یک کارشناس بهداشت محیط گفت: حالت زرد رنگ آجیلها میتواند نشان دهنده کهنگی آنها باشد زیرا رنگ را برای سرپوش نهادن بر ماندگی و کهنگی به آجیلها اضافه میکنند
قاسم قنبری افزود: هر جا صحبت از آجیل و خشکبار به میان میآید بحث وجود سم آفلاتوکسین نیز در میان است.
فارس به نقل از وی نوشت: تشخیص سم آفلاتوکسین در آجیلها به سادگی میسر نیست چرا که نمیتوان به سراغ تک تک مراکز عرضه آجیل رفت و نمونهبرداری کرد از سوی دیگر انجام آزمایشهای تشخیص این سم به دلیل هزینه بالا و مدت زمان طولانی برای پاسخدهی آن، مقرون به صرفه نیست.
این کارشناس بهداشت محیط ادامه داد: البته میتوان برای خرید آجیل به مشخصات ظاهری آن توجه کرد اگر چه ظاهر خشکبار نیز نمی تواند تأییدی بر سلامت ۱۰۰ درصد آنها باشد.
کارشناس مسئول بهداشت محیط دانشگاه شهید بهشتی در ادامه به بو و مزه کهنگی مواد تشکیل دهنده آجیل اشاره داشت و افزود: در موقع خرید میتوان یک یا دو عدد از مواد آجیل را خورد که اگر کهنه باشد بوی ماندگی آن قابل لمس خواهد بود.
قنبری رنگ اضافه شده به آجیل را دلیل دیگر کهنگی آن دانست و گفت: حالت زرد رنگ مواد میتواند نشان دهنده کهنگی آن باشد چرا که رنگ را برای سرپوش نهادن بر ماندگی و کهنگی مواد به آن اضافه میکنند.
این کارشناس بهداشت محیط در ادامه گفت: راه تشخیص رنگی بودن مواد این است که چند دانه از آن را یکی دو دقیقه در دست نگه دارند اگر دست رنگی شد آن آجیل تازه و مطلوب نیست.
وی به وجود سوراخهای ریز در دهانه پسته نیز اشاره کرد و گفت: این سوراخها نیز نشانه کرمدیدگی پسته است.
قنبری شرایط نگهداری آجیل در مغازهها را عامل مطلوبی برای خرید آجیل دانست و افزود: بهتر است از جایی خرید شود که محل نگهداری آجیل در ظرفهای مناسب باشد.
وی گفت: در بعضی از مغازهها، آجیل را در گونی نگه میدارند که باید گونی از کف زمین فاصله ۱۰تا ۲۰ سانتی متری باشد تا هوا جریان داشته باشد.
وی ایجاد سم آفلاتوکسین را علاوه بر مرحله عرضه در مراحل کشت، نگهداری و عملآوری نیز دانست و گفت: وقتی پسته را به صورت تازه در گونی میریزند لهیدگی در پوست آن ایجاد میشود که این لهیدگی خود از عوامل ایجاد سم آفلاتوکسین است.
وی ادامه داد: بادام به خاطر پوسته سفت خود و شرایط محیطی سالمتر از پسته است چرا که شرایط فسادپذیری کمتری نسبت به پسته دارد.
حتی اگه همه ی آجیلای دنیا را بهداشتی کنن و بیارن بذارن تو مغازه های ایرانی من که تحریمم یعنی منم مثل خیلی از ایرانیا تو این اتحاد و همصدایی شرکت می کنم به همه دوستامم گفتم.
مرسی از توضیحات عالی تون بسیار لذت بردم
خواهش میکنم وظیفه ام دربرابرخواهرگرانقدروعزیزی چون شما بود
خیلی کم پیدائی آیداخانم
چون اهل نقد ونظرهستی حیف است اینقدرارتباطت کم باشد ارتباط موثرتر سبب بالارفتن توان مقابله با فشارروانی بخصوص دراین ایام که ازدرب ودیوار استرس وفشارروانی می بارد میگردد
امیدوارم درسال اتی با توکل برخدا و بکارگیری کلیدهای موفقیت یعنی صبح یک سوره کوتاه ازروی قران خواندن و تسبیحات حضرت زهرا را معکوس گفتن 34سبحان الله 33الحمدلله 33الله اکبر که سبب موفقیت روزانه ات بدون خستگی میشه واین ایام خانه تکانی این راازمایش کن بیشتردرنت حضورداشته باشی واز نفس ها ونظرهای پاکت استفاده کنیم
خیلی عالی بود این مطلب مخصوصا برای ایام عید.
چه خوب که بادام بهتر از پسته هست چون من بیشتر بادام
مصرف می کنم. اتفاقا چند وقت پیش بادام امریکایی گرفتم مزه ماندگی می داد طعمش هم خوب نبود بردم پس دادم و بجاش بادام ایرانی گرفتم . اما خب بادامهای خودمون توشون مقداری هم تلخ هست . به این خاطر من بیشتر نوع امریکائیش رو می خریدم که دیگه پشیمون شدم.
ضمنا این وبلاگ هم به روز شد ه و نوشته جدید برای پایان سال آماده کردم.
سلام بر برادر بزرگوارم
صبحت بخیر و شادی
امیدوارم حالت خوب خوب باشه