زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

شوری فعلی آب دریای خزر 13میلی گرم در یک لیتراست ولی برای مصرف بیشترشیرین شود خطرزیست محیطی دارد

معاون دریایی سازمان محیط زیست با بیان اینکه در صورت استفاده از آب شیرین‌کن‌ها میزان نمک دریای خزر در طول یکسال ۳۲ میلیون تن افزوده می شود، گفت: این میزان شوری برای اکوسیستم خزر فاجعه زیست محیطی به بار می آورد.

به گزارش مهر، عبدالرضا کرباسی با بیان این مطلب گفت: بر اساس توافق جدید با با وزارت نیرو و با توجه به اینکه استفاده از آب شیرین‌کن‌ها در دریای خزر موجب افزایش غلظت نمک در این دریاچه به میزان ۳۲٫۵ میلیون تن در سال می شود، قرار شد تا زمانیکه دستورالعمل های علمی برای این اقدام مصوب نشود، ساخت آب شیرین‌کن‌ها متوقف شود.

به گفته وی، در حال حاضر میزان شوری دریای خزر ۱۳ گرم نمک به ازای هر لیتر است و از آنجایی که قرار است ۲۵۰ میلیون متر مکعب آب در سال از این دریاچه به سمنان منتقل شود، لذا با توجه به اینکه به ازای شیرین کردن هر لیتر آب ۱۳ گرم نمک به دریاچه بازگردانده می شود، در طول سال و برای ۲۵۰ میلیون متر مکعب میزان نمک چیزی حدود ۳۲٫۵ میلیون تن خواهد شد که برای اکوسیستم خزر چنین شوری فاجعه به بار می آورد.

کرباسی اظهار داشت: در توافق اخیر قرار شد در وهله اول ضرورت این انتقال جنبه های اقتصادی این اقدام در مسائل زیست محیطی که در پی این انتقال ایجاد می شود، بررسی شده و در نهایت اگر از جمیع جوانب انتقال آب از خزر به سمنان مثبت ارزیابی شد، بایستی این انتقال بر اساس دستورالعمل علمی و بر مبنای تخلیه تلخ‌آب‌ها اجرایی شود.

معاون دریایی سازمان محیط زیست تصریح کرد: این دستورالعمل به صورت شفاهی برای مسئولان وزارت نیرو توضیح داده، اما اگر لازم باشد دستورالعمل کتبی برای تهیه حوضچه های تبخیر به گونه‌ای که نمک حاصل از شیرین کردن آب، جمع آوری شده و به دریای خزر تخلیه نشود، در اختیار این وزارتخانه قرار خواهد گرفت

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد