
http://ashpazierangin.blogfa.com/post-155.aspx
٧-رول خرماوگردو
درتمام غذاها بجای شکروپودرشکربهتراست عسل استفاده شودوبجای کره بسته بندی شده استرس زا ازکره محلی استفاده شود ماست بندی ها دارند
خرماوگردوغذای معجزه آساهستندبطوریکه دکترخرسندبه جای درآوردن کلیه هایش ازاین دوماده غذائی استفاده کرده وبیش از40سال است هنوززنده است
بسم الله الرحمن الرحیم
طلادرمانی یکی ازعوامل تنظیم فشارخون است طلا را در داخل پارچ آب یا غذا انداخته سپس آب را می نوشیم و غذا را استفاده می کنیم یون آن جذب آب یاغذاشده اثردرمانی می یابد مثل مواقع ترومایاحوادث منجربه ترس وافتادن فشارکه طلا رابه آب انداخته به فردمی نوشانیم ضداسترس است
چه غذاها و موادی خون ساز هستندو برای درمان بیماری کم خونی موثر میباشد؟
کم خونی وضعیتی است که درآن ، تعداد یا اندازه گلبول های قرمز یا مقدار هموگلوبین موجود درخون کاهش یافته و تبادل اکسیژن و دی اکسید کربن بین خون و سلول ها دچار اختلال می شود . از علل ایجاد کننده کم خونی می توان کمبودهای تغذیه ای ، خون ریزی ، ناهنجاری های ژنتیکی ، بیماریهای مزمن یا مسمومیت های دارویی را نام برد . منظور از کم خونی های تغذیه ای ، کم خونی هایی است که در اثر دریافت کم مواد مغذی ایجاد می شوند .از مهم ترین مواد غذایی جهت خون سازی ، که کمبود آن در خون بدن موجب بروز کم خونی می شود می توان به آهن ، ویتامینB12 و اسید فولیک اشاره کرد که از بین آنها کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از شایع ترین نوع کم خونی تغذیه ای است .
کم خونی ناشی از فقر[یون] آهن[نه مولکول آهن]
فقرآهن یکی از شایع ترین اختلالات تغذیه ای در کشور های در حال توسعه و مهمترین نوع کم خونی تغذیه ای در کودکان و زنان ، در سنین باروری است که با ایجاد گلبول های قرمز کوچک و کاهش میزان هموگلوبین مشخص می شود . اگر چه پیامدهای اقتصادی و اجتماعی کم خونی فقرآهن به صورت کمّی محاسبه نشده ولی لازم است به این نکته توجه شود که این بیماری سبب اتلاف منابع و مراقبت های بهداشتی ، کاهش بهره وری در اثرافزایش میزان مرگ و میر ، ابتلا به بیماری در مادران و کودکان و بالاخره کاهش ظرفیت جسمی و روانی در بخش بزرگی از جامعه می شود .
میزان نیاز به آهن
میزان نیاز به آهن براساس سن ، جنس و وضعیت فیزیولوژیکی افراد متفاوت است . مثلاً زنان باردار به علت افزایش حجم خون ، رشد جنین و جفت ، و سایر بافتها به آهن بیشتری نیاز دارند . به همین دلیل بیش از سایرین در معرض خطر کم خونی قرار دارند . در شیر خواران - در صورت سلامت مادر- ، میزان آهن موجود در شیر مادر برای 4- 6 ماه اول زندگی کافی است ولی در مورد نوزادانی که با وزن کم متولد می شوند ذخایرآهن کم بوده و باید بعد از 3 ماهگی آهن اضافی به صورت قطره خوراکی خورانده شود . همچنین بستن پیش از موقع بند ناف نیز به دلیل اینکه نوزاد را از یک سوم کل خونش محروم می کند خطر فقر آهن را افزایش می دهد .
دلایل فقر آهن
دلایل گوناگونی برای فقر آهن وجود دارد که از آن جمله می توان به علل زیر اشاره کرد :
1 – دریافت نا کافی آهن به دلیل رژیم غذایی مورد استفادهای که در آن آهن کمی وجود دارد ، مانند بعضی از رژیم های گیاه خواری .
2 – جذب ناکافی آهن در اثر اسهال ، کاهش ترشح اسید معده ، مشکلات گوارشی یا تداخلات داروئی ( داروهایی مثل کلستیدامین ، سایمتیدین ، پانکراتین ، رانیتیدین و تتراسایکلین. )
3 – افزایش نیاز به آهن برای افزایش حجم خون در دوران نوزادی ، نوجوانی ، بارداری و شیر دهی .
4 – خون ریزی زیاد در دوران عادت ماهانه ، در اثر جراحات و ناشی از هموروئید ، بیماری های بدخیم یا انگل ها .
کمبود آهن در مردان بزرگسال معمولاً در اثر از دست دادن خون است .
علائم کم خونی ناشی از فقر آهن،بعضی از علائم کم خونی آهن عبارتند از :
1 – رنگ پریدگی زبان و مخاط داخل لب و پلک چشم
2 – خستگی زود رس
3 – بی تفاوتی
4 – سرگیجه و سردرد
5 – خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست ها و پاها
6 – حالت تهوع
7 – در کم خونی های شدید گود شدن روی ناخن
درمان کم خونی ناشی از فقر آهن
برای درمان کم خونی چند روش وجود دارد که بهترین و کم خطرترین آنها استفاده می شود ؛ بهترین و کم خطرترین راه استفاده از [غذای خون سازمثل کباب کردن گوشت گوسفندنروشتر،نخود،عسل،خرما،مویز،پسته...نمک چشیدن قبل وبعدغذا...]است .
ویتامین Cجذب [ین] آهن را افزایش می دهد . به همین دلیل معمولاً مصرف ویتامینC به همراه آهن پیشنهاد می گردد
جذب آهن غذا ، اغلب تحت تأثیر شکل آهن موجود در آن می باشد. آهن موجود در پروتئین های حیوانی مانند ماهی و پرندگان ( آهن هِم) بیشتر جذب می شود در حالیکه جذب آهن پروتئین های گیاهی مانند سبزی ها و میوه ها ( آهن غیر هم) کم تر می باشد.
باید توجه داشت که ویتامینCجذب آهن سبزی ها و میوه ها( آهن غیرهم) را بیشتر می کند. مصرف چای [وماست]همراه یا بلافاصله بعد ازغذا نیز می تواند جذب آهن را تا 50 درصد کاهش دهد.[مصرف غذاهای سردوتر،اسیدی وسدیم دار،سبب افت فشاروقندخون میگرددنانهای بدون سبوس مانندلواش،فانتزی،...مضرندچیپس ونارنگی،شیرپاستوریزه،موز،سایرغذاهای حاوی موادشیمیائی ونگهدارنده سبب کمخونی میشوند]
منابع غذایی آهن دار
منابع غذایی آهن دار عبارتند از جگر، قلوه ، گوشت قرمز[شتروگوسفندنر]، ماهی، زرده تخم مرغ ، سبزی های دارای برگ سبز تیره مانند سبزی خوردن،جعفری ، اسفناج و حبوبات ؛ مثل [نخود]، هم چنین میوه های خشک ( برگه ها) به خصوص برگه زرد آلو و دانه های روغنی.
عوامل افزایش دهنده جذب آهن و منابع غذایی آنها
1. اسید سیتریک و اسید اسکوربیک ( ویتامینC) که درآلو، خربزه، ریواس، انبه، گلابی، طالبی، گل کلم، سبزی ها ، آب پرتقال، لیمو شیرین ، لیمو ترش، سیب و آناناس وجود دارند، می توانند عوامل افزایش دهنده جذب آهن در بدن باشند-.
2. اسید مالیک و اسید تارتاریک که در هویج ، چغندر، کدو تنبل ، کلم پیچ و شلغم موجود است ، سبب افزایش جذب آهن می شود.
توصیه های زیر را به کار بندید :
1. استفاده از غذاهایی که غنی از آهن می باشند.
2. استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین در هر وعده غذایی ، جهت جذب بهتر آهن ( مثل پرتقال، گریپ فروت، کلم، توت فرنگی، فلفل سبزو لیمو ترش)
3. گنجاندن گوشت قرمز، ماهی یا مرغ در برنامه غذایی .
4. پرهیز از مصرف چای و قهوه وماست همراه یا بلافاصله بعد از غذا
5. برطرف کردن مشکلات گوارشی و یبوست
6. تصحیح عادات غذائی غلط ( مثل مصرف مواد غیر خوراکی مانند یخ )
7. مشاوره با [سایت جمشیدخدادی ،دکترخرسندوکاویان منش متخصص معتبرتغذیه جهت پیش گیری به موقع و یا بهبود کم خونی]
8. استفاده از نان هایی که از خمیر ورآمده تهیه شده اند مانندسنگک ،نان جو
9. استفاده از خشکبار مثل توت خشک ، برگه آلو، انجیر خشک و مویز که منابع خونی از آهن هستند.
10. استفاده از غلات و نخود جوانه زده .
11. شست و شو و ضد عفونی کردن سبزی هایی که استفاده می کنید.
12.شستن کامل دستهابا آب و صابون ، قبل از تهیه مصرف غذا و پس ازهر باراجابت مزاج
منابع ویتامین ث:خرما،پیاز،سیب درختی،انگور،مویز،چغندر،سبزی خوردن،خربزه،فلفل دلمه،زیتون،روغن زیتون خام،عسل،پرتقال،بادمجان،قنبید"کلم قمری"،کدوحلوائی ومسمائی]
کارشناس تغذیه تبیان تهیه و تنظیم : گروه اینترنتی نیک صالحی
بسم الله الرحمن الرحیم
موادلازم:
نخود : 150 گرم (گرم و خشک ، حاوی ویتامین ب)
پیازخرد شده : یک عدد بزرگ(گرم و خشک ، حاوی ویتامین ب و ث)
سیرخرد شده: 2 حبه (گرم و خشک،خام آن را با آب قورت دادن درمان خلط گلو)
جعفری خرد شده : 4 قاشق غ( گرم و خشک)
زیره سبز : یک قاشق چ(گرم و خشک)
دانه ی گشنیز یاسبزی : یک قاشق چ(گشنیز؛ سرد و تر ، سبزی خوردن گرم و خشک)
تخم مرغ :۲ عدد (متعادل )
آرد: ۲ قاشق غ (گرم و تر)
نمک و فلفل فرمز: بمقدار لازم (فلفل گرم و خشک ، نمک سرد و خشک)
روغن کنجد : بمقدار لازم (گرم و تر)
روش تهیه: نخود را از شب قبل خیس کنید سپس آب آنها را دوربریزید وآنرابپزید.
نخود و پیازو سیر و جعفری و زیره ی سبز و دانه ی گشنیز و نمک وفلفل را درآسیاب بریزید و خوب باهم مخلوط کنید.
آرد وتخم مرغ راهم اضافه می کنیم( باعث چسبندگی بیشترمیشود ) ازمخلوط آماده شده به اندازه ی یک گردو بردارید ودردست گلوله کنید وسپس آنرا صاف کنید و در تابه ی کوچک روغن بریزید وآنرا روی حرارت قراردهید تا داغ داغ و روغن به حدی باشد که روی فلافل را بگیرد فلافل را در روغن سرخ کنید وسپس درصافی قراردهید تا روغن اضافه ی آن گرفته شود.
بعدازسرخ شدن فلافل آماده است.میتوانیدباآن ساندویج تهیه ونوش جان کنید