بلاگفا و سلام دوباره گروه آشپزی

بلاگفا

گروه آشپزی

همراهان همیشگی گروه آشپزی مدتی بود که به خاطر مشکلات به وجود آمده در سرورهای بلاگفا نتوانسته بودیم انجام وظیفه نماییم. حال که بلاگفا با قدرتی بیشتر بازگشت نموده گروه آشپزی هم با توانی چند برابر به ادامه کار خواهد پرداخت.

در این مدت هزاران پیام و ایمیل دریافت نمودم مبنی بر اینکه آیا گروه آشپزی به ادامه کار نخواهد پرداخت! خدمت شما بزرگواران باید بگویم تا زمانی که بلاگفا پا برجا باشد گروه آشپزی به روند خود ادامه می دهد .

خوشبختانه هیچ یک از دستورات آشپزی را از دست نداده ایم و پشتیبانی ماهانه موجود می باشد.به مرور زمان بی نظمی به وجود آمده اصلاح شده و دستورات طبخ حذف شده اضافه خواهد شد.

بچه های گروه آشپزی از شما دوست داران آشپزی و همچنین مسئولین بلاگفا به علت به وجود آوردن چنین محیط صمیمی سپاس گذار می باشد.

 

خورش با به

مواد لازم

  • گوشت بدون استخوان 750 گرم
  • به 1 کیلوگرم
  • پیاز سرخ شده 4 قاشق سوپخوری
  • روغن 150 گرم
  • شکر (در صورت تمایل) 2 قاشق سوپخوری
  • آبلیمو نصف فنجان کوچک
  • گوجه فرنگی یا رب
  • زعفران ساییده یک قاشق مرباخوری
  • نمک و فلفل

خورش با به

خورش با به

طرز تهیه

گوشت را قیمه ای خرد می کنیم سپس آن را کوبید و با پیاز سرخ می نماییم. آب به مقدار کافی درون قابلمه ریخته و می گذاریم گوشت بپزد.

پوست به را گرفته و به چهار قسمت می نماییم تخم به ها را جدا نموده و به شکل سیب زمینی قیمه به را خلالی کرده درون روغن سرخ نموده داخل قابلمه گوشت می ریزیم.

در مرحله پایانی طبخ خورش به شکر - آبلیمو و زعفران را اضافه کرده و بگذارید خورش به جا بیافتد. دقت نمایید خورش آنقدر نپزد که به ها له شود و بعد از کشیدن خورش خلال های به فرم و شکل خود را حفظ نماید.خورش را با چلو میل نمایید.

خورش ها و قلیه ها

میرزا کدو

میرزا کدو یک نوع میرزا قاسمی می باشد که به جای بادنجان از کدو برای طبخ ان استفاده می شود.

 مواد لازم

  • کدو سبز500 گرم
  • تخم مرغ دو عدد
  • سیر 1 بوته
  • روغن 
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک
  • فلفل

 

 

میرزا کدو

میرزا کدو

طرز تهیه

ابتدا کدوها را خوب شسته، سپس لایه بسیار نازکی از پوست آنها را گرفته و به صورت درشت رنده می‌کنیم. سیرها را پوست گرفته، آنها را کوبیده و در روغن فراوان و با حرارت بسیار کم تفت می‌دهیم. پس از آن سیرها را از روغن خارج کرده و درون ظرف می‌ریزیم.

تخم‌مرغ‌ها را نیز جداگانه شکسته و پس از مخلوط کردن داخل روغن انداخته و سرخ می‌کنیم. درون باقیمانده روغن، کدوهای رنده شده را سرخ کرده و مدام هم می‌زنیم تا ته نگیرد. دقت نمایید کدو را زیاد سرخ نکنید. در مرحله آخر رب گوجه فرنگی وسیر و تخم‌مرغ را همراه نمک، فلفل و زردچوبه به کدوها اضافه می‌کنیم.

غذای ایرانی سنتی

غذاهای گیلانی

لبو پلو

مواد لازم

  • مرغ پخته و ریز خرد شده 1 کیلوگرم
  • لبو پخته و خرد شده 4 عدد
  • اسفناج پخته شده: 100 گرم
  • برنج آبکش شده 3 پیمانه
  • پیاز سرخ شده1 عدد
  • زعفران ساییده شده 1 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و روغن به میزان لازم

لبو پلو

لبو پلو

 

طرز تهیه

مرغ را همراه پیاز، نمک و فلفل کمی تفت می‌دهیم و لبو‌ها را به صورت دلخواه خرد می‌کنیم.

اسفناج‌ها را می‌گذاریم کمی نرم شوند. اسفناج‌ها نیازی به پخت زیاد ندارند .درون یک قابلمه تمام مواد را به صورت لایه‌ لایه به برنج آبکش شده افزوده، مقداری از برنج را زعفرانی کرده و می‌گذاریم تا برنج دم بکشد.

به خاطر اینکه لبو‌ها له نشوند، پس از اینکه مواد را لابه‌لای برنج قرار دادیم لبو را نیز روی آن اضافه می‌کنیم، چون موقع مخلوط کردن لبو له می‌شود، بهتر است که جداگانه به برنج اضافه شود.

انواع پلو و چلو

به ترشی

مواد لازم

  • به یک کیلو‌گرم 
  • سرکه ترجیحا سرکه سیب یک لیتر 
  • نمک

به ترشی

به ترشی

طرز تهیه

به‌ها را شسته و خلال کرده و تخم و قسمت سفت وسط به را در آورید.روى دستمال بگذارید تا کمى نمشان گرفته شود، یک ساعت کافی است.سپس توى شیشه ریخته و کمى نمک را با سرکه ( من از سرکه سیب استفاده میکنم ) مخلوط و روى به‌ها بریزید.

درب شیشه را محکم بسته و بگذارید 14 روز ترشی عمل بیاید.

ترشى به نیاز به ادویه و یا سبزى معطر ندارد چون خود به عطر خوبى دارد و ترشى‌اش بسیار خوش طعم است.  

ترشی ها و شورها

ته چین مرغ با قارچ

برای چهار نفر

  • برنج 500 گرم 
  • سینه مرغ 1 عدد 
  • قارچ 200 گرم 
  • تخم مرغ 1 عدد 
  • ماست 2 پیمانه 
  • زرده تخم مرغ 2 عدد 
  • پیاز یک عدد 
  • زعفران، نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم   

ته چین مرغ با قارچ 

ته چین مرغ با قارچ 

طرز تهیه

برنج را به مرحله آبکش کرده کنار می‌گذاریم. مرغ را با پیاز خرد شده، پخته و سپس آن را ریش ریش می‌ نماییم. قارچ‌‌ها را خرد نموده و کمی تفت می‌دهیم.

در ظرف جداگانه تخم‌مرغ و زرده‌‌ها را به همراه ماست، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران مخلوط می‌نماییم. برنج را به آن اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم.

کف قابلمه یا قالب فر را چرب کرده و یک لایه از مخلوط برنج را روی آن پهن می‌کنیم. قارچ‌ها را روی برنج ریخته و در لایه بعدی مرغ‌ها را اضافه می‌کنیم، در لایه چهارم یا نهایی دوباره مخلوط برنج را می‌ریزیم. قالب ته چین مرغ با قارچ را در فر با حرارت 175 درجه سانتی‌گراد به مدت یک ساعت گذاشته یا در قابلمه نچسب ریخته و با همان مدت زمان با حرارت ملایم روی شعله گاز می‌گذاریم تا بپزد. 

انواع پلو و چلو

کباب چیکن ساتای

کباب سینه مرغ ساتای یا چیکن ساتای یک غذای تایلندی بوده که در نوع خود بسیار لذیذ می باشد.این کباب را می توان در کنار آنانس کبابی سرو نمود که به آن chicken satay pineapple هم می گویند.

مواد لازم

  • خامه ترش  2/3 پیمانه 
  • ریحان تازه دو قاشق غذاخوری
  • شکر قهوه‌ای 1 قاشق غذاخوری 
  • کره آب شده 1 قاشق غذاخوری 
  • ادویه تایلندی 1 قاشق چایخوری 
  • سیر رنده شده  1 حبه 
  • آناناس تازه 1 عدد
  • روغن 
  • سینه مرغ بدون استخوان 450 گرم
  • برنج پخته شده 2 پیمانه 
  • فلفل قرمز تازه

کباب چیکن ساتای

کباب چیکن ساتای


طرز تهیه

برای تهیه سس تایلندی مخصوص این کباب، در یک کاسه کوچک، خامه ترش، ریحان تازه خرد شده، شکر قهوه‌ای، کره، ادویه تایلندی و سیر را با یکدیگر مخلوط کنید و کنار بگذارید.
سر و ته آناناس را بگیرید. آن را از وسط دو نیم کنید و نیمه‌ها را به برش‌های کوچک تقسیم کند. روی آنها روغن بمالید و کنار بگذارید.
مرغ‌ها را خرد کنید و آنها را به سیخ‌های چوبی بکشید.
برای کباب کردن، کباب‌پز را با حرارت ملایم روشن کنید. مرغ‌ها را 10 تا 12 دقیقه روی آن کباب کنید تا کاملا مغزپخت شوند. البته باید در میانه مراحل پخت، روی هر دو طرف آنها سس بمالید.
آناناس‌ها را نیز 6 تا 8 دقیقه کباب کنید.
آنها را روی برنج پخته شده قرار دهید و سرو کنید. می‌توانیذ با فلفل قرمز و ریحان خرد شده تازه نیز روی آنها را تزئین کنید.

انواع کباب

کشکبا

مواد لازم

  • اسفناج یا برگ چغندر 1 کیلوگرم
  • گوشت به مقدار لازم (مقدار گوشت بستگی به سلیقه دارد)
  • پیاز سرخ شده 2 عدد
  • جو پخته شده یک و نیم لیوان
  • کشک 1 کیلوگرم
  • پونه کوهی 1 قاشق غذاخوری

کشکبا

کشکبا

طرز تهیه

جو را بپزید و با چرخ گوشت یا مخلوط کن آن را له کنید.اسفناج را خرد کنید و بگذارید با جو له شده بپزد.سپس کشک را به آن اضافه کنید و اگر سفت بود کمی آب به آن اضافه کنید.

نعناع داغ یا پونه را هم درون آش بریزید و بگذارید با هم بجوشند و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.به دلیل داشتن کشک، نمک را به مقدار کمتری اضافه کنید تا آش شور نشود.بعد از پختن و جا افتادن، آش را در ظرف مناسبی بکشید و روی آن را با مقداری پیاز سرخ شده و نعناع داغ تزئین کنید.

کشکبا نوعی آش بوده که از غذاهای محلی روستای فریزهند نطنز می باشد.

آش ها

ته دیگ زعفرانی مرغ

مواد لازم

  • ران مرغ یا سینه مرغ 4 عدد
  • برنج 4 پیمانه
  • محلول زعفران 2 قاشق سوپخوری
  • زرشک 2 قاشق سوپخوری
  • خلال بادام و پسته از هر کدام 2 قاشق سوپخوری
  • نمک به میزان لازم
  • فلـفل سیاه ی1 قاشق چایخوری
  • پودر سـیر 1 قاشق چایخوری
  • آبلیمو 2 قاشق سوپخوری
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • روغن حیوانی نصف پیمانه

ته دیگ زعفرانی مرغ

ته دیگ زعفرانی مرغ


طرز تهیه

مرغ را به نمک، فلفل سیاه و پودر سیر آغشته نموده و در ظرفی می‌ریزیم. پیاز را خلالی خرد می‌کنیم، به همراه آبلیمو و زعفران روی مرغ ریخته و 2  ساعت مواد را در ظرف در بسته و در یخچال می‌گذاریم تا مرغ کاملا مزه‌دار شود.

برنج را از سه ساعت قبل شسته و به ازای هر پیمانه برنج یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه نموده و آن را خیس کرده، سپس برنج را آبکش می‌کنیم.

کف قابلمه مناسبی دو الی سه قاشق روغن حیوانی و یک قاشق چایخوری محلول زعفران می‌ریزیم. ران‌های مرغ را کف قابلمه می‌چینیم. قابلمه را 15 دقیقه روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم تا کمی ران‌ها نیم‌پز شوند، سپس برنج آبکش شده را روی مرغ‌ها ریخته و روی برنج، زعفران می‌ریزیم و آن را به مدت یک ساعت دم می‌کنیم. در آخر بقیه روغن حیوانی را روی برنج می‌دهیم.در ظرف دلخواه برنج را برمی‌گردانیم و ته‌دیگ را با زرشک سرخ شده، خلال بادام و پسته تزیین می‌کنیم.
زرشک، خلال بادام و پسته را جداگانه بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آنها برود. خلال پسته و بادام اگر زیاد روی حرارت بماند، رنگ آن تیره میشود.
می توان از سینه و تکه های دیگر مرغ نیز استفاده کرد.
10 دقیقه آخر دم کشیدن برنج، خلال پسته و بادام را جداگانه به همراه یک قاشق چایخوری کره در کاغذ فویل پیچیده و آن را روی برنج قرار دهید تا نرم شود.

انواع خوراک مرغ و پرنده

کرفس پلو

مواد لازم

برای چهار نفر

  • برنج 4 پیمانه
  • کرفس پاک کرده 400 گرم
  • گوشت چرخ کرده 300 گرم
  • پیاز رنده شده 1 عدد
  • سیر له شده 2 حبه
  • ادویه، نمک و فلــفل به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
  • پودر لیــمو امانی 1 قاشق مرباخوری
  • کره محلی 50 گرم
  • زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری

کرفس پلو

کرفس پلو


طرز تهیه

گوشت چرخ ‌کرده را به همراه پیاز، سیر و ادویه مخلوط نموده، سپس آنها را به شکل کوفته ریزه در آورده و درون کمی کره سرخ می‌نماییم. گوشت‌ها را از تابه در آورده و کرفس‌ را افزوده و تفت می‌دهیم تا مقداری نرم شود. رب گوجه فرنگی و کوفته ریزه‌ها را به کرفس اضافه کرده، یک پیمانه آب جوش ریخته و اجازه می‌دهیم با هم بپزند. برنج خیس کرده را پخته و آبکش می‌نماییم.

از کرفس و گوشت لابه‌لای پلو ریخته و کمی پودر لیمو امانی نیز می‌پاشیم. در پایان زعفران را با باقی کره مخلوط کرده، روی برنج ریخته و پلو را دم می‌کنیم.

انواع پلو و چلو

پاستا میگو چیلی

مواد لازم

برای دو نفر

  • پاستا 200 گرم
  • کره1 قاشق سوپخوری
  • روغن زیتون1 قاشق سوپخوری
  • سیر خرد شده 4 حبه
  • پودر چیلی 1 قاشق چایخوری
  • میگو کوچک 10 الی 15 عدد
  • آبلیمو 1 قاشق سوپخوری
  • پوره یا رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

پاستا میگو چیلی

پاستا میگو چیلی


طرز تهیه

پاستا  را به همراه کمی نمک و روغن 8 تا 10 دقیقه در آب جوش ریخته تا پخته و نرم شود. تا زمانی که پاستا آماده شود، تابه‌ای را روی حرارت متوسط قرار داده، کره و روغن زیتون را درون آن ریخته و اجازه می‌دهیم تا کره ذوب شود. سپس سیر و پودر چیلی را افزوده و دو دقیقه با ترکیب روغن و کره تفت می‌دهیم. حالا میگوها را به مواد افزوده و می‌گذاریم تا سه دقیقه با مواد ترکیب شود تا بپزد. بعد پوره گوجه‌فرنگی، آبلیمو ، نمک و فلفل را افزوده و کاملا مواد را مخلوط می‌کنیم. پاستا را آبکش نموده و به همراه سس میگو گرم، سرو می‌کنیم.

انواع خوراک ماکارونی

گریل میگو با آناناس

مواد لازم

 

  • میگوی تمیز شده 30 عدد
  • پیازچه خرد شده نصف پیمانه
  • کره2 قاشق غذاخوری
  • فلفل دلمه ای قرمز خرد شده یک عدد متوسط
  • آناناس بدون آب 200 گرم
  • برنج پخته 4 پیمانه

گریل میگو با آناناس

گریل میگو با آناناس

طرز تهیه
دو ورق فویل بزرگ را روی هم قرار دهید. کره را در آن با فاصله بگذارید.میگوی خام را روی کره بچینید، سپس روی آن را پیازچه، فلفل دلمه ای و آناناس و در آخر روی آن برنج بریزید.فویل را محکم ببندید و به مدت 30 دقیقه در فر با حرارت 200 درجه سانتی گراد قرار دهید تا گریل میگو با آناناس آماده شود و با برنج یا نان سرو نمایید.

غذاهای دریایی

کلم دلمه

 مواد لازم

  • کلم برگ یک عدد
  • پیاز سه تا چهار عدد
  • سبزی دلمه خرد شده( تره، جعفری، گشنیز، شوید، ترخان و نعنا ) یک پیمانه
  • گوشت چرخکــرده 500 گــرم
  • برنج آبکش شده یک و نیم پیمانه
  • لپه پخته شده نصف پیمانه
  • سرکه یک چهارم پیمانه
  • شکر: یک چهارم پیمانه
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی

 

کلم دلمه

کلم دلمه

طرز تهیه

برای طبخ کلم دلمه ابتدا آب را در قابلمه ریخته  روی حرارت قرار داده تا به جوش آید. قسمت سفت ساقه روی کلم را با چاقو جدا کنید. کلم را به صورت درسته در آب جوش قرار داده تا کمی بجوشد به کمک دو کفگیر برگ‌های کلم را دانه دانه جدا کنید. کمی که ساقه برگ‌ها نرم شد از قابلمه در آورید به همین ترتیب تا انتها برگ‌ها را جدا کنید.

دو عدد از پیازها را سرخ کرده، گوشت را به آن اضافه می‌نماییم و تفت می‌دهیم. رب گوجه ‌فرنگی را به آن افزوده و اجازه می‌دهیم تا سرخ شود.

نمک، فلفل و زردچوبه را به اندازه دلخواه افزوده،سپس برنج، لپه و سبزی را با این مواد مخلوط می‌کنیم. مواد فوق را داخل برگ کلم‌های پخته شده ریخته، می‌پیچیم و داخل قابلمه می‌گذاریم.

در ظرفی جداگانه دو عدد پیاز دیگر را تفت داده و یک تا دو قاشق رب گوجه‌فرنگی به آن اضافه می‌کنیم، سپس آب را می‌افزاییم، آب که به جوش آمد، آن را روی دلمه‌ ها می‌ریزیم. آب دلمه باید اندازه‌‌ای باشد که کمی روی دلمه‌‌ها را بپوشاند، در اواخر پخت شکر را در یک لیوان آب حل کرده و به همراه سرکه به دلمه‌ها اضافه می‌‌کنیم.
می شود از همین مواد داخل یک لایه پیاز ریخته و همراه کلم سرو کنید.

انواع دلمه و کوکو

گشنیز ماهی

مواد لازم

  • شیر ماهی: 1 کیلوگرم
  • فلفل سیاه: 1 قاشق مرباخوری
  • پودر زیره: نصف قاشق چایخـوری
  • پودر زنجــبیل: 1 قاشق چایخوری
  • پودر گشنیز: 1 قاشق چایخوی
  • پودر سیر و فلفل قرمز از هر کدام: 1 قاشق چایخوری
  • روغن زیتون: 4 قاشق غذاخوری
  • سیر: 2 حبه
  • گوجه فرنگی بزرگ: 4 عدد
  • آبلیمو
  • گشنیز ساطوری خرد شده: 1 پیمانه
  • روغن و نمک: به میزان لازم

گشنیز ماهی

گشنیز ماهی


طرز تهیه

ماهی‌ها را به صورت مکعبی خرد کرده، ادویه‌ها، روغن زیتون و سیر خرد شده را به آن افزوده و به مدت پنج الی شش ساعت در یخچال می‌گذاریم. یک ربع قبل از پخت، نمک و  آبلیمو را به ماهی اضافه کرده، بعد در تابه‌ای مناسب روغن ریخته و ماهی‌ها را در آن سرخ می‌کنیم.

گوجه‌ فرنگی‌ها را پوست گرفته و نگینی خرد می‌کنیم و به همراه نیمی از گشنیز به ماهی افزوده و به مدت ده دقیقه سرخ می‌کنیم.در هنگام سرو مابقی گشنیز و آبلیمو را می‌افزاییم.گشنیز ماهی با پلو و یا بدون پلو قابل سرو می باشد.

غذاهای دریایی

خورشت گردو بادنجان

خورشت گردو بادنجان

مواد لازم

بادنجان سرخ شده 5 عدد 
گردو آسیاب شده 500 گرم
گوشت چرخ کرده 350 گرم 
پیاز رنده شده 1 عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی 1 قاشق 
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

خورشت گردو بادنجان

خورشت گردو بادنجان

طرز تهیه

مغز گردو چرخ شده را در مقداری روغن تفت می دهیم. در این مرحله باید مرتب گردو را هم بزنیم تا نسوزد و تلخ نشود. سپس 1 لیوان آب اضافه می کنیم.
بادنجان ها را پوست می کنیم و داخل آنها را خالی می کنیم و بعد آنها را در روغن سرخ می کنیم. نصف پیاز رنده شده را با نیمی از گوشت چرخ کرده مخلوط می کنیم با  کمی نمک و فلفل و زردچوبه ورز می دهیم . بعد آنها را گلوله می کنیم و داخل روغن سرخ می کنیم. 
نیم دیگر پیاز رنده شده را داخل روغن تفت می دهیم، زردچوبه و کمی نمک و فلفل اضافه می کنیم و بعد نیم دیگر گوشت چرخ کرده را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم و سپس رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم. 
بادنجان ها را با این مخلوط مواد پر می کنیم.بادنجان ها را در مخلوط گردو در حال جوشیدن می گذاریم. بعد از ده دقیقه گوشت های گلوله شده را اضافه می کنیم. 
این خورشت باید کم آب باشد و با شعله بسیار ملایم بپزد تا بادنجان ها له نشود. می توان در هنگام سرو غذا از چاشنی رب انار یا آبلیمو استفاده کرد.خورشت گردو و بادنجان مخصوص سمنان می باشد.

غذای ایرانی سنتی

نان پنیری رومانی پاسکا

این نان بیشتر در نواحی شرق رومانی طبخ می شود و یک نوع نان پنیری محسوب می گردد.به این نان pasca نیز می گویند. 

مواد لازم

مواد مورد نیاز خمیرنان پنیری رومانی

آرد گندم چهار و نیم پیمانه
شیر پرچرب یک پیمانه
پودر خمیر مایه دو قاشق چایخوری
کــره ذوب شده1/4 پیمانه
تخم مرغ یک عدد
شکر 100 گرم
نمــک یک قاشق چایخوری
وانیل یک قاشق چایخوری
روغن هسته انگور یا ذرت 1/4 پیمانه

مواد مورد نیاز مایه پنیری

پنیر خامه ای یک پیمانه
تخم مرغ دو عدد
شکر 1/4 پیمانه
وانیل یک قاشق چایخوری
افشره لیمو به میزان لازم
کشمش نصف پیمانه
عسل دو قاشق سوپخوری
شیر دو قاشق سوپخوری

نان پنیری رومانی پاسکا

نان پنیری رومانی پاسکا

طرز تهیه

در ظرفی، یک پیمانه آرد، شیر پرچرب و مایه خمیر را هم زده تا مخلوط شوند. نصف پیمانه آرد را به مواد افزوده و می‌گذاریم تا در دمای اتاق 15 دقیقه بماند تا مواد ترکیب شده، حجم آن افزایش یافته و روی آرد ترک بخورد. کره، تخم‌مرغ، شکر، وانیل و نمک را به مواد افزوده و به وسیله لیسک مواد را هم زده و همزمان سه پیمانه آرد باقیمانده را اضافه می‌کنیم تا مواد کاملا مخلوط شود. با درجه کند همزن، مخلوط کردن مواد را ادامه داده و در همین هنگام روغن را نیز به مواد می‌افزاییم. وقتی تمام روغن را اضافه کردید، خمیر باید حالت کششی داشته و نرم شود. 
اگر خمیر خشک بود کمی روغن به آن می‌افزاییم. خمیر را درکاسه‌ای گذاشته، در آن را با کیسه فریزر پوشانده و دو ساعت در دمای اتاق می‌گذاریم تا حجم آن دو برابر شود، سپس خمیر را به چهار قسمت مساوی تقسیم می‌کنیم. یکی از تکه‌های خمیر را وردنه کشیده تا به شکل دایره‌ای به اندازه 25 سانتی‌متر برسد. یک قالب کمربندی 25 سانتی‌متری را کاملا چرب نموده و خمیر گرد را کف قالب پهن می‌کنیم. سه تکه باقیمانده خمیر را به شکل طناب‌های یک اندازه درآورده و در کنار هم می‌گذاریم، سپس خمیرها را به هم بافته تا به شکل گیس‌بافت درآید. بعد آن را درون قالب گذاشته و انتهای آن را به هم چسبانده تا شبیه دایره شود. روی قالب را پوشانده و 40 دقیقه دیگر استراحت می‌دهیم. فر را با حرارت 190 درجه سانتی‌گراد گرم می‌کنیم.

پاسکا pasca

طرز تهیه مایه پنیری

پنیر، تخم‌مرغ‌ها، شکر، کشمش، وانیل و افشره لیمو را ریخته و هم می‌زنیم تا کاملا مخلوط شوند. این مایه را در وسط گیس‌بافت خمیری ریخته و 15 دقیقه در فر می‌گذاریم تا بپزد. بدون‌ اینکه در فر را باز کنیم، حرارت آن را پایین آورده و به 160 درجه رسانده و 45 دقیقه دیگر اجازه می‌دهیم درون فر بماند تا رویه نان قهوه‌ای شود. نان را از فر درآورده و می‌گذاریم کاملا خنک شود، سپس آن را از قالب بیرون آورده و پیش از سرو روی آن را با ترکیب شیر و عسل پوشانده و برش می‌زنیم.

شیرینی های خشک و نان

فیش اند چیپس

فیش اند چیپش fish and chips یا ماهی و سیب زمینی سرخ شده یک غذای محبوب در کشورهای بریتانیایی می باشد که در گروه آشپزی شما می توانید دستور پخت آن را مشاهده نمایید.

مواد لازم

  • آرد گندم 2 پیمانه
  • شیر 2 پیمانه
  • آب
  • مایه خمیر 1 چانه
  • نمک
  • سیب زمینی
  • روغن مخصوص سرخ کردن

fish-and-chips فیش اند چیپس

فیش اند چیپس

طرز تهیه

آرد را در یک غذا ساز نسبتا بزرگ ریخته و شیر را به آن اضافه میکنیم.در ابتدا آرد و شیر را خوب با یکدیگر مخلوط کرده و در همان حال آب را کم کم به آن اضافه می کنیم.نباید آب را یکجا به آن اضافه کرد.حالت هم زدن را تا زمانیکه تمام آرد و مواد اضافه شده کاملا با هم ترکیب شده و غلظت و قوام یکنواخت پیدا کند ادامه می دهیم.سپس نمک و مایه خمیر را اضافه کرده و دوباره هم می زنیم.دستگاه را خاموش کرده و 1  تا 1 ساعت و نیم مواد بدست آمده را در حالت استراحت در یک مکان گرم قرار می دهیم.

برای درست کردن چیبس سیب زمینی ها را پوست کنده و به اندازه های مساوی تکه تکه کرده و آنهارا شسته و میگذاریم تا کاملا خشک شوند.سپس آنها را در یک ظرف دسته دار عمیق که حاوی روغن داغ می باشد یه مدت 5 دقیقه قرار می دهیم.سپس آنها را از روغن خارج کرده و با یک قاشق شیارهایی روی آنها ایجاد کرده و به مدت 10 دقیقه در یک ظرف فلزی قرار داده تا خنک شوند و این شیار ها را به خود بگیرند.دوباره آنها را به مدت 7 تا 10 دقیقه در روغن ریخته تا کاملا طلایی شوند و راحت قابل جویدن باشند.نمک را هم که چاشنی آن است روی آن می ریزیم.

ماهی را در داخل  مایع آرد غلتانده و خوب با آن پوشش می دهیم بعد در روغن می گذاریم تا سرخ شود و به طور منظم آنها را برمیگردانیم تا هر دو طرف آنها کاملا سرخ شود.سپس آنها را از روغن خارج کرده و  نمک روی آن میریزیم و با چیبسی که درست کرده ایم به همراه لیمو ترش سرو می نماییم.

غذاهای فرنگی

برنج ایتالیایی

واد لازم

سینه مرغ یا فیله خلالی شده 250 گرم

اسفناج خرد شده 500 گرم

هویج خلالی شده 300 گرم

پیاز سرخ شده نصف پیمانه

ذرت نصف پیمانه

محلول زعفران دو تا سه قاشق سوپخوری

قـارچ خرد شده 300 گرم

برنج چهار پیمانه

نمک، فلفل و ادویه به میزان لازم

نخودفرنگی و آبلیمو به میزان لازم

برنج ایتالیایی

برنج ایتالیایی

طرز تهیه

ابتدا پیاز سرخ شده را در تابه‌ای ریخته و کمی روغن به آن اضافه می‌کنیم. خلال‌های مرغ را به آن افزوده کاملا تفت می‌دهیم. سپس هویج را اضافه کرده، با مواد مخلوط نموده، بعد اسفناج را افزوده و به تفت دادن ادامه می‌دهیم تا مواد پخته و نرم شوند.

در ظرف دیگری قارچ‌ های خرد شده را به همراه کمی روغن و یک قاشق سوپخوری آبلیمو تفت داده تا آب قارچ کشیده شود. بعد قارچ‌ها را به همراه ذرت، نخودفرنگی، نمک، فلفل و ادویه به مواد اضافه کرده و مخلوط می‌نماییم. حالا حرارت را خاموش کرده، برنج را آبکش نموده و مواد را به همراه محلول زعفران لابه‌لای برنج ریخته و برنج را دم می‌گذاریم. بعد از 30 تا 40 دقیقه غذای ما آماده سرو می‌باشد.

غذاهای فرنگی

سیب زمینی برگر

مواد لازم

نیمه‌آماده (به فرم وافل) 16 عدد سیب‌زمینی

گوشت چرخ‌کرده گوساله یا بوقلمون 450 گرم

ادویه مخلوط دو قاشق چایخوری

گوجه‌ فرنگی گیلاسی 4 عدد

سس خردل، کچاپ

خامه ترش

خیارشور

پنیر پیتزا

سیب زمینی برگر

سیب زمینی برگر

طرز تهیه

فر را با دمای 400 درجه فارنهایت روشن کنید. کف سینی فر یک لایه فویل بگذارید. سیب‌زمینی‌ها را با فاصله درون سینی بچینید و به مدت 18 تا 20 دقیقه در فر بپزید تا کاملا برشته و طلایی شوند.

سیب زمینی ها را از فر خارج نموده و فر را خاموش کنید. کباب‌پز را روشن کنید. در این مرحله، در یک کاسه متوسط، گوشت و ادویه را با یکدیگر مخلوط کنید. آنها را در دست به شکل مینی‌برگر حالت دهید و 16 عدد درست کنید.

برگرها رادر تابه، روی حرارت ملایم سرخ کنید و سپس آنها را روی دستمال کاغذی حوله‌ای بچینید تا روغنشان گرفته شود. برگرها را روی سیب‌زمینی‌ها قرار دهید. روی آن پنیر و یک نیمه گوجه‌فرنگی بگذارید. این برگرها را با سس خردل، کچاپ، خامه ترش و خیارشور سرو کنید.

ساندویچ ها

خوراک بادنجان و گوشت کبابی

مواد لازم

گوشت بره 500 گرم

پودر رازیانه نصف قاشق چایخوری

فلفل قرمز خرد شده نصف قاشق چایخوری

نمک 

بادنجان متوسط دو عدد  

روغن زیتون 5 قاشق غذاخوری

برگ‌های تازه ریحان 3 قاشق غذاخوری

نان تست 4 عدد

 پنیر فتا ¼ پیمانه

لیمو ترش یک عدد 

خوراک بادنجان و گوشت کبابی

خوراک بادنجان و گوشت کبابی

طرز تهیه

سیخ‌های چوبی را در آب قرار دهید تا خیس شوند. گوشت‌های فیله بره را نیز به مکعب‌های دو سانتی‌متری برش دهید. درون یک کاسه به آنها، نمک، فلفل قرمز خرد شده و پودر رازیانه بزنید و با دست ورز دهید تا به همه جای گوشت‌ها برسد. بادمجان‌ها را از طول به ورقه‌های نازک برش دهید. روی آنها نمک بپاشید و داخل دستمال کاغذی حوله‌ای بگذارید تا تلخی آنها گرفته شوند. 20 دقیقه بگذارید بمانند.

در این فاصله، کباب‌پز را روشن کنید. در یک کاسه، نعنا، 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون و نوک انگشت نمک را با یکدیگر مخلوط کنید. آن را کنار بگذارید. روی بادنجان‌ها روغن زیتون بمالید. روی نان‌ها نیز روغن زیتون بمالید و کنار بگذارید. گوشت‌ها را به سیخ بکشید. آنها را به همراه بادنجان و نان‌ها روی کباب‌پز بگذارید. آنها را مرتب برگردانید تا همه جای گوشت‌ها به خوبی پخته شوند. 4 تا 6 لایه بادنجان را در هر بشقاب بچینید. روی آنها یک یا دو سیخ کباب بگذارید. روی آنها از سس نعنا بریزید و در آخر، فتاهای خرد شده را اضافه کنید. این غذا را با نان‌های تست شده، گرم و به همراه یک قاچ لیموترش سرو کنید .

انواع کباب

کوکو پسته

مواد لازم

پسته 500 گرم

تخم مرغ 6 عدد

شیر 2 قاشق غذاخوری

روغن و کره 150 گرم

نمک و فلفل کمی

کوکو پسته

کوکو پسته

طرز تهیه

تخم مرغ را با شیر و شکم می زنیم آنقدر که تخم مرغ ها از هم باز شوند. پسته پودر شده را به مخلوط تخم مرغ ها اضافه می کنیم. در تابه روغن می ریزیم و کمی که داغ شد مایه کوکو را درون آن می ریزیم. . زمان می دهیم تا هر دو طرف کوکو پسته سرخ شوند. سپس آن را سرو می کنیم.

انواع دلمه و کوکو

Maahi Kabab

Ingredients

 4 servings

whole fish (such as salmon or cod)

fresh lime juice, 1/2 cup

extra-virgin olive oil, 1/2 cup

coriander, 50 grams

parsley, 50 grams

mint, 50 grams

saffron, 1/2 teaspoon

salt

black pepper

Maahi Kabab

Maahi Kabab

Directions

Note that fresh fish should have raised eyes and should be bright red under the ears

Cut fish length-wise from below. Remove insides, then wash inside and out, and dry thoroughly. Place each side under grill at high temperature for 5-10 minutes so that the skin dries up. Remove fish and separate skin which should come off easily

Prepare sauce as following: wash and finely chop coriander, parsley and mint. Add lime juice, olive oil, saffron, salt, and black pepper, and mix well

Cover a suitable pan with aluminum foil and place fish on top. Add the sauce on both sides as well as inside. Cover with a sheet of aluminum foil and cook in oven at medium temperature for 45 minutes to one hour. Note however that exact cooking time depends on the type and size of fish. Take care not to over-cook. Add more sauce 2 or 3 times during cooking. When cooked, decorate fish with slices of lime or lemon and some parsley. Serve with Sabzi-Polow. It is customary to serve Maahi-Kabab with Sabzi-Polow on the Iranian New Year's day which coincides with the Spring Equinox

Iranian Foods

کباب مرغ یونانی

مواد لازم

سینه یا ران مرغ بدون استخوان 500 گرم
سیر 1 تا 2 حبه
پودر جعفری 2 قاشق سوپخوری
پودر اورگانو 2/1 قاشق سوپخوری
آویشن 1 قاشق سوپخوری
آب لیموی تازه 2 تا 3 قاشق سوپخوری
روغن زیتون 3 تا 4 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل سیاه مقداری
سیخ چوبی به میزان لازم

کباب مرغ یونانی

کباب مرغ یونانی

طرز تهیه

گوشت مرغ را به قطعات 2 تا 5/2 سانتی خرد می کنیم. سیر رنده شده را در کاسه گوشت مرغ ریخته و پودر جعفری، پودر اورگانو، آویشن، آب لیموی تازه، روغن زیتون ونمک و فلفل سیاه را به مدت 2 دقیقه خوب مخلوط کنید و سپس در هر سیخ چوبی 3 تا 4 تکه از گوشت مرغ را قرار داده و به مدت 8 دقیقه الی 10 دقیقه با درجه زیاد کباب پز برقی و یا مدت 5 الی 6 دقیقه برای هر طرف در تابه با حرارت متوسط با کمی روغن سرخ کردنی، سرخ نمایید و با دیپ ماست میل نمایید.این غذا را با گوشت گوسفند هم می توان طبخ نمود.

غذاهای فرنگی

غذاهای ملل

Joojeh Kabab

Ingredients

4 servings

chicken, 1 kg

extra-virgin olive oil, 1/2 cup

2 large onions, grated

4 medium tomatos

salt

black pepper

saffron, 1/2 teaspoon optional

Joojeh Kabab

Joojeh Kabab

Directions

Prepare marinade: mix olive oil, grated onions, saffron, salt and black pepper. Wash and cut chicken into small pieces, then remove the skin. Marinate overnight (or at least for several hours) in refrigerator. The container should be covered

Thread chicken on long, thin metal skewers. Thread leg and thigh pieces, wings and breast pieces separately, as breast requires slightly less cooking. Also thread whole tomatoes separately on another skewer. Brush with marinade. Barbeque for about 5-10 minutes on each side, turning frequently. Joojeh Kabab can also be prepared in the oven. Prepare chicken as before, pre-heat the grill to a high temperature, and place just under the grill, again turning frequently. Serve hot with basmati rice or on middle-eastern bread

Iranian Foods

شوید پلو با نخود فرنگی

مواد لازم

برنج 4 پیمانه

نخود فرنگی 300 گرم

شوید خرد شده 300 گرم

روغن مایع 2 قاشق سوپخوری

کره یا روغن 5/1 قاشق سوپخوری

زعفران آبکرده 1 قاشق سوپخوری

نمک به میزان لازم

شوید پلو با نخود فرنگی

شوید پلو با نخود فرنگی

طرز تهیه

شوید پلو با نخود فرنگی بسیار طعم دلچسبی دارد و امتحان آن به جای شوید پلو خالی از لطف نیست.برنج را از شب قبل با نمک و آب داغ خیس کنید در قابلمه ای متناسب با مقدار نخود فرنگی آب بجوش آورده و نخود فرنگی را به آن بیفزائید 5 دقیقه که جوشید در آبکش ریخته و فوراً در ظرفی از آب و یخ قرار دهید تا رنگ و خواص آن حفظ شود. سپس برنج را آبکش کنید و درست قبل از آبکش نخودفرنگی را اضافه کنید. در قابلمه 2 قاشق سوپخوری روغن بریزید مقداری از برنج ونخود فرنگی را ته قابلمه ریخته و روی آن شوید بریزید و مجدداً این کار را تکرار کنید. تا لایه آخر برنج سفید روی همه مواد را بپوشانید. برنج را دم بیندازید و قبل از سرو کره یا روغن را داغ کرده روی برنج بدهید. مقداری از برنج سفید را با زعفران آب کرده مخلوط کنید، مابقی برنج را بکشید و با برنج زعفرانی تزئین کنید. این پلو با مرغ سرو می شود.

انواع پلو و چلو

Kabab koobideh

Ingredients

4 servings

ground lamb or beef, 500 g

large onions, two grated

garlic, one clove crushed

large egg, one beaten

medium tomatoes, four

salt

black pepper

turmeric, one teaspoon optional

sumac optional

Kabab koobideh

Kabab koobideh

Directions

Mix meat, onions, garlic, egg, salt, pepper and turmeric well and leave in the refrigerator overnight (or for several hours). Press the meat around long, thick metal skewers and shape evenly. Thread whole tomatoes on another skewer. Barbeque each side for about five minutes, turning frequently. (If skewers are not available or barbequing is not possible, kabab-e koobideh can be shaped into long, thin portions on aluminum foil and grilled at high temperature in the oven. The oven should be pre-heated and kabab-e koobideh should be placed as high as possible near the source of the heat. Again, turn a few times.Serve with hot Basmati rice or on middle-eastern bread. If serving with rice, some sumac may be sprinkled on top. If kabab-e koobideh was made in an oven, the juice from the kabab can be poured on rice or bread

Iranian Foods

کوفته ازمیری

مواد لازم

گوشت چرخ کرده 500 گرم
نان تست 2 تا 3 برش
پیاز رنده شده 1 عدد
سیر پوره شده تا 1 قاشق چایخوری
زیره آسیاب شده تا 1 قاشق چایخوری
زردچوبه، ادویه به مقدار لازم
جعفری خرد شده 2 قاشق سوپخوری
تخم مرغ 1 عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
آرد سفید 3/1 پیمانه
سس کوفته:
گوجه فرنگی خرد شده 2/1و1 پیمانه
فلفل دلمه ای نگینی خرد شده یا فلفل سبز 2/1 پیمانه
پیاز تفت داده شده 1 عدد
برنج 3 پیمانه
آب 2/1و4 پیمانه
آب پرتقال 1 پیمانه
رنده پوست پرتقال 1 قاشق سوپخوری
کره یا روغن تا 4/1 پیمانه
مخلول زعفران و نمک به مقدار لازم

کوفته ازمیری

کوفته ازمیری

طرز تهیه

ابتدا نان تست را با کمی شیر خیس کنید سپس در دست بفشارید تا شیر اضافه آن خارج گردد نان به صورت پوره له شده درآید. پیاز رنده شده و سیر پوره شده و نان پوره شده فوق و ادویه ها، جعفری خرد شده، تخم مرغ، نمک، فلفل را با هم مخلوط نمایید سپس گوشت چرخ کرده را اضافه تا مایه طوری بگیرید تا انسجام لازم را داشته باشد سپس سس کوفته را به شرح ذیل آماده نمایید.
روغن را به میزان لازم در ظرف مورد نظر بریزید پس از گرم شدن گوجه فرنگی و در صورت کمی رب گوجه فرنگی را اضافه و هم بزنید. سپس فلفل دلمه ای را اضافه با هم تفت دهید سپس پیاز تفت داده شده، زردچوبه و ادویه مورد نظر، شکر،نمک، فلفل و آب به میزان لازم را افزوده و اجازه دهید تا بجوش آید سپس به اندازه یک قاشق سوپخوری از مایه را برداشته در دست فرم داده و در آرد سفید بغلتانید و همه کوفته ها را به این طریق آماده کنید. سپس سه قاشق سوپخوری روغن مایع و سه قاشق سوپخوری آب را در تابه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید. پس از گرم شدن، کوفته های فوق را داخل آب و روغن قرار دهیدتا با این روش کمی تفت داده شوند. سپس کوفته های کمی تفت داده شده را داخل سس جوشان قرار دهید و با در بسته روی حرارت کم بگذارید تا بپزد. سس کوفته ازمیری غلیظ است و این کوفته با کته یا در صورت دلخواه چلو سرو می شود.
کته قالبی پرتقالی: ابتدا برنج را بشویید سپس با 2/1و4 پیمانه آب سرد برای 30 دقیقه خیس کنید سپس آب پرتقال و رنده پوست پرتقال و کره یا روغن و نمک و محلول زعفران را اضافه و 55 دقیقه زمان بدهید تا کته آماده شود. سپس کته قالبی پرتقالی را در ظرف مورد نظر برگردانده و با کوفته های فوق سرو نمایید و در صورت دلخواه سطح روی کته را با دنده پوست پرتقال و فندق خرد شده تزیین نمایید.

شامی ها و کتلت ها - کوفته ها

Chelow


Ingredients

 4 servings

basmati rice, 500 grams

cooking oil

salt

Chelow

Chelow

Directions

The preparation of polow (or chelow) is more elaborate than kateh and results in a delicious non-sticky rice. It is normally served with kababs or any of the main dishes in this collection, unless rice is already used as one of the ingredients.Wash rice twice and soak in salted warm water for 3-4 hours, then drain the water. Pour water in a large non-stick pan until it is half-full and bring it to a boil. Add rice and a spoonful of salt and continue boiling until rice slightly softens. Pour rice into a drain and wash it with slightly warm water. Pour a few spoonfuls of cooking oil into the pan and add rice. Pour a few more spoonfuls of oil over rice. Cover the pan and cook over low heat for about half an hour. If cooking time is increased, a delicious crispy layer of rice (called ta-dig) will form at the bottom of the pan

Iranian Foods

کوکوی مرغ با سبزیجات

مواد لازم

سینه مرغ: 300 گرم
روغن مایع: 2/3 پیمانه
نمک : به میزان لازم
زعفران دم کرده: 1 قاشق سوژخوری
سیب زمینی ریز خورد شده: 2 پیمانه
زرد چوبه: ½ قاشق مرباخوری
پیاز ریز خورد شده ½ پیمانه
فلفل دلمه سبز و قرمز خورد شده : 2 پیمانه
پیازچه با ساقه خورد شده : ½ پیمانه
ماست: ½ پیمانه
آرد 2 قاشق سوژخوری
تخم مرغ: 5 عدد

کوکوی مرغ با سبزیجات

کوکوی مرغ با سبزیجات

طرز تهیه

سینه مرغ را چهار گوش ریز خورد کنید(1 در 1 سانتیمتر) وبا 2 قاشق سوپ خوری روغن مایع ½ قاشق مربا خوری نمک و زعفران دم کرده مخلوط کرده به مدت 3 ساعت در یخچال قرار میدهیم سیب زمینی را با مقداری روغن سرخ کنید و به آن نمک و زرد چوبه اضافه کنید و از روی حرارت بردارید بعد در صافی فلزی بریزید تا روغن آن جدا شود و بگذارید سرد شود سه قاشق سوپخوری روغن داخل تابه ریخته گرم کنید پیاز را اضافه کنید و روی حرارت متوسط تفت دهید تا نرم و شفاف شود سرخ نشود مرغ را اضافه کرده 2 دقیقه با حرارت متوسط تفت دهید نیمی از فلفل دلمه ای خرد شده را نیز اضافه کرده و 1 دقیقه تفت دهید تابه را از روی حرارت برداشته پیازچه و جعفری را اضافه کنید و بگذارید تا مواد سرد شوند سپس سیب زمینی را اضافه کنید فر را در دمای 350 درجه فارن هایت یا 180 درجه سانتیگراد روشن کنید پنجره فر را وسط فر قرار دهید تابه تفلون گرد به قطر 23 سانتیمتر یا تابه به ابعاد 20 در 15 سانتیمتر را چرب کنید ماست را اب آرد و نوک قاشق نمک و 4 عدد تخم مرغ مخلوط کنید با مفتول فلزی بزنید و با مواد مخلوط کنید و در تابه قرار دهید. روی آن را صاف کنید و در تابه را با فویل بپوشانید تابه را داخل فر قرار دهید پس از 15 دقیقه کوکو را از فر در آورید ویک عدد تخم مرغ باقیمانده را با چنگال زده روی کوکو بریزید و با باقی فلفل دلمه خرد شده تزیین کنید و دوباره به مدت 15 تا 20 دقیقه بدون فویل در فر قرار دهید تا بپزد کوکو را از فر درآورید و در ظرف مورد نظر سرو کنید.

انواع دلمه و کوکو

Kateh

Ingredients

 4 servings

basmati or long-grain rice, 3 cups

salt

cooking oil

Kateh

Kateh

Directions

Kateh is normally served with kababs or any of the main dishes in this collection, unless rice is already used as one of the ingredients. Kateh is simpler to cook than polow. Wash three cups of rice with plain water twice and drain the water. Pour rice into a non-stick pan. Add five cups of water, four spoons of oil and two spoons of salt, and mix. Bring the water to a boil over high temperature. Let the water boil until water level sinks to just below rice level. Cover the pan, and cook over low temperature for about half an hour

Iranian Foods