زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

دیدگاه استاد کویرشناسی ایران با رئیس محیط زیست درباره دریاچه ارومیه

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دریاچه ارومیه یک اکوسیستم بسیار ارزشمند است بنابراین اراده دولت، نجات این دریاچه است و گزینه تغییر کاربری در مورد این دریاچه مطرح نیست .

ˈ پرویز کردوانی ˈ پدر کویر شناسی ایران هفته پیش در اظهار نظری گفته بود که دریاچه ارومیه دیگر مرده و مشکل این دریاچه به یک سرطان پیش رونده تبدیل شده است .ازاین رو نباید برای نجات آن تلاش کرد.

وی براین باور است که کف این دریاچه دچار مشکل شده است و این مساله موجب شور شدن چاه های اطراف شده است بنابراین بهترین راه تغییر کاربری و تبدیل آن به یک پارک ملی است.

ˈمعصومه ابتکارˈ روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا دراین مورد خاطرنشان کرد : تغییر کاربری دریاچه ارومیه در برنامه نجات این اکوسیستم مطرح نشده است و این اکوسیستم هم از نظر ملی و هم بین المللی ارزشمند است و نام آن در معاهده رامسر( رامسرسایت ) و یونسکو به ثبت رسیده است.

معاهده رامسر پیمانی بین المللی در سال ۱۹۷۱ میلادی است. چون این پیمان در شهر رامسر در شمال ایران منعقد شد به این نام مشهور است.این کنوانسیون به منظور حفاظت از تالاب ها و پرندگان مهاجر شکل گرفته است و بر مبنای آن، کشورهای عضو موظف هستند تا از تالاب های ثبت شده حفاظت کنند.

در ابتدا این معاهده به امضای نمایندگان ۱۸ کشور شرکت کننده رسید، اما امروز ۱۶۰ کشور جهان عضو این پیمان هستند.

معاون رییس جمهوری تاکید کرد: این دریاچه به کمک همه اقشار جامعه نیاز دارد بنابراین تلاش برای نجات آن نباید متوقف شود و راهکارهای ۱۸ گانه ای که به تصویب رسیده و از سوی دولت ابلاغ شده است باید با جدیت دنبال شود.

ابتکار اظهار داشت: مقدمات اجرایی این راهکارها در دستگاه های اجرایی آغاز شده است و امیدوارم هرچه زودتر این راهکارها اجرایی شود.

وی گفت: آسیب های وارد شده به دریاچه ارومیه در طول سال های گذشته ایجاد شده است بنابراین برطرف کردن این مشکلات هم نیازمند زمان و برنامه ریزی های اصولی است.

براساس آخرین گزارش ها از وضعیت دریاچه ارومیه ،اکنون بیش از ۵۰ درصد آب این دریاچه خشک شده است و چندی پیش بادهایی همراه با نمک نیز از بستر دریاچه به هوا برخاسته که زنگ خطری برای محیط زیست منطقه است. البته تاکنون اقدامات زیادی برای نجات دریاچه انجام شده که نتیجه بخش نبوده است.

دریاچه ارومیه در شمال غربی ایران و در منطقه آذربایجان واقع شده است. این دریاچه براساس آخرین تقسیمات کشوری، بین دو استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی قرار دارد.

آب این دریاچه بسیار شور است و عمدتا از رودخانه های زرینه رود، سیمینه رود، تلخه رود، گادر، بار اندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه می شود.

این دریاچه هم اکنون در معرض خطر خشک شدن کامل قرار دارد .

به اعتقاد کارشناسان اختصاص ۹۰ درصد منابع آبی منطقه به بخش کشاورزی، تبخیر زیاد در پی گرم شدن هوا و برداشت غیرمجاز از آب های زیرزمینی در پی حفر چاه از دلایل خشک شدن این دریاچه است

نظرات 2 + ارسال نظر
raha سه‌شنبه 14 آبان‌ماه سال 1392 ساعت 03:03 ب.ظ http://z1raha.blogfa.com

سلام مطالب قبلی رو که خوندم کلی نظر گذاشتم اما نمیدونم چرا نیومده

کاغذها و نوشته ها چهارشنبه 22 آبان‌ماه سال 1392 ساعت 12:51 ب.ظ http://sepidedamid.persianblog.ir/

همچنان باید گفت باعث تاسف زیاد است.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد