زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

کم خونی ،مادرهمه بیماری هاویکی ازریشه های استرس

بسم الله الرحمن الرحیم

معمولا افرادی که طبع سرد و تر،سرد و خشک دارند بیشتر به کم خونی مبتلا میشوند و غذاهای گرم و خشک و گرم  و تر داروی آنها محسوب میشود مغزه ها از غذاهای گرم  و خشک هستند

فقر آهن شایع ترین بیمارى عفونى و تغذیه در جهان است

ایسنا: حدود نیمى از زنان جهان مبتلا به کمبود آهن و یک چهارم زنان جهان مبتلا به کم خونى ناشى از فقر آهن هستند. یک متخصص با بیان این مطلب تاکید کرد: غلظت طبیعى خون در یک مرد بالغ ۱۴ تا ۱۸ گرم و در یک زن ۱۲ تا ۱۶ گرم در هر ۱۰۰ سى سى است که هموگلوبین خون را تشکیل مى دهد.

کار اصلى هموگلوبین در مرد یا زن بالغ از حد طبیعى خود پایین بیاید گفته مى شود که فرد دچار کم خونى است. وى افزود: بدیهى است که دختران وقتى که پا به سن بلوغ گذاشتند به علت از دست دادن مستمر آهن در دوران قاعدگى مستعد کمبود آهن هستند.

این متخصص با بیان این که شایع ترین بیمارى عفونى و تغذیه اى در جهان از دیرباز فقر آهن بوده است اظهار داشت: بیشتر از این که مردم دنیا از پروتیین، قند و چربى آسیب ببینند از فقر آهن آسیب مى بینند. وى گفت: حدود نیمى از زنان جهان را مبتلا به کمبود آهن و یک چهارم زنان جهان را مبتلا به کم خونى ناشى از فقر آهن برشمرد و اذعان داشت بنابراین اگر ذخایر آهن در حد نصاب نباشند، گردش خون به علت کم خونى آسیب خواهد دید این متخصص با بیان این که شیر مادر از آهن در حد کافى براى نوزاد برخوردار نیست توضیح داد اگر دوران باردارى در رژیم غذایى مادر، آهن کافى مصرف شده باشد قاعدتا نوزاد در چند ماه اول از ذخایر آهن غنى است و از حدود ۳ و ۵ ماهگى نیاز به آهن مکمل دارد که به صورت قطره آهن مورد استفاده قرار مى گیرد.

وى تصریح کرد: متاسفانه به علت قضاوت هاى شخصى والدین نظیر سیاهى دندان به علت مصرف آهن کودکان را از مصرف آن محروم مى کنند. بنابراین آستانه کم خونى از سنین یک و دو سالگى شروع و فرد دچار فقر آهن و کم خونى ناشى از آن مى شود.

این متخصص با اشاره به این که بین دختران و پسران در سنین زیر بلوغ تفاوتى وجود ندارد و اگر از آهن کافى بهره نگیرند دچار کمبود آهن مى شوند، خاطرنشان کرد: دخترها از شروع سن بلوغ به علت مصرف غذایى کم و از دست دادن آهن در دوره هاى قاعدگى باید از آهن مکمل استفاده کنند.

پسته

پسته ی ایرانی یکی از بهترین  پسته های دنیاست . بهترین نوع آن ، پسته دامغان است. علاوه بر دامغان شهر های رفسنجان و قزوین هم پسته خوبی دارند.

خوردن پسته کم خونی و ضعف رادر مان می کند ، همچنین به علت داشتن فسفر و کلسیم زیاد در محکم کردن استخوان ها و عضله های بدن نقش مهمی دارد . پسته  آهن فراوانی نیز دارد .به همین دلیل بسیار خون ساز است هم چنین خوردن آن باعث تقویت قلب ،هوش و حافظه انسان میشود خوردن پسته برای درمان درد کبد و یرقان زردی ،هم مفید است.زیاده روی در خوردن پسته زیان هایی دارد از جمله معده را دچار نفخ می کند افراد چاق هم باید کمتر پسته مصرف کنند چون بسیار چاق کننده است .هم چنین کسانی که ناراحتی کلیه یا معده ویا مرض قند دارند باید از خوردن پسته خودداری کنند .بعضی ها[افراددموی وصفراوی،گرم وتروگرم وخشگ] با خوردن پسته مبتلا به جوش همراه با خارش می شوند پس بهتر است بعد از آن میوه های ترش بخو رند.پسته را باید در جای خنک نگهداری کرد چون ممکن است کرم زده شود.

زیتون:پسته گرم وخشگ است همانطوردرمتن مذکورآمده افراددموی وصفراوی(گرم تروگرم خشگ)کمتربایدمصرف کنندتادچارکمردردناشی ازپرخونی وسایرامراض آن نگردندچون برکبدآنها فشاروارد میکند.

اما اگرقبل وبعدخوردن پسته نمک بچشیم هضم آن آسان میشودپسته شوربی خاصیت است چون درجریان حرارت دیدن برای بودادن وشورکردن ویتامین های خودراازدست میدهد.

 باقـــــــــــــــــــــــــــــلا

امام رضا:«باقلاساقها راپرمی کند وخون تازه می رویاند»

باقلا غذای سبکی است که مقدار بسیارزیادی ویتامین آ و ب و ث و ای،دارد .همچنین در آن آهن زیادی وجود دارد .به همین جهت ، از غذاهای خون سازاست ومغزاستخوان را تقویت می کند .خوردن باقلا برای افراد لاغر مناسب است[افرادلاغراغلب طبع سردوخشگ دارندباقلاالویت سوم آنهاست] . باقلا زود هضم می شود وسینه و ریه را پاک می کند .

همچنین باقلا سرفهء خشک رادرمان می کند و برای اسهال مفید است .کسانی که کلیه ی آ نها سنگ ساز است بهتر است باقلا بخورند . البته درخوردن باقلا نباید زیاده روی کرد ، چون معده راسنگین می کند.باقلای خشک مقوی ترازباقلای تازه است وشیرمادران رازیاد می کند

 زیتون:باقلا سرد و تر است افراد طبع سرد و تر و سرد و خشک باید آنرا با گردو چرخ کرده و سبزی و غذاهای گرم و خشک و گرم و تر دیگر مصرف نمایند بهتر است قبل ازشروع به خوردن باقلا یک قاشق سیاه دانه اسیا شده میل کرد بعد غذا خورد

آشنایی با خواص درمانی تخمه آفتابگردان  (گرم وخشک)

این خبر،مؤیداین است که آتروز ناشی ازطبع سرداست دردمعده ناشی ازسردکردن آن باغذاهای سردوتراست وقتی آنرادرمان امراض زیادی قیدکرده اندمؤیدآن است که داروی طبع سردوتر(بلغمی)است

آفتاب یزد:تـخـمـــــــه آفــــتـــــــابــــگـــــــردان از جــــمــــلـــــــه تــــنــــقـــــــلات خوش طعمی است که به دلیل خواص غذایی و درمانی قابل توجه می‌تواند آجیل مناسبی برای شـب‌هـای سـرد و بـلـنـد زمـسـتانی باشد. تخمه آفتابگردان از جمله مغزهای چربی است که نه‌ تنها به عنوان آجیل و تنقلات مصرف می‌شود بلکه انواع روغن و کره آن هم موارد مصرف فراوان دارد. تخمه آفتابگردان بسیار مقوی است؛ این تخم منبعی غنی از فیبر، پروتئین، ویتامین E ، ویتامین B، ویتامین A و مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، منیزیم، ‌آهن، فسفر، سلنیوم، کلسیم و روی است. بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که منیزیم به کاهش فشار خون، سـردردهای میگرنی و سکته قلبی کمک می‌کند. منیزیم برای سلامت استخوانها و به دست آوردن انرژی ضروری است و کمبود آن در بـدن بـاعـث بـالا رفـتن فشارخون، گرفتگی ماهیچه‌ها و سردردهای میگرنی و همچنین خستگی و تنش می‌شود. اگر از درد آرتروز رنج می‌برید، طبق گل (قسمت پایین گل که مانند بشقابی است) را جدا کرده و در آب انـداخـتـه، آنـقـدر بـجـوشانید که شیره چسبناکی باقی بماند و سپس این شیره را روی مفصل‌های دردناک بمالید و ماساژ دهید. البته خوردن تخمه آفتابگردان هم در کاهش دردهای مفصلی موثر است. برای تـقـویـت معده و پایین‌آوردن فشار خون؛30 گرم برگ‌های خشک آفتابگردان را دم کنید و 3 فـنجان در روز بنوشید. مصرف تـخمه آفتابگردان برای رفع ناراحتی‌های بـرونـشـیـت ، حـنـجره، مشکلات ریوی و هـمـچـنـین صاف شـدن صـدا مـوثـر است. تـقـویـت‌ بــیــنـــــایـــــی انـــســـــان، مـــهــــم‌تــــریـــن خـــاصــیـــت درمـــانـــی تخمه آفتابگردان است؛ البته افراددموی (طبع گرم)نباید در خوردن آن افراط کنند. 13دی87

بادام

بادام سرشار از ویتامین ب و قند وکلسیم است  . بادام رسیده خشک بی اندازه مقوی است ،برای کسانی که کمبود کلسیم دارند، غذای عالی است . بادام همچونین ، مقدار زیادی فسفر دارد، خوردن آن مغز و اعصاب انسان را تقویت می کند .

به سبب مواد غذایی موجود در بادام خوردن آن به زنان باردارسفارش شده است همچنین برای زنان شیر ده خوب است .هر هفته  مقداری بادام مصرف کنند .

توجه کنیم که خوردن زیاد بادام ، موجب ناراحتی معده می شود پس بهتر است از مصرف زیاد آن پرهیز کنیم .

همچنین به هنگام خوردن ، آن را خوب  باید  بجویم .

بادام زمینی

بادام زمینی دارای ویتامین آ و ب و د است . بادام زمینی چاق کننده است ،از این رو برای کسانی  که لاغر هستند ،مفیداست .

 گفته شد، این میوه مقدار زیادی ویتامین ب دارد ، به همین جهت ، برای رفع ضعف ماهیچه ها ، فشار خون پایین خستگی شدید وبی حوصلگی مفید است .

 همچنین چون در زمان حاملگی بدن به ویتامین ب نیاز فراوان دارد . خوردن بادام به زنان بار دار توصیه می شود . بادام زمینی باداشتن ویتامین د اشتها رازیاد می کند .

پس در چاق شدن بچه ها اثر خوبی دارد .

خوردن آن ،موجب رشد بافت های بدن کودکان می شود .

فندق

فندق خوشمزه و مقوی است . فندق بیشتر در ارومیه ،قزوین و گرگان تولید میشود . فندق دارای مقدار زیادی ویتامین آ ، ب ، ث وای است همچنین کلسیم ،فسفر و آهن زیادی دارد به ای جهت خوردن فندق ،کم خونی را معا لجه می کند با مصرف فندق می توان بدن خود را به خوبی تقویت کرد . فندق کار روده ها را منظم می کند . فندق به دلیل داشتن ویتامین آ،ث برای تقویت بینایی،پوست ،ناخن،مو وشفاف شدن آنها مفید است . فندق به علت داشتن ویتامین ب ضعف اعصاب و سستی بدن را درمان می کند . خوردن فندق برای کسانی که لاغر هستند ،مفید است اما کسانی که چاق هستند باید کمتر فندق بخورند هم چنین چون فندق فشار خون را زیاد می کند کسانی که فشار خون دارند از خوردن آن باید خودداری کنند. باید بدانیم که فندق تازه زود هضم می شود اما فندق خشک دیر هضم است وباعث نفخ معده میشود.

گردو

ایرانی هاعلاقه زیادی به گردو دارند.چون هم می شود آن را به صورت خام با نان و پنیر خورد وهم از آن در تهیه غذاهای خوش مزه استفاده کرد. گردو بسیارانرژی زاوگرما بخش است.

امام علی (ع)می فرماید: خوردن گردو در زمستان کلیه ها را گرم می کند و سرما را بر طر ف می کند .  

گردو مواد غذایی زیادی دارد ،از جمله دارای ویتامین آ،ب،ث،کلسیم،فسفر، آهن،قند، چربی و پرو تیین است. گردو خا صیت کرم کشی دارد و مصرف آن روده ها را ضد عفونی می کند .چون گردو بر خلاف فندق مواد نشا سته ایی کمی دارد ،کسا نی که به مرض قند مبتلا هستند می توانند آن را مصرف کنند . گردو خاصیت ضد اسهال هم دارد . از طرفی ضد سرطان نیز می باد. گردو اعضای بدن به ویژه مغز را تقو یت می کند .خوردن آن با کشمش و انجیر برای معده بسیار مفید است. گردو چون ویتامین آدارد ،باعث تقویت بینایی ،مو و ناخن ها می شود. به سبب داشتن ویتامین ب ،اعصاب را تقویت می کند و سستی بدن را بر طرف می کند .البته کسانی که نا راحتی کبد ،معده یا حسا سیت (آلرژی)دارند ویا چاق هستند بهتر است گردو مصرف نکنند.

منابع و مآخذ؛ نام کتاب : روش تغذیه حبوبات و خشکبار- مؤلفان : منیرالسادات موسوی – بهمن زندی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد