کرهٔ بادام زمینی گونه ای از کره است که از بادام زمینی به دست می آید. این کره ازجمله کرههای گیاهی است که طرفداران زیادی دارد و از لذیذترین محصولات تهیه شده از بادام زمینی است. هر ساله یک سوم بادام زمینی کشت شده در سراسر دنیا، صرف ساخت کره آن می شود.
بهتر است کره بادام زمینی را به دلایل فراوانی که به برخی از آنها پرداختهایم، در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید.
• برای قلب مفید است
این ماده غذایی به خاطر سرشار بودن از چربیهای غیراشباع، از جمله دوستداران قلب محسوب میشود.
چربی موجود در این ماده غذایی از همان نوع چربی است که مصرف آن در رژیمهای مدیترانهای، توصیه شده و باعث میشود احتمال بروز خطر بیماری قلبی در فرد تا میزان 21 درصد کاهش یابد.
• دارای آنتیاکسیدان است
کرههای بادام زمینی از لحاظ میزان آنتیاکسیدان، میتوانند با برخی میوهها که حاوی آنتیاکسیدان بالا هستند برابری کنند. این آنتیاکسیدانها از آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکالهای آزاد پیشگیری میکنند.
• از سکته مغزی پیشگیری میکند
کره بادام زمینی دارای فلاوونوئیدی به نام ریزرواتول است که در انگور نیز یافت میشود.
این ماده با افزایش خون در مغز، از بروز سکته مغزی در فرد پیشگیری میکند.
• به سلامت کیسه صفرا کمک میکند
• از ابتلا به سرطان روده پیشگیری میکند
کره بادام زمینی در پیشگیری و عدم ابتلا به سرطان روده نقش مهمی را بر عهده دارد.
طبق تحقیقات صورت گرفته، مصرف این کره در زنان تا 58 درصد و در مردان تا 27 درصد، احتمال بروز سرطان روده یا کولون را کاهش میدهد.
http://hamshahrionline.ir/details/132573
تغذیه > آشنایی با خواص خوراکیها- همشهری آنلاین - شهره فرجی
روی آن کلیک کنیم
حکیم مهر - بادامزمینی را پسته زمینی یا پسته شام هم میگویند. آن را به صورت خام، تفتداده و یا به شکل کره بادامزمینی میل میکنند. کره بادامزمینی جزو لذیذترین محصولات تهیه شده از بادامزمینی بوده و معمولا از خود بادامزمینی مقویتر است.
به طور کلی بادامزمینی طبیعتی گرم داشته و غنی از ویتامینهای A ، B ،D ،E، چربی پروتئین، فیبر و مقادیری کربوهیدرات است.
کربوهیدرات آن عمدتا از نوع ساکاروز بوده و چربیهای آن نیز از نوع چربیهای اشباعنشده مفید نظیر اسیداولئیک و چند اسید دیگر است.
خواص بادامزمینی و کره آن
بادامزمینی بسیار مقوی، ملین، تقویتکننده قوهجنسی، مسکن بلغم سینه و سرفه و برطرفکننده زخم مثانه و سوزش مجاری ادرار است.
این دانه و کره آن سرشار از فیتوسترول بوده که ساختاری شبیه به کلسترول دارد با این تفاوت که برای سلامت قلب و عروق مصرف به اندازه آن مضر نیست. فیتوسترول موجود در این ماده غذایی میتواند رشد سلولهای سرطان پستان، کولون و پروستات را کند کرده و حتی از بروز سرطان ریه در افراد مستعد بکاهد.
نوعی آنتیاکسیدان نیز در آن وجود دارد که میتواند مانع رشد تومورها گردد.
فیبر موجود در آن میتواند از ایجاد یبوست و بواسیر بکاهد.
منیزیم آن یکی از عوامل ضد دیابت به شمار میرود.
همچنین ویتامین B آن نیز برای زنان باردار نافع است.
براساس تحقیقات اخیر روغن بادامزمینی از ریزش مو و شوره سر جلوگیری میکند و برای نرمی پوست مناسب است.
کره آن نیز به دلیل دارا بودن هورمونهای گیاهی میتواند مشکلات قاعدگی را مرتفع سازد و احتمال بروز پوکی استخوان را کم کند.
خوردن مقدار کمی کره بادامزمینی میتواند برای مدت طولانی احساس سیری ایجاد کند. در نتیجه برای کسانی که میخواهند مقدار کمتری غذا میل کنند مناسب است.
در 100 گرم کره بادامزمینی 580 تا 588 کالری انرژی و در 100 گرم کره حیوانی 750 کالری انرژی نهفته است. لذا در مقایسه، کره بادامزمینی از کالری و اسیدهای چرب اشباع کمتری برخوردار است. اما در صورتی که صرف کره بادامزمینی زیاد باشد کالری بیشتری به بدن رسیده و اضافهوزن و چاقی عارض خواهد شد. مصرف کره بادامزمینی را در وعده صبحانه توصیه میکنیم، چرا که میتواند وعده غذایی مقوی و کاملی برای افراد خصوصا دانشآموزان باشد.
اره تهرانم مرسی گلم
لینکت کردم
من تا بحال فکر می کردم بادام زمینی چربی اش برای قلب زیاد خوب نیست.![](http://www.blogsky.com/images/smileys/023.gif)
الهی شکر که فهمیدم خوبه.
اللهم عجل لولیک الفرج
من چون امروز وقت داشتم و بیشتر توی نت بودم فرصت کردم با بیشتر وبلاگهام برای شما نظر ارسال کنم.