X
تبلیغات
پیکوفایل

زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)
پنج‌شنبه 2 آذر‌ماه سال 1391

اعجاز علمی گفتارهای نبوی ۱

اعجازحدیث نمک

بسم الله الرحمن الرحیم(یامن اسمه دواء وذکره شفاء)

اززمان وحی شدن به حضرت موسی مبنی براینکه نمک داروی ناراحتی اعصاب است تاکنون چندهزارسال میگذردامروزه دانشمندان ومحققان دانشگاه یووابه این نتیجه رسیده اند که نمک دربهبودجنون افسردگی موثراست :

غذا را با نام خدا شروع کنیم غذا اثرداروئی پیدامیکند چون نام اوالله است واشاره امام معصوم اول دردعای کمیل "یامن اسمه دواء"به بسم الله است.و طبق دستورات قرآن وپیغمبروائمه معصومین (صلواة الله علیهم )غذابخوریم همیشه تندرست هستیم وهمواره شفا می یابیم

بعدازبسم الله به فرمایشات خدا،پیغمبروامامان معصوم توجه کنیم چون توجه به دستورات آنها ازمصادیق یادخدامی باشد «آگاه باشیدکه یادخداآرام بخش قلب هااست/الابذکرالله تطمئن القلوب/28رعد»

تغذیه راطبق دستورخدابه حضرت موسی بایدباچشیدن نمک شروع کنیم وباچشیدن نمک پایان دهیم:

پیغمبرصل الله علیه وآله: ان الله اوحی الی موسی، ابدا بالملح واختم بالملح فان فی‌الملح دواء من سبعین داء ، اهونهاالجنون والجذام والبرص و وجع الحلق و وجع الاضراص و وجع البطن

پیغمبرمی فرمایند:خدا وحی کرد به حضرت موسی علیه السلام ،شروع کن غذایت را با نمک وپایان بر با نمک،پس قطعا درنمک درمان 70 درد است ،آسانترین مرضی که درمان می کند بیماری عصبی وجذام ولک وپیس است و درد گلو ،درد دندان ودرد شکم "دل درد"راخوب میکند.

20فروردین88آفتاب یزد:درصورت استفاده صحیح؛نمک خاصیت ضد افسردگی دارد[افسردگی بیماری اعصاب است که تفاوتش بااضطراب سردرلاک خودداشتن افسردگان می باشددرحالیکه افراددچارجنون اضطراب رفیق بازهستندوبیشتردرجمع می باشندوخیلی بیش ازحدحرف میزنند سه شاخه اضطراب وسواس،دلشوره یاهراس،وحشت زدگی ناشی ازحوادث می باشند] محققان دانشگاه یووا در پژوهش جدیدی دریافتند که نمک می‌تواند به عنوان یک ماده طبیعی ضد افسردگی عمل کند. نمک به طور طبیعی خُلق را بهبود می‌بخشد و مصرف مقدار مناسب آن می‌تواند برای بهبود روحیه مفید باشد. آنها می‌گویند: آزمایش روی موش‌ها نشان داد، موش‌هایی که با کمبود نمک در بدنشان مواجه هستند اغلب از انجام فعالیت‌هایی که به طور طبیعی از آنها لذت مـی‌برند، سرباز می‌زنند و این اکراه در واقع نشانه افسردگی است. به گفته متخصصان، بدن برای کار کردن به سدیم نیاز دارد که در ترکیب با کلرید، نمک را تشکیل می‌دهد .

درمان اختلال اضطرابی وسواس

وسواس یکی ازاختلالات اضطرابی است .برای مهارآن راه اصلی اش  تغذیه حاوی ویتامین ب وچشیدن نمک قبل وبعدغذاست، بعدازتغذیه شناخت احکام مؤثراست.مسلمان بایدبه اصول دین یقین داشته باشدودراحکام غیرضروری(ضروری:نمار،روزه،خمس،زکاة،حج،جهاد،پوشش عورت توسط مردوزن"تمام بدن زن به جزصورت ودست عورت محسوب میشود") نیزبه متخصص(مرجع تقلید)رجوع نمایدوطبق مسأله 11رساله های مراجع؛ واجب است مسائلی راکه غالبابه آنهااحتیاج داردیادبگیرد.

وسواس فکری،تصویری،عملی است،آبریزی عملی است بین خانم هانیزشیوع بیشتری دارد.راه ثابت شدن نجاست:اول یقین است اگرگمان "یعنی 75%احتمال دهیم(50-50یعنی شک)" داشته باشیم چیزی نجس است لازم نیست ازآن اجتناب کنیم وآنراآب بکشیم(مسئله121رساله امام خمینی) دوم کسی مثل فرزندیاهمسربگویدنجس است ویقین هم داشته باشند.دررساله هامعمولااحکام پاک کننده هاونجس بودن چیزهاازجمله احکام آب پاک کننده،احکام تخلی(مدفوع وادارواستبراء)وچیزهای نجس ،منی"شهوت"،احکام دوره ماهانه خانم هاوخونریزی دوره زایمان آمده است.

شک و بی‌اعتمادی(کمبودویتامین ب3)، تنیدگی را تشدید می‌کند     

متخصصان هشدار دادند: شک، ‌تردید وعدم اطمینان سبب تشدید تنیدگی(استرس) می‌شود و افراد شکاک بیشتر مضطرب می‌شوند. پژوهشگران دانشگاه تورنتو دریافته‌اند: افراد شکاک و مردد اغلب اطلاعات منفی بیشتری دریافت می‌کنند. در این تحقیق، پژوهشگران روی ناحیه‌ای از قشر مخ مطالعه کرده‌اند که با خطای کنترل و مشکلات مربوط به اضطراب در ارتباط است. آنها معتقدند: افرادی که سطح بالایی از وسواس و رنجوری عصبی دارند، در این منطقه از قشر مخ آنها واکنش‌های قوی‌تری بروز می‌کند. در این حالت، وسـواس عـصـبـی فـرد دچـار احـسـاسـات مـنفی و اضطراب می شود. این احساسات منفی در شرایطی که فرد دچار شک و تردید باشد افزایش پیدا می‌کند که می‌تواند برای فرد بسیار استرس زا باشد.

بیماری برص ‌‌"لک و پیس" جیست؟    

پیغمبرصل الله علیه وآله: ان الله اوحی الی( خدا وحی کرد به) موسی علیه السلام ابدا بالملح واختم بالملح(شروع کن غذایت را با نمک وپایان بر با نمک) فان فی‌الملح دواء من سبعین داء (پس قطعا درنمک درمان 70 درد است ) اهونها(آسانترین مرضی که درمان می کند ) الجنون (شیزوفرنی "اسکیزوفرنی"،ام -اس ،آلزایمر،پارکینسون)والجذام والبرص(لک وپیس) ووجع الحلق (درد گلو) و وجع الاضراص (دندان درد ) و وجع البطن(درد شکم،دل درد) است .

پیغمبرصل الله علیه وآله خطاب به امام معصوم اول: افتح بالملح واختم به(یا علی غذایت را با نمک شروع کن وبانمک به پایان بر) فانه (پس قطعا)من افتح بالملح واختم به  عوفی من اثنین وسبعین نوعا من انواع البلاء منها الجنون(شیزوفرنی "اسکیزوفرنی"،ام -اس ،آلزایمر،پارکینسون)والجذام والبرص(لک وپیس) (سفینه545/2)155(کسیکه غذایش رابانمک شروع وبانمک تمام کند72بیماری ازاودورمیشودازجمله امراض که گفته شد)

پیغمبرصل الله علیه وآله: ثلث لقمات بالملح قبل الطعام تصرف عن ابن ادم اثنین وسبعین نوعا من البلاء منه الجنون (اسکیزوفرنی) والجذام والبرص(لک وپیس) سه لقمه غذابانمک قبل ازغذابرطرف میکندازفرزندآدم 72نوع بیماری راازجمله جنون[شیزوفرنی (اسکیزوفرنی)،ام -اس ،آلزایمر،پارکینسون ]و جذام ولک وپیس)

آفتاب یزد14آبان: یکی از بیما ری‌ های پوستی که از مدت‌ها پیش بشر آن را شناخت و تحت عنوان‌های مختلف از آن یاد کرد، بیماری "برص" یا همان "لک و پیس" می ‌باشد که در اصطلاح طب آلوپاتیک(غرب‍ی)‌ به آن "ویتیلیگو" می‌‌گویند. انسان‌های اولیه این بیماری را نوعی جذام می ‌دانستند و ‌متاسفانه با بیماران مبتلا مانند بیماران جذامی‌ رفتار و آنها را از خود طرد می‌کردند و این بیماران مجبور بودند تا آخر عمر ‌تنها زندگی کنند. ‌

روش‌های درمانی طبق طب مرسوم غربی(آلوپاتیک): درمان دارویی به وسیله کورتون ، اما به علت عوارض ‌زیاد مصرف کورتون در طولانی مدت نمی ‌توان از آن استفاده کرد روش دیگر پیوند پوست است که این روش هم در مواردی که لکه‌ها محدود هستند و در طی سه یا چهار سال پیشرفت نکرده‌اند، ‌استفاده می‌ شود. بیشتر افرادی که برص، صورت آنها را درگیر کرده از این روش استقبال می‌ کنند. ‌روش‌های درمانی فوتوتراپی ولیزر اگزایمرهم برای مواردمحدودبودن لکه به کارمی ‌روند .حال روش نمک وروش اسلام پزشگ بی داروآسانتروکم هزینه ترودرزیبائی مؤثرتراست یاروش طب آلوپاتیک!!!؟(غربی)که ده ها عوارض جانبی دارد

چهارشنبه 1 آذر‌ماه سال 1391

افسانه دیوانگی در ماه کامل واقعیت ندارد

چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۹

روانشناسان دانشگاه لاوال کبک در پژوهشی نشان دادند که افسانه تاثیر ماه کامل بر دیوانگی حقیقت ندارد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، موج‌های ناگهانی جرائم، آسیب‌ها و دیگر اعمال تصادفی گاهی از سوی پزشکان، پرستاران و مردم عادی با پدیده ماهیانه مرتبط دانسته شده‌اند.

اما تحقیقات این دانشمندان در نهایت این افسانه را خنثی کرده و نشان داده که دوره ماهیانه هیچ تاثیری بر این اتفاقات ندارد.

بیش از 770 بیمار بیمارستانی در یک پروژه سه ساله مورد مطالعه قرار گرفته و مشکلات روانی آنها به دقت مورد تحلیل قرار گرفت.

این بیماران از مشکلاتی مانند حملات ترس گرفته تا رفتار خودکشی رنج می‌بردند و اغلب مدعی یک درد اسرارآمیز در سینه خود می‌شدند.

هیچ شاهدی از ارتباط این خلق و خو با ماه کامل به دست نیامد.

این دردها در عوض بیشتر با سلامت روانی بیماران مرتبط بوده و زمان‌بندی‌ها هیچ الگوی خاصی نداشتند. البته یک استثنا وجود داشت و آن هم اینکه حملات اضطراب در آخرین ربع دوره ماهیانه نسبت به زمانهای دیگر 23 درصد کمتر بود.

افسانه تاثیر ماه کامل بر دیوانگی افراد برای قرن‌های متمادی میان مردم روایت شده است به طوری که حدود 80 درصد از پرستاران و 63 درصد از پزشکان در بیمارستان‌های مورذد بررسی هم متقاعد شده بودند که بیماران روانی بیشتری در زمان ماه کامل نسبت به مواقع دیگر به بیمارستانها مراجعه می‌کنند.

این پژوهش در مجله General Hospital Psychiatry منتشر شده است.

چهارشنبه 1 آذر‌ماه سال 1391

تازه ماندن میوه و سبزیجات با ورقه ادویه‌دار

چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۶

یک طراح هندی با الهام از سنت‌های هند نوعی محصول جدید را ابداع کرده که می‌تواند میوه‌ها را دو تا چهار برابر معمول تازه نگه دارد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، پوشش «FreshPaper» محصول ابداعی کاویتا شوکلا از ترکیبی از ادویه‌جات آلی ساخته شده است که از سنت خانوادگی خود برای طولانی‌کردن عمر میوه‌ها و سبزیجات با استفاده از ادویه و فلفل الهام گرفته است.

اگرچه اجزای دقیق این محصول بصورت سری باقیمانده اما نام شرکت شوگلا موسوم به « Fenugreen» نشانگر وجود شنبلیله در این مواد است.

این ورقه‌ها می‌تواند در انتهای یک ظرف میوه،‌ جامیوه‌ای یخچال یا هر جایی که سبزیجات و میوه تازه ذخیره شده، قرار داده شود. خود این محصول سپس مستقیما درون این ورقه قرار داده شده که از رشد باکتری و انگل جلوگیری می‌کند.

تا زمانی که این برگه از خود بوی شبیه به افرا ساطع می‌کند نشانگر فعال بودن آن است. پس از حدود دو تا سه هفته، این بو از بین رفته و این ورق تجزیه‌پذیر را می‌توان تعویض کرد.

FreshPaper اکنون با قیمت حدود پنج دلار برای یک بسته هشت تایی در بازار وجود دارد.

چهارشنبه 1 آذر‌ماه سال 1391

تشخیص «اوتیسم» کودکان با اسباب بازی هوشمند ایرانی

چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۳

محققان دانشگاه تهران موفق به ساخت اسباب بازی هوشمندی شدند که به کمک آن می‌توان کودکان مبتلا به اوتیسم را غربالگری کرد.

به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا، اوتیسم یا درخودماندگی نوعی اختلال رشد در روابط اجتماعی است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیر طبیعی مشخص می‌شود.

علائم این اختلال که علت اصلی آن ناشناخته است، معمولا تا پیش از سه سالگی بروز می‌کند.

کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم در ارتباطات کلامی و غیر کلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت‌های مربوط به بازی مشکل دارند.

سرور اختیاری، دانشجوی کارشناسی ارشد الگورتیم محاسباتی دانشگاه تهران که با راهنمایی دکتر منوچهر مرادی موفق به ساخت این دستگاه شده است با اشاره به این که ایده تشخیص اوتیسم به کمک اسباب‌بازی، ابتکاری و فاقد مشابه خارجی است، اظهار داشت: در این روش که اساسا برای غربالگری و هشدار در زمینه اوتیسم و نه تشخیص قطعی بیماری استفاده می‌شود،

محققان با تحلیل اطلاعات مربوط به نحوه بازی کودک با این اسباب بازی کودکان مشکوک به ابتلا به اوتیسم را غربالگری می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: اساس این روش بر تفاوت الگوی حرکتی کودکان مبتلا به اوتیسم با کودکان سالم است.

در داخل این اسباب بازی هوشمند، سنسور شتاب سنجی وجود دارد که الگوی بازی کودکان با اسباب بازی را به رایانه می‌دهد و با تحلیل آن احتمال ابتلای کودک به اوتیسم تشخیص داده می‌شود.

اسباب بازی تشخیص اوتیسم

اختیاری تصریح کرد: رفتارهای تکراری و توجه به جزییات از رفتارهایی است که در کودکان اوتیسمی شایع است و در بازی آنها با اسباب بازی (خودرو) هوشمند هم تکرار یک حرکت خاص، توجه به جزئیات مثل چرخ خودرو و بازی کردن با آن به جای بازی با خودرو و بازی کردن آهسته از مشخصه‌هایی است که با تحلیل داده‌های اسباب بازی، احتمال ابتلای کودک به اوتیسم را نشان می‌دهد.

وی در پایان با اشاره به این که این اسباب بازی در حال حاضر در مرحله تحقیقاتی است، اظهار داشت: در جریان آزمایش‌ها، این طرح در 87 درصد موارد به درستی موفق به تشخیص اوتیسم شده است.

چهارشنبه 1 آذر‌ماه سال 1391

نخوردن غذای حاوی ویتامین ب عامل کم‌وزنی نوزادان

طبق نتایج یک پژوهش با توجه به عوامل تغذیه‌ای مرتبط با کم وزنی نوزاد، اهمیت نقش مسئولان امور بهداشتی در افزایش آگاهی‌های عمومی در زمینه تغذیه و وزن‌گیری مناسب در دوران بارداری بیش از پیش مشخص می‌شود.

به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، تولد نوزادان کم وزن از جدی‌ترین مشکلات بهداشتی جهان محسوب می‌شود که فشار فوق‌العاده‌ای را بر سیستم خدمات بهداشتی و افراد خانواده تحمیل می‌کند. انواع مواد غذایی، مکمل‌ها و مواد معدنی در دوران بارداری، تامین‌کننده انرژی برای مادر و جنین است و رژیم غذایی نامناسب و وزن گیری ناکافی در این دوران بر سلامتی مادر و وزن هنگام تولد نوزاد، اثر منفی می‌گذارد. لذا مطالعه‌ای با هدف تعیین ارتباط وضعیت تغذیه و وزن‌گیری مادر در دوران بارداری با کم وزنی زمان تولد نوزادان ترم توسط کلثوم فداکار سوقه از دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و همکارانش انجام شد.

این پژوهش، یک مطالعه هم‌گروهی تاریخی است. 1177 مادر مراجعه‌کننده به مراکز و پایگاه‌های بهداشتی شهری رشت که مشخصات ورود به پژوهش را داشتند بر اساس وزن زمان تولد نوزادان به دو گروه مادران نوزادان کم وزن (2500 گرم و کمتر) و مادران نوزادان با وزن طبیعی (بیشتر از 2500 گرم تا 4000 گرم) دسته‌بندی شدند. داده‌ها با مشاهده اطلاعات مندرج در پرونده بهداشتی و مصاحبه سازمان یافته از مادران نوزادان جمع‌آوری شد. برای تجزیه‌وتحلیل اطلاعات از روش‌های آمار توصیفی، آمار استنباطی کای دو، فیشر و من ویتنی و در ارتباطات چندگانه از مدل لوجستیک رگرسیون چندگانه استفاده شد.

یافته‌ها حاکی از آن است که بین وضعیت تغذیه و وزن‌گیری مادر در دوران بارداری با کم وزنی زمان تولد نوزاد ارتباط آماری معنی‌داری وجود دارد. مصرف کم لبنیات 2.57 برابر و مصرف کم میوه جات 3.57 برابر، مصرف‌ نکردن مکمل‌های آهن، مولتی ویتامین و اسید فولیک 13.16 برابر در دوران بارداری با احتمال زایمان نوزاد کم وزن ارتباط داشت(اسیدفولیک یک نوع ویتامین ب است . ماست و چای مانع جذب ویتامین ها هستند میشه نتیجه گرفت که خانم های باردار نباید ماست و چای وغذاهائی مثل اش رشته و ماکارونی و ...که الکل بدن را بالا میبردومانع جذب ویتامین ها میشه مصرف کنند ودرشرایط تغییرمهم درزندگی مثل جابجائی منزل و ...باید بیشترغذای حاوی ویتامین ب مصرف کنند. 

بجای مکمل آهن ومولتی ویتامین و اسید فولیک که موادشیمیائی وسرطان زا هستند باید غذاهای حاوی یون آهن هستند مثل ماهی حلوا و انداختن یک قطعه طلا در‌ آب وغذا استفاده کرد وشیره انگوریا عسل شربت کرد خورد و شب غذای کلسیم دار مثل بادام وشیرمحلی خورد .قرص های آهن مولکول اهن هستند بدن نیازندارد ومشکل فقرآهن بطورکامل برطرف نمیشه  ) .

نتایج پژوهش نشان‌دهنده آن بود که با توجه به عوامل تغذیه‌ای مرتبط با کم وزنی نوزاد، اهمیت نقش مسئولان امور بهداشتی در افزایش آگاهی‌های عمومی در زمینه تغذیه و وزن‌گیری مناسب در دوران بارداری بیش از پیش مشخص می‌شود.

این پژوهش در مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان منتشر شده است.

چهارشنبه 1 آذر‌ماه سال 1391

ایجاد سیستم حمایتی برای آموزش مهارت‌های مقابله با استرس به دانشج

 

ایجاد سیستم حمایتی برای آموزش مهارت‌های مقابله با استرس به دانشجویان پرستاری ضروری است

نتایج یک پژوهش نشان داد که زجرکشیدن بیماران بدحال بیشترین میزان استرس را برای دانشجویان پرستاری به همراه دارد.

به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشجویان پرستاری از دوره آموزش بالینی به عنوان تنش‌زاترین دوره یاد می‌کنند. یادگیری در محیط بالین، دانشجویان را با چالش‌هایی مواجه می‌کند که در کلاس درس وجود نداشته و استرس‌آمیز هستند. لذا مطالعه‌ای با هدف تعیین عوامل تنش زای محیط بالین جهت رفع آن‌ها و دستیابی به سطح مطلوب‌تری از کیفیت آموزش وکارآیی آموزش پرستاری توسط فتحیه کرمان ساروی، کارشناس ارشد بهداشت جامعه و عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و همکارانش انجام شد.

در این مطالعه توصیفی- مقطعی تعداد 130دانشجوی پرستاری ترم دوم به بالا به روش سرشماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه‌ای مشتمل بر دو بخش ویژگی‌های فردی و 29سوال پیرامون عوامل تنش زای آموزش بالینی در چهار حیطه بود. داده‌های حاصل از پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی توسط نرم افزارآماری spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها حاکی از آن است که حیطه‌های احساسات ناخوشایند، تجارب تحقیرآمیز، تجربیات بالینی، ارتباطات بین فردی به ترتیب از عوامل استرس‌زای آموزش محیط بالین از دیدگاه دانشجویان بودند. بیشترین میزان استرس در دامنه 1 تا 4، به ترتیب شامل زجرکشیدن بیماران بدحال(3.53)، تذکر مربی در حضور پرسنل و بیماران (3.36)، تمیزکردن بیماران بعد از دفع (3.18) و ارتباط دانشجو با مربی (2.85) بود. بین ترم تحصیلی و وضعیت تاهل با عوامل استرس زا ارتباط معنی‌داری وجود نداشت اما این اختلاف بر حسب جنس معنی‌دار بود.

با توجه به اینکه عوامل تنش زا در محیط بالین اجتناب‌ناپذیر است، ایجاد یک سیستم حمایتی برای آموزش مهارتهای مقابله با استرس به دانشجویان و تسهیل دستیابی به اهداف آموزشی توسط مربیان ضروری به نظر می‌رسد.

گفتنی است این پژوهش در مجله علوم پزشکی گیلان منتشر شده است.

چهارشنبه 1 آذر‌ماه سال 1391

غذای بیماران مبتلا به ام اس (مولتی پل اسکلروز)نوشته جمشیدخدادادی

هوالشافی

موارد ممنوعه

چای – قهوه – نسکافه – قند و شکر – شیرینیجات قنادی – سس – رب – هرچیزی که با قند و شکر تهیه شده باشد – انواع ترشیجات سرکه – شور – لبنیات – مرغ و تخم مرغ ماشینی – عدس – سیب زمینی – برنج سفید -  گردو – آب یخ تنقلات مصنوعی – انواع غذاهای ساندویچی – گوشت گاو و گوساله – ماهی – همراه غذا مایعات – نوشابه های گاز دار کلیه غذاهای سردی بخش و اسیدی – پرخوری – دیر خوابیدن – سرو صداهای بلند – نورهای چشمک زن – مکان های شلوغ و پر سر و صدا – میوه جات ترش و کال – گوجه فرنگی – بادمجان – نجویدن غذا – بد و بی موقع غذا خوردن .

انواع صبحانه برای این گونه بیماران

1.   کره بادام زمینی + عسل + یک عدد میوه رسیده . شیرین.

2.    خامه گیاهی یک قاشق غذا خوری + عسل یک قاشق غذا خوری + یک عدد میوه رسیده و شیرین.

3.   تخم مرغ بومی یک تا دو عدد آب پز+ 3 قاشق غذا خوری روغن زیتون + 3 تا 5 عدد خرمای رطب.

4.   شکلات صبحانه 2 قاشق غذا خوری + یک قاشق غذا خوری پودر بادام + یک عدد میوه رسیده میل شود.

5.   خرما 10 – 5 عدد + ‌2 قاشق غذاخوری ارده + 10 عدد مغز بادام خام +‌ یک عدد میوه رسیده میل شود.

6.    مرباجات خام + یک قاشق غذا خوری خامه گیاهی میل شود.

7.    مرباجات خام + کره بادام زمینی یک قاشق غذا خوری میل شود.

توجه: از نانهای سبوس دار و خوب پخته استفاده شود.

انواع ناهار برای این گونه بیماران

1.   آبگوشت گوشت گوسفند با نخود + گندم با پوست + هل و دارچین و زعفران و زنجبیل + نمک، از مجموع یک قاشق مربا خوری + سبزیجات معطر (نعناع ، ریحان ، ترخون ، مرزه و جعفری)

2.    کباب گوشت بوقلمون یک سیخ ، سبزیجات معطر یک پیش دستی.

3.    شوید پلو با زیره و زعفران + یک سیخ گوشت تازه شتر کباب شده + چند قاشق غذا خوری روغن زیتون + سبزیجات معطر با غذا میل شود.

4.    آبگوشت گوشت کبوتر + نخود + گندم با پوست + ادویه جات معطر با سبزیجات معطر میل شود.

5.    شوید پلو با زیره و زعفران + گوشت بوقلمون بخار پز شده با ادویه جات معطر + سبزیجات معطر میل شود.

6.   شوید پلو با زعفران + خورش قیمه با گوشت گوسفند + دال عدس + ادویه جات معطر بدون سیب زمینی با سبزیجات معطر میل شود.

7.    کباب مخلوط گوشت گوسفند با بوقلمون + سبزیجات معطر میل شود و خوب جویده شود.

انواع شام برای برای اینگونه بیماران

1.   ارده 3 قاشق غذا خوری + 10- 7 عدد خرمای رطب + یک عدد میوه رسیده و شیرین میل شود.

2.    تخم مرغ بومی تازه 2 عدد + 3 قاشق غذا خوری روغن زیتون + 5 عدد خرمای رطب میل شود.

3.   نخود + گندم + ادویه جات معطر با حرارت ملایم پخته + یک قاشق چای خوری گلپر سائیده با سبزیجات معطر میل شود.

4.    انجیر خشک 10 عدد + 15 عدد مغز بادام خام + یک عدد موز رسیده و شیرین میل شود.

5.   هویج + کدو حلوائی بخار پز شده + عسل + لیمو ترش تازه + روغن زیتون + چند عدد خرما + یک عدد میوه رسیده و شیرین میل شود.

6.   خرمای رطب 10-7 عدد + یک قاشق غذا خوری پودر نارگیل + یک قاشق غذا خوری خامه گیاهی + یک عدد میوه رسیده و شیرین میل شود.

7.   خوراک کباب با گوشت شتر یا گوسفند یا بوقلمون با سبزیجات معطر میل شود.

خوراکهای میان وعده

1.    3 عدد خرما میل شود. ( موز استرس را زیاد می کند و هر بیماری ۵۳درصد فشار عصبی دارد موز برای اینگونه بیماران وحتی برای افراد سالم مضر است )

2.   یک لیوان آب سیب + یک قاشق مربا خوری عسل میل شود.

3.   یک لیوان شیر بادام میل شود.

4.   یک عدد سیب + یک قاشق مربا خوری عسل میل شود.

5.   10 عدد بادام هندی خام +3 عدد خرما + یک عدد سیب میل شود.

6.   یک لیوان آب سیب و هویج + یک قاشق مربا خوری عسل میل شود.

7.   15 عدد مغز بادام خام + 3 عدد خرما + یک عدد سیب میل شود.

8.   10 عدد فندق خام + 5 عدد مغز بادام خام + 5 عدد انجیر میل شود.

9.   یک خوشه متوسط انگور شیرین میل شود.

10.     میوه شیرین فصل 1 عدد + 5 عدد انجیر خشک میل شود.

11.     کشمش سایه خشک یک مشت + 1 عدد میوه فصل میل شود.

12.     یک لیوان آب پرتقال + یک قاشق غذا خوری عسل میل شود.

13.     خرما 3 عدد + 50 گرم نارگیل میل شود.

14.     15 عدد مغز بادام خام + 5 عدد انجیر خشک میل شود.

 

دم کردنیهای مفید برای اینگونه بیماران

توجه: نوشیدنیهای گرم بهتر است که 5/2 ساعت بعد از غذا میل شود.

1.   یک قاشق مربا خوری دارچین سائیده + نصف قاشق چای خوری زنجبیل سائیده + یک چهارم قاشق چای خوری زعفران با 3 لیوان آب جوش دم کرده با عسل شیرین شده گرم گرم میل شود.

2.   ناخنک نیم کوب شده یک قاشق غذا خوری + خارخسک نیم کوب شده یک قاشق مربا خوری با 2 لیوان آب جوش دم کرده با عسل شیرین شده گرم گرم میل شود.

3.   پونه کوهی 1 قاشق غذا خوری + آویشن شیرازی 1 قاشق غذا خوری با 3 لیوان آب جوش دم کرده گرم گرم با عسل میل شود.

4.   دارچین یک قاشق مربا خوری + 10 عدد هل سبز خرد شده با 2 لیوان آب جوش دم کرده گرم گرم با عسل میل شود.

5.   2 قاشق مربا خوری گل بهار نارنج + 10 عدد هل سبز خرد شده با 2 لیوان آب جوش دم کرده گرم گرم با عسل میل شود.

 

معجونهای مفید برای اینگونه بیماران

1.   معجون جین سینگ روزی 3 قاشق مربا خوری صبح و ظهر و شب میل شود.

مواد لازم:
جین سینگ 50 گرم.
زعفران گل 1 مثقال.
هل سبز 5 مثقال.
عسل 1 کیلو.
طرز تهیه: مواد فوق را آسیاب کرده با عسل خوب مخلوط کنید و طبق دستور میل کنید.

2.   معجون جوانه گندم.

مواد لازم:
بادام ، فندق ، بادام هندی ، چلغوز ، نارگیل ، کنجد ، پسته از هر کدام 100 گرم ، هل آسیاب شده 5 مثقال ، دارچین 10 مثقال ، زنجبیل 1 مثقال ، زعفران 1 مثقال ، وانیل 1 قاشق چای خوری سر صاف ، آرد جوانه گندم 250 گرم ، عسل 500 گرم و شیره خرما یک لیوان.
طرز تهیه: همه را آسیاب کرده خوب مخلوط کنید سپس عسل و شیره خرما را اضافه کنید و به آرامی هم یزنید تا یکنواخت شود در دیس پهن کرده و روی آن سلیفون بکشید و روزانه 3 تا 5 قاشق غذا خوری میل کنید. توجه: بیماران در صورت داشتن یبوست مزاج از مواد زیر روزی 1 تا 2 قاشق مربا خوری استفاده نمایند .

برگ سنا 50 گرم ، تخم گشنیز 50 گرم ، گل ختمی 50 گرم و گل سرخ 25 گرم . همه را تمیز کرده مخلوط کنید ، سپس آسیاب کرده یک قاشق مربا خوری با نصف لیوان آب و عسل میل شود .

طرز تهیه خامه گیاهی

مواد لازم و طرز تهیه:
بادام هندی خام 50 تا 75 گرم + 2 قاشق آب یا گلاب همه را در مخلوط کن ریخته بمدت 10 تا 15 ثانیه مخلوط کنید.

طرز تهیه بوقلمون بخار پز شده

بوقلمون را به تکه های مساوی  خرد کرده + 1 عدد پیاز را خلال کرده با 1 تا 2 قاشق غذا خوری سرکه سیب و مقداری آب اضافه کرده روی اجاق قرار دهید تا با حرارت ملایم بپزد، بعد از پخته شدن سس مخصوص را افزوده 30 دقیقه بعد غذا آماده است.


گوجه فرنگی متوسط 2 عدد + فلفل قرمز یک چهارم قاشق چای خوری + زعفران نصف قاشق چای خوری + هل سائیده 1 قاشق چای خوری  + دارچین 1 قاشق مربا خوری + روغن کنجد نصف استکان و مقداری نمک ، همه را در مخلوط کن ریخته بمدت 30 ثانیه مخلوط کنید تا سس آماده شود.

طرز تهیه شیر بادام

50 گرم مغز بادام خام و شیرین را با آب گرم خیس کرده سپس پوست بکنید + 3 قاشق غذا خوری عسل + 4 لیوان آب سرد بمدت 5 دقیقه بمرور در مخلوط کن، مخلوط شود.

طرز تهیه شکلات صبحانه

مواد لازم:
ارده 5 قاشق غذا خوری + یک قاشق غذا خوری عسل یا 2 قاشق غذا خوری شیره انگور یا خرما ، مواد را خوب هم زده تا شکلات آماده شود.

نکات مهم و ضروری برای اینگونه بیماران

1.   بیمارن از مصرف کلیه مواد سردی بخش خود داری نمایند.

2.   این اشخاص از عصبیتهای روزمره دوری نمایند.

3.   اینگونه افراد از یبوست مزاج شدیداً دوری کنند.

4.   بیماران روزانه 2 بار باید اجابت مزاج نمایند.

5.   غذا را خوب جویده و 2 تا 3 قاشق کمتر میل نمایند.

6.   این بیماران باید از افکار مثبت و سازنده بر خوردار باشند.

7.   روزانه مقداری نرمش و ورزش مناسب را انجام دهند.

8.   از حضور در محافل شلوغ و پر سر و صدا جداً خود داری نمایند.

9.   سعی کنند در هر وعده بیش از یک نوع غذا میل نکنند.

10.     همراه غذا یا بلافاصله بعد از  غذا آب و دیگر مایعات را میل نکنند.

11.     اینگونه بیماران از پر خوری پرهیز نمایند.

12.     این نوع افراد هر روز صبح یک لیوان آب داغ + 2 قاشق مربا خوری قدومه شیرازی را در آب داغ اضافه کرده و به آرامی هم بزنند تا کاملاً لعاب دهد سپس یک قاشق غذا خوری عسل افزوده به آرامی صبح ناشتا و یک لیوان شب هنگام خواب میل کنند.


 

سلامتی شما عزیزان را از خداوند متعال خواهانم
خدادادی
http://www.tebbeghorani.com/Papers/5sheetsregime.htm

توجه: با توجه به موارد بیان شده در صورت رعایت کلیه موارد از بیماری به لطف خدا نجات پیدا کرده و زندگی عادی و روزمره خود را ادامه خواهند داد.
- روزانه 6 لیوان آب میل شود نیم ساعت قبل و دو ونیم ساعت بعد از غذا میل شود.
- هر لقمه غذا 50 بار جویده شود.
- با افکار مثبت و سازنده براحتی خود را درمان کنید.
سس مخصوص
چهارشنبه 1 آذر‌ماه سال 1391

چه غذاهائی ویتامین ب ۲دارند عوارض کمبودب۲چیست؟

 شنیدم که کم کاری تیروئید میتونه کمبود ویتامین B2 ایجاد کنه .لطفا" منابع غذایی مفید برای تامین ویتامین مذکور رو بفرمایید اگر اطلاع دارید .  

http://afranaz.blogfa.com

کم کاری تیروئید نشانه طبع سرد است طبع سرد عوارضی داردکه ازآن جمله اختلالات عصبی وافسردگی است دیابت است که دردیابت ویتامین ب ۱تا پانزده برابرافراد معمولی کمبود ایجاد می کند که نباید چای خورد نباید ماست با غذا خورد
باید ازغذاهای گرم وخشک استفاده کرد
اما اگرعلائم زیر بروزکند نشانه کمبود ویتامین ب ۲می باشد: سوزش زبان و پا- خارش مقعد - سرگیجه و لرز- چشم درد- ترک خوردن لبها و گوشه دهان - تغییرات درچشم ها که به خارش چشم وانزجار از نورمنتهی می گردد حمله رگهای خونی به قرینه چشم  

برخی غذاهائی که ویتامین ب ۲دارند عبارتند از:
تخم مرغ که زرده آن ۵۲٪ب۲دارد و بهتراست صبح با روغن کنجد مصرف شود وترجیحا تخم مرغ بومی ومحلی مصرف شود نه ماشینی 

 
سیب درختی 

 
گوشت گوسفند بخصوص اگرکباب برگ شود به جزگوشت گاووگوساله سایرگوشت هاهم خوبند دارند 

 
غلات (گندم وجو) اگرگندم را در اب ریخته نرم که شد یا جوانه زد بخوری خوب است نان سنگک هم خوب است جو را هم میشه آش جو کرد ولی چون سرد و تراست با زنجبیل وچیزگرم خورد 

 
کلم بروکلی که گرم وخشک هم است ویتامین ب ۲دارد  

 


لبنیات بشرط اینکه ماست نخوریم و پنیر و شیر را شب مصرف کنیم و ترجیحا از شیر محلی استفاده کنیم نه پاستوریزه  

 


عسل تمام ویتامین ها را 
دارد میشه هر روز یک قاشق در اب معمولی شربت کرد و خورد  


خرما ب ۲دارد هر روز باید مصرف شود عسل و خرما سوخت مغز هستند بهترین دارو برای کم کاری تیروئید و پیشگیری از ام اس یا مولتی پل اسکلروز هستند  


پیاز خام ب ۲دارد و در حدیث امده که اعصاب را قوی می کند  


نخودخیلی خوب است ویتامین ب بالائی بعداز تخم مرغ دارد  

 

 
برای هضم روغن وشیرینی جات طبیعی مثل خرما و عسل و نان برنجی و نان و غذاهای نشاسته دار یا کربوهیدرات دار که می خوریم ب ۲لازم است سایرشیرینی جات که استرس زاهستندمثل شیرینی جات مایع اعم ازنوشابه و...وشیرینجات قنادی چون مضربرای بدن هستندازاین بحث خارج اند
معمولامقداری ویتامین ب ۲توسط باکتری های روده ساخته میشه بشرط اینکه غذاهای اکل دارنخوریم یعنی شکروقندوچای ونوشابه وسیب زمینی زیادواش وماکارونی و...زیادنباید بخوریم که مانع ساخته شدن ب هستند
ویتامین ب آب دوست است یامحلول درآب دربدن ذخیره نمیشه هرروزباید غذاهایش مصرف بشه یعنی برنامه غذائی روزانه باید طور ی باشد که هرروزچندماده غذائی ازاین هااستفاده بشه
یک روزتخم مرغ یک روزگوشت یک روز....

چهارشنبه 1 آذر‌ماه سال 1391

گرمی وسردی طبع غذاهاازنگاه دکترجلال مصطفوی

بسم الله الرحمن الرحیم 

برای درک مفهوم گرمی و سردی مواد غذایی یعنی برای اینکه مثلاً بدانیم چرا عسل و فلفل گرم است و کاهو سرد است عین نوشته سید اسمعیل جرجانی را ذیلاً نقل کرده و سپس به توضیح درباره آن می پردازیم: ((هر گاه که طبیب گوید عسل و پلپل گرم است نه آن خواهد که گرمی و سردی آنرا بحس بتوان شناخت لکن آن خواهد که بقوت یا گرم تر و یا سردتر از تن مردم است یعنی هر گاه که مردم مثلاً عسل یا کوک بخورد حرارت او اندر آن کار کند و آنرا از حال خامی بگرداند و آن کیفیت که عسل را و یا کوک را هست اندر تن مردم پدید آید و تا نخست حرارت مردم در آنچه خورده باشد کار نکند و یا آن چیز را از حرارت او اثر نیابد و از حال خامی بنگرد کیفیت او پدید نیاید.))

این گفته جرجانی صراحت دارد به اینکه گرمی عسل یا سردی کوک (کاهو) را به حس نمی توان شناخت. به عبارت دیگر گرمی و سردی آنها بالقوه است نه بالفعل پس اگر گرماسنج را در خروارها عسل فرو کنیم درجه حرارت آن بالا نخواهد آمد و این فقط پس از هضم و جذب و ورود به خون است که اثر آنها ظاهر شده و از قوه بفعل خواهد آمد و برای توضیح درباره چگونگی پیدایش این اثر گرمی و سردی با اصلاحات و موازین علمی امروزه باید شخص را در شرایط متابولیسم بازال قرار داده اثرات مواد غذایی را در او تعیین نمائیم تا آنچه مفهوم گرمی و سردی به عقیده قدما است معلوم شود زیرا فقط در این صورت است که از نظر علمی می توان به تأثیر مواد غذایی در بدن پی برد. برای انجام این امر شخصی را در نظر می گیریم که کاملاً در حال استراحت بوده و حتی برای استراحت دستگاه گوارشی و اعضاء داخل بدن ابداً غذا نخورد. بطوری که بدن فقط از ذخایر غذایی خود برای ادامه زندگی مصرف نماید و حرارت محیط هم طوری باشد که بدن احتیاجی به دفاع در مقابل گرما و سرمای خارجی نداشته باشد در این صورت مصرف بدن فقط برای تأمین انرژی جهت کار قلب و عضلات تنفسی و غدد و سلول ها خواهد بود.

واضح است که در اینجا مصرف بدن فوق العاده کم شده و به حداقلی خواهد رسید که آن را مصرف حداقل یا متابولیسم بازال می نامند.

می دانیم که متابولیسم بازال در نزد هر شخصی تقریباً عدد ثابتی است که بطور متوسط 1600 تا 1700 کالری بزرگ در 24 ساعت می باشد، بالا رفتن آن دلیل بر افزایش احتراقات بدن و پائین آمدن علامت نقصان احتراقات می باشد.

عواملی که این افزایش و نقصان احتراقات بدن را باعث می شود متعدد است و یکی از مهمترین آنها ورود مواد غذایی در خون می باشد (پس از هضم و جذب) در اینجا باید نکته ای را تذکر دهیم و آن این است که تجربه های متعدد دانشمندان نشان داده است که اگر مواد غذایی را در خارج بسوزانیم درست به همان اندازه تولید حرارت خواهند نمود که در بدن ایجاد می نمایند. فقط باید در نظر داشت که مواد سفیده ای در بدن احتراق کامل پیدا نکرده و تمام ملکول آن بصورت آب و انیدریدکربنیک در نمی آید بلکه مقداری از آن بصورت نیم سوخته یعنی اوره دفع می شود. از طرف دیگر تمام مواد غذایی در روده ها جذب نشده و مقداری از آنها بدون استفاده از بدن دفع می شوند که تقریباً 5 درصد اغذیه را تشکیل می دهند. با توجه به این ضرایب یک گرم ماده سفیده ای 68/3 کالری و یک گرم چربی 65/8 کالری و یک گرم نشاسته ای 83/3 کالری ایجاد می کند ولی در عمل برای سهولت محاسبه می گویند:

1 گرم ماده سفیده ای 4 کالری

1 گرم ماده چربی 9 کالری

1 گرم ماده نشاسته ای 4 کالری حرارت تولید می کند.

اکنون شخصی به وزن 70 کیلوگرم را در شرایط لازم برای آزمایش متابولیسم بازال قرار می دهیم بدین معنی که از 14 تا 20 ساعت قبل غذا نخورده (برای اینکه جهاز هاضمه در حال استراحت باشد و فعالیت آن متابولیسم را بالا نبرد) و استراحت کامل نموده (زیرا حرکت و کار عضلانی باعث افزایش متابولیسم شده و متابولیسم بازال را بالا می برد) و با لباس پوشیده در محیط 18 درجه قرار گیرد (در این درجه حرارت بدن هیچگونه فعالیتی برای مبارزه با گرما و سرمای محیط نمی کند بنابراین متابولیسم را تغییر نمی دهد و این درجه حرارت را نقطه خنثی حرارتی گویند) در چنین شرایطی فرض می کنیم بدن این شخص که 70 کیلوگرم وزن دارد در مدت 5/1 ساعت، 100 کالری حرارت ایجاد نماید سپس اگر مجدداً در همان شرایط، منتهی پس از خورانیدن 25 گرم گوشت که تولید 100 کالری حرارت می نماید او را آزمایش کنیم می بینیم که در همان مدت 5/1 ساعت به جای 100 کالری 130 کالری حرارت تولید خواهد کرد یعنی متابولیسم بازال او 30 درصد افزایش یافته است. با مطالعات بسیار دقیق و طولانی و پر از جر و بحث دانشمندان معلوم شده است که این 30 درصد حرارت اضافی در اثر فعالیت جهاز هاضمه پیدا نشده است بلکه به علت تحریک دستگاه عصبی – غددی بوسیله اسیدهای آمینه که در نتیجه هضم مواد سفیده ای بوجود می آید تولید می شود. این اثر مخصوص که مواد غذایی پس از اینکه داخل خون شد دستگاه عصبی – غددی را تحریک کرده و باعث می شود مقداری از مواد ذخیره ای سلول ها بسوزد و حرارت اضافی را بوجود آورد به نام عمل دینامیک اختصاصی غذاها

Specifique des aliments

Action dynamique specif

نامیده می شود و حرارت تولید شده را حرارت اضافی Extra – chaleur نامند.

هوسه Houssay فیزیولوژیست معروف آمریکایی در کتاب فیزیولوژی جلد 1 صفحه 656 می نویسد:

((اثر دینامیک اختصاص غذاها که از خوردن پروتئین ها بوجود می آید به علت وجود شش اسید آمینه زیر در آنها می باشد: گلیکوکول، آنالین، آسید گلوتامیک، تیروزین و فنیل آلانین و این آخری از همه فعال تر است.))

مکانیسم پیدایش حرارت اضافی از غذاهای پروتیدی است که آسیدهای آمینه مزبور ابتدا بر تیروئید اثر کرده و باعث ازدیاد ترشح تیروکسین می شود و این ماده سورنال را به فعالیت وا داشته که در نتیجه آدرنالین فراوانی در خون می ریزد و آدرنالین سلسله سمپاتیک را تحریک می کند و نتیجه همه اینها تشدید احتراقات و بالا رفتن متابولیسم بازال است.

گلوسیدها (مواد قندی) و لیپیدها (مواد چربی) نیز این حرارت اضافی را تولید می کنند ولی مقدار آن خیلی کمتر از حرارتی است که پروتئین ها بوجود می آورند. سولا (Soula)فیزیولوژیست فرانسوی در کتاب فیزیولوژی صفحه 30 می نویسد که اگر گلوکز در ورید شخص تزریق کنیم متابولیسم بازال بالا می رود و این عمل مربوط به اثر دینامیک اختصاصی غذاها می باشد.

هوسه در کتاب خود می نویسد:

علت پیدایش حرارت مزبور این است که افزایش مواد قندی در خون باعث می شود که احتراق آن شدیدتر شود، در مورد چربی ها نیز علت ایجاد حرارت اضافی همین افزایش مقدار آن در خون است.

از آنچه ذکر شد معلوم می شود که مواد غذایی علاوه بر خواص اصلی خود که عبارت از بدل مایتحلل و نشو و نما ایجاد انرژی حرارتی و حفظ حرارت حیوانی باشد. آثار تحریکی در دستگاه عصبی – غددی نیز داشته. از این راه هم حرارتی اضافه بر حرارت احتراق خود تولید می کنند؛ بدیهی است حرارت از سوختن ذخایر غذایی بدن به وجود می آید.

اینکه قدما می گفتند کشمش گرم است منظورشان تولید همین حرارت اضافی (Extra Chaleur) بوده نه اینکه کشمش مانند هر ماده غذایی دیگر در بدن سوخته و تولید مقداری کالری کند و اگر بخواهیم عقاید قدما را درباره مواد غذایی با اصول علمی امروزه کاملاً تطبیق دهیم باید هر غذایی را که وارد بدن شده و پس از هضم و جذب تولید حرارت اضافی ننمایند آن را غذای مطلق می نامیدند و اگر تولید حرارت اضافی کند آن را گرم می گفتند (مثلاً کشمش گرم است) و اگر نه تنها حرارت اضافی تولید نکند بلکه ایجاد برودت نماید آنرا سرد می گفتند (مثلاً کاهو سرد است) درباره غذاهایی مانند گوشت که معروف به گرم هستند توضیح دادیم که پس از ورود در خون، غده تیروئید را تحریک کرده بر سرعت و شدت احتراقات افزوده و حرارت اضافی تولید می کنند و به عبارت دیگر باعث پر کاری تیروئید شده متابولیسم بازال را بالا می برند. اکنون هنگام آن رسیده است توضیح دهیم چگونه یک ماده غذایی مانند کاهو یا کدو که بنام سرد معروف اند نه تنها حرارت اضافی تولید نمی کنند بلکه ایجاد برودت و سردی در بدن می نمایند. اگر به کتابهای فیزیولوژی و مخصوصاً کتب غذاشناسی مراجعه کنیم خواهید دید برای کلیه مواد غذایی اعم از این که منشاء حیوانی یا نباتی داشته باشند مانند گوشت و تخم مرغ و شیر و کره و حبوبات و بقولات و سبزیها و میوه ها و غیره جداولی ترتیب داده شده و برای هر واحد وزن آنها مقدار معینی کالری ثبت نموده اند که پس از سوختن مواد مزبور در بدن مقداری کالری تولید می کنند منشاء این عقیده از اینجا پیدا شده است که برتلو شیمی دان معروف فرانسوی مواد غذایی مختلف را در پمپ کالوریمتریک سوزانید و حرارت احتراق آنها را معلوم کرد و پس از او دیگران با در نظر گرفتن ضرایبی که در کتابها شرح آن داده شده است همان ارقام را برای احتراق مواد غذایی در بدن منظور کردند و گفتند مثلاً صد گرم کاهو 30 کالری بزرگ حرارت در بدن ایجاد می کند (کتاب تغذیه انسان تألیف Raymound Lalanne ترجمه احمد کافی). پس چگونه ممکن است بعضی مواد غذایی و از جمله کاهو تولید برودت و سردی در بدن نماید؟

جواب این است که بدن انسان بمب کالوریمتریک نیست و اشتباه فیزیولوژیست ها و غذا شناسان از دو قرن پیش به این طرف همین است که بدن انسان را نیز همانند ماشین دانسته و قوانین ترمودینامیک را که شامل حال ماشین ها می شود در مورد انسان نیز به کار می برند. اینست که چون صد گرم کاهو در بمب کالوریمتریک می سوزد و ایجاد سی کالری بزرگ حرارت می کند می گویند در بدن انسان هم می سوزد و ایجاد همین مقدار کالری می کند. البته شکی نیست که کاهو پس از هضم و جذب و ورود در خون و دخول در سلول و پس از اینکه جزء ذخایر غذایی در آمد مثل سایر مواد ذخیره بدن به تدریج سوخته و ایجاد حرارت می کند ولی بحث ما این است که مواد حاصله از هضم کاهو قبل از دخول در سلولهای بدن و هنگامی که در خون جریان دارد روی دستگاه عصبی – غددی تأثیر کرده و به جای این که غده تیروئید را تحریک کند و باعث ترشح تیروکسین شود و بر شدت و سرعت احتراقات بدن بیفزاید و متابولیسم بازال را بالا ببرد. درست برعکس عمل می کند، یعنی مانع از ترشح تیروکسین می شود و به عبارت دیگر باعث کم کاری تیروئید می گردد و لذا احتراقات را کند کرده، متابولیسم بازال را پائین می آورد و ما به خوبی می دانیم که در پر کاری تیروئید (هیپرتیروئیدیسم) کلیه اعمال حیاتی و همه فعل و انفعالات بدن سریعتر است و در کم کاری تیروئید (هیپوتیروئیدیسم) کلیه اعمال حیاتی کندتر است به طوری که اگر در پر کاری تیروئید پوست شخص را لمس کنیم درجه حرارت آن را اندکی بیشتر از حد طبیعی و در کم کاری تیروئید درجه حرارت بدن نظیر کاربوراتور در اتومبیل دانسته اند. همان طور که در اتومبیل اگر پا را روی پدال گاز بیشتر یا کمتر فشار دهیم بنزین از کاربراتور در هر واحد زمان به مقدار بیشتر یا کمتر داخل سیلندر شده و به همان نسبت عمل احتراق با سرعت یا به کندی انجام می گیرد و درجه حرارت موتور بالا یا پائین می آید. به همان ترتیب ورود موادی در خون باعث می شود که غده تیروئید یا تحریک شده مقدار بیشتری تیروکسین در خون بریزد و بر سرعت و شدت احتراقات بیفزاید و درجه حرارت بدن را اندکی بالا ببرد و یا مانع از ترشح تیروکسین شده از سرعت احتراقات بکاهد و درجه حرارت بدن را اندکی پائین تر از طبیعی بیاورد، آنچه از مواد غذایی که قدما آنها را سرد می دانستند مانع از ترشح تیروکسین شده و از خوردن آنها علایم سردی در بدن پیدا می شود که در حقیقت کندی در کلیه اعمال حیاتی است و اگر چند روز متوالی از غذاهای مزبور خورده شود متابولیسم بازال پائین می آید.

یک نمونه از این مواد غذایی کلم است که در سال 1983 Astwood در ایالات متحده آمریکا ضمن آزمایش در خرگوش به خواص ضد تیروئیدی آن پی برد. توضیح آنکه در اثر استعمال مفرط کلم در خرگوش مشاهده کرد که متابولیسم بازال این حیوان پائین آمده و مبتلا به گواتر ساده شده است. پس از تجسسات عدیده پی برد که در کلم ماده ای به نام تیواوره موجود است که در اثر آن غده تیروئید قادر نخواهد شد دی یدو تیروزین را که مرحله واسطه ترکیب تیروکسین است تولید کند. البته تیواوره را دانشمندان از سال 1869 می شناختند ولی تا وقتیکه Astwood کلم را که محتوی این ماده است در خرگوش آزمایش نکرده بود به خواص ضد تیروئیدی آن پی نبرده بودند (برای توضیح بیشتر به کتاب غدد مترشح داخلی و بیماریهای آن تألیف دکتر نصرت الله کاسمی استاد دانشگاه تهران جلد 1 صفحه 200 مراجعه شود).

ولی باید دانست که اولاً خرگوش با انسان در عین حال که وجوه مشابهی دارند در بسیاری از موارد اختلافاتی نیز دارند و بنابراین هر آزمایشی که روی خرگوش به عمل می آید ممکن است در مورد انسان نتیجه مشابه نداشته باشد، ثانیاً در آزمایشی که روی خرگوش به عمل آمده است به این حیوان کلم خام خورانده اند ولی انسان معمولاً کلم پخته می خورد و کلم پخته اثر کلم خام را ندارد.

بنابراین ممکن است کلم پخته در انسان متابولیسم بازال را پائین نیاورد ولی در مورد کاهو و کدو و غیره مسلماً چنین نیست.

اصلاً چرا راه دراز و پر پیچ و خمی را طی کنیم و خود را در چهار چوب تیواوره و مشابهاتش اسیر و زندانی نماییم و بگوییم فقط غذاهایی که دارای این ماده شیمیایی هستند ضد تیروئیدند. چرا در دنیای وسیعتری گام بر نداریم و نگوئیم ویتامین ث و ویتامین A بعلت تضادی که با تیروکسین دارند ضد تیروئید هستند و بنابراین متابولیسم را پائین آورده و تمام فعالیت های حیاتی را کم کرده و بدن را سرد می نمایند. پس به این سند موثق توجه فرمائید:

در کتاب (غدد مترشح داخلی و بیماریهای آن) تألیف دکتر نصرت الله کاسمی جلد اول صفحه 147 چنین می خوانیم: "میان ویتامین ها و هورمونهای تیروئیدی روابطی موجود است، تجاربی که در این باب به عمل آمده به نتایج قطعی نرسیده است و حتی بعضی از آنها با هم متضاد است، معهذا در این باب اتفاق آراء موجود است که میان ویتامین A و تیروکسین تضاد وجود دارد، ویتامین A ترشح تیروئید را متوقف می سازد و متابولیسم بازال را پایین می آورد، به همین دلیل استپ (Stepp) استعمال آن را در هیپرتیروئیدی تجویز می کند؛ تیروکسین نمی گذارد که کاروتن در بدن به ویتامین A مبدل شود، ویتامین C نیز مشابه ویتامین A عمل می کند، اما ویتامین D بر خلاف این ویتامین ها موجب کثرت ترشح تیروئید است"

حالا بیایید و در دنیای سبزی ها و میوه ها و سایر محصولات طبیعی سیر نمایید و به فهرست مواد غذایی که انواع ویتامین ها و مقدار آنها از طرف شیمی دان ها و فیزیولوژیست ها و متخصصان علم غذا شناسی دقیقاً تعیین و در جداولی ثبت گردیده است. توجه فرمایید آنگاه ملاحظه خواهید نمود که چگونه هر یک از ویتامین های A و D و C به وفور در مواد غذایی گوناگون یافت می شود، بنابراین منطقی است که فکر کنیم آن عده از مواد غذایی که دارای ویتامین ها A و C هستند پس از هضم و جذب و ورود در خون ترشح تیروئید را متوفق ساخته و متابولیسم بازال را پایین می آورد و بنابراین آنها را مواد غذایی سرد باید نامید و آن عده از مواد غذایی که دارای ویتامین D می باشند برعکس، ترشح تیروئید را زیاد کرده و متابولیسم بازال را بالا می برد و آنها را مواد غذایی گرم باید نامید، ولی در اینجا نیز مانند همه جا ضرب المثل معروف (هر گردویی گرد است ولی هر گردی گردو نیست) را باید همیشه در نظر داشت و بنابراین حکم کلی نباید کرد زیرا ممکن است یک مواد غذایی به علت داشتن ویتامین C خاصیت ضد تیروئید داشته و متابلیسم بازال را بالا ببرد، در اینصورت نمی توان حکم کرد که ماده مزبور چون دارای ویتامین C خاصیت ضد تیروئید داشته و متابلیسم را پایین آورد و به علت وجود ماده دیگری در آن که محرک تیروئید باشد متابلیسم بازال را بالا ببرد، در اینصورت نمی توان حکم کرد که ماده مزبور چون دارای ویتامین C  است طبق عقیده قدما سرد است؛ و به همین دلیل اگر فهرستی از مواد غذایی که دارای ویتامین C هستند از نظر بگذرانیم خواهیم دید که بعضی را گرم و بعضی را معتدل می دانسته اند و فهرست مزبور این است:

کاهو، کدوی سبز، شاه توت، زرشک، تمشک، تمبر هندی،‌لیمو ترش، ‌آلبالو، گیلاس،‌گوجه فرنگی، انار ترش، توت فرنگی، هلو، ریواس، اسفناج،‌طالبی،‌نخود سبز،‌سیب، موز،‌خربزه، هویج، شلغم، کلم، جعفری، تره، شاهی، ترتیزک، فلفل سبز.

همه این موارد ویتامین C هستند بنابراین باید قاعدتاً از ترشح هورمون تیروئید جلوگیری کرده متابولیسم بازال را پایین آورند ولی حقیقت غیر از این است و فقط مواردی که در اوایل لیست مزبور هستند یعنی کاهو،‌کدو،شاه توت، تمشک، تمر هندی؛ لیثموترش و گوجه فرنگی و چند تای دیگر متابولیسم بازال را پایین میبرند و بنابراین سرد هستند و آنهایی که در اواخر لیست قرار دارند از قبیل تره، شاهی، ترتیزک و فلفل سبز با وجود آنکه دارای ویتامین C میباشند معهذا متابولیسم را بالا برده و بنابراین طبق عقیده قدما گرم هستند، پس در حالیکه تجزیه های شیمیایی مواد غذایی و آزمایش آنها روی حیوانات راهنمای ما هستند ولی دلیل قاطعی به شمار نمی روند و جز امتحاناتی از غیر مواد غذایی در بدن انسان به چیز دیگر نمی توان متکی بود، اگر ما چند روز ویتامین C خالص به مقدار قابل تحمل بخوریم به تدریج ترشح تیروکسین از غده تیروئید ما کم می شود ولی اگر تره تیزک بخوریم فقط ویتامین C نخورده ایم بلکه مواد دیگری نیز که بعضی از آنها شناخته شده و بعضی ناشناخته است (و ممکن است بعدها کشف شود) و مجموع آنها تره تیزک را تشکیل می دهند خورده ایم، این است که برای اطلاع از خاصیت حقیقی تره تیزک باید تأثیر خود این ماده را در بدن معلوم کرد نه تأثیر عوامل متشکله آن را و این کاری است که پزشکان قدیم ایران با رعایت کامل یک سلسله اصول علمی دقیق و طی قرنها تجربه و هزاران آزمایش روی اشخاص سالم و بیمار آن را انجام داده اند، پس وقتی که سید اسمعیل جرجانی می گوید کاهو سرد است و فلفل گرم است منظورش این است که تأثیر آنها بالقوه است نه بالفعل یعنی کاهو پس از هضم و جذب و ورود در خون اثر سردی ظاهر می سازد و فلفل اثر گرمی، و جالب اینجا است که در 100 گرم فلفل سبز، 220 میلی گرم ویتامین C وجود دارد و در 100 گرم کاهو 18 میلی گرم.

پس اگر وجود ویتامین C را فقط ملاک سردی بنامیم باید فلفل سبز را سردتر از کاهو بنامیم و حال آنکه قضیه به کلی برعکس است و همان طور که گفتیم کاهو سرد است و فلفل گرم، مطلب عجیب تر آنکه در کتابهای امروز می نویسند 100 گرم کاهو 18 کالری بزرگ حرارت تولید می کند، و اینجاست که تناقض آشکاری بین استمرار طبیب و واقعیت امر وجود پیدا می کند و طبیب را به خطا می اندازد زیرا از نظر علم پزشکی سوختن یک ماده غذایی در بدن و ایجاد مقداری حرارت به صورت کالری مستلزم بالا رفتن متابولیسم است نه پایین آمدن آن و اینجاست که عمل دینامیک اختصاصی غذاها (Action Dynamique Specifique Des Aliments) نقش خود را ایفا می کند که درباره آن باید کلیه فیزیولوژیست ها و غذاشناسان و پزشکان جوان مطالعه و تحقیق نمایند تا حقیقت گرمی و سردی بر آنها روشن شود و از خطا در تشخیص و درمان بیماریها در امان بمانند.

روزی که خواص حقیقی خود مواد غذایی(نه خواص تک تک عناصر موجود در آنها) شناخته شد علم طب در جاده مستقیم و حقیقی خود گام برداشته و موفق به پیشرفت های واقعی خواهد شد و در آن روز است که تحقیقات و تجسسات شگرف پزشکان قدیم ایران و موشکافی های آنها به درد طب امروز خواهد خورد.

1. در کلم ماده ای بنام گواترین (وینیل تیواوگزازولیدین) وجود دارد. ولی نظر به اینکه این ماده به شکل پروگواترین است و برای فعال شدن احتیاج به آنزیمی دارد. بنابراین پس از پخته شدن احتمال کمتری دارد که گواتر ایجاد بکند.

منبع :سایت حسین روازاده 

چهارشنبه 1 آذر‌ماه سال 1391

فشارعصبی موقع فوت بستگان

تنیدگی هنگام فوت یکی ازبستگان ۱۰۰درصد است که گاهی بصورت غش یعنی اختلال موقت درخون رسانی به مغز بروز می نماید که باید به فرد غش کرده شربت عسل داد 

فعالیت مغز درهنگام غم وافسردگی پائین است به همین خاطر درعزا خرما خیرمی کنندتا فعالیت متابولیکی یعنی سوخت وساز مغز بالابرود وغش رخ ندهد 

چای و آب میوه صنعتی ومیوه در عزا مضر هستند 

سابقه موضوع : 

http://zatun.blogsky.com/1391/08/24/post-179/ 

http://zatun.blogsky.com/1391/08/30/post-200/ 

http://zatun.blogsky.com/1391/08/13/post-145/

( تعداد کل: 544 )
صفحه قبلی    1       ...       32       33       34       35       36       ...       55    صفحه بعدی