زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

مصرف حلیم به عنوان صبحانه بازده تحصیلی کودکان را بهبود می‌بخشد

  

پژوهشگران اعلام کردند: مصرف حلیم به عنوان وعده غذایی صبحانه، بازده تحصیلی کودکان را در مدرسه افزایش می‌دهد. نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است: دانش آموزانی که صبحانه حلیم می‌خورند معمولا نمرات آنها در آزمون‌ها و امـتـحـانـات مـدرسـه بـهتر می‌شود. این پژوهش که از سوی محققان کالج میدل بری انجام گرفته، حاکی است کودکانی که این رژیم غذایی را تا پیش از سومین سال تولدشان داشته باشند، در دوران مدرسه در امتحانات روخوانی و حل مسئله، نمرات بهتری دریافت می‌کنند. گفتنی است، در تحقیقات گذشته نیز نشان داده شد که مصرف مواد غذایی غنی از چربی‌های امگا -3 مانند ماهی می‌تواند توانایی‌های روخوانی، نوشتن و هجی کردن را در کودکان بهبود بخشند. این تحقیقات تاکید می‌کند که ارتباط مهمی بین نوع غذا و نیروی مغزی وجود دارد. همچنین تحقیق جدید مشخص می‌کند که سه سال نخست زندگی، فرصتی مناسب برای تعیین برنامه‌های تغذیه‌ای است که انتخاب درست آنها می‌تواند تا پایان عمر در رشد فرد تاثیرات مفید و مثبتی داشته باشد. پنج شنبه,27 فروردین,1388 - شماره : 2604 آفتاب یزد

ترشی طبیعی مثل خودلیموترش خوب است سایرترشی هامضر

                                                           بسم الله الرحمن الرحیم

آقا ما که اصلا به حاج خانم دستور حذف روغن نباتی و روغن مایع را دادیم ! چون رفته بودم بیمارستان لقمان الدوله برای سنت پسندیده ی حجامت[که مختص طبع گرم است وطبع سردهانبایدحجامت کنند] ! دکتر گفت : " این روغن های موجوددربازار، دررگ ها رسوب میکنه ولی روغن های طبیعی محلی تماما  در رگ هامیسوزه  وبه انرژی تبدیل میشه ! خلاصه ما روغن مصرفی مان شده : " روغن زیتون،روغن کنجد،روغن محلی وروغن کرمانشاهی البته به زور هم میرسانیم (به لحاظ پولی ) ولی مصمیم که خرج بعدهای عمل قلب وغیره وذلک را همین الآن بدهیم روغن مرغوب وطبیعی بخریم تا به آن بدبختیهای انسداد /اتاق عمل و... کشیده نشیم .....نظر شما چیه ؟؟//ضمنا ازخواص ترشی زیتون هم برایمان بنویس      .....باتشکر فراوان نویسنده:امین

زیتون خوب است اما ترشی اش خوب نیست ، مثل این است که انسان یک دسته پنج هزارتومانیداشته باشد آنها را روی آتش بریزد هم آنها را بسوزاند هم سروصورت خود را بسوزاند وزیبائی خود را تباه کند . ترشی ها وشیرینی هایمصنوعی به دلیل استفاده ازموادشیمیائی درتولیدسرکه آن ودرنتیجه فشاربه کبد سبب بیماری می گردند ولی خوردن لیموترش تازه خوب است ولی آبلیمو موجود دربازارخیر.

سایر ترشی های طبییعی مثل آلبالو تازه اگرطبع ماسردنباشد خوب است چون آلبالوسردوتراست

 البته اگرسرکه راخودمان بریزیم یا سرکه سیب بد نیست که پیغمیروائمه هم نان با سرکه میخورده اند

قاعده :ترشی اسید است وتعادل اسید وباز بدن را به هم میزند(با افزایش اسید بدن تعادل به هم میخورد که به آن به اصطلاح سرما خوردگی می گویند) وانسان را ابتدا سست وبیحال وبعد بیمارمی کند لذا ترشی های طبیعی هم درحدی بایدمصرف شود که تعادل رابه هم نزند .

روغن موجود دربازاردقیقا همانطوراست که دکترگفته ، لذا فرشته منزل اگر قبول کند که این روغن ها که شما فرمودید (روغن بابو زیتون )بی بو به دلیل آغشته بودن به مواد شیمیائی برای تصفیه بوی آن مناسب نیست - روغن کنجد- روغن دنبه – روغن گاو وگوسفند- ...)با آنها غذا را بپزد غذای منزل شما بهشتی می شود برای صرف جوئی به جای آب روغن درته قابلمه غذا ریختن ، آب بریزید وورق آلمینیومی را چند سوراخ ریز بدهید وروی آب بگذارید وبرنج یا ماکارونی و...را دم نمائید تا بخار آب ازسوراخ های زرورق به برنج بخورد ونسوزد.

قاعده :هرماده  غذائی که مواد شیمیائی درآن به کاررفته باشد برای سلامتی مضر است وطبق فتوای امام ومراجع چیزی که برای انسان مضراست خوردنش حرام است  مثلا قند وشکرحاوی مواد شیمیائی است ودراین زمان که عصراسترس نامیده اند خوردن آن صددرصد مضراست ولی همه عادت کرده اند ومیخورند یا همین روغن نباتی ومایع وسرخ کردنی موادشیمیائی دارد وصددرصد مضراست

التهاب مفاصل بیماری سیستم ایمنی بدن است

                        بسم الله الرحمن الرحیم

 روزجهانی التهاب مفاصل(آرتریت درماتوئید)

پزشکان می‌گویند: بیماری التهاب مفاصل اغلب در زنان دردناک‌تر از مردان است.

به گزارش سرویس «بهداشت و درمان» ایسنا، روز جهانی « آرتریت» که هر سال در روز 12 اکتبر برگزار می‌شود، امسال با موضوع «بیایید با هم اقدام کنیم» به بررسی این بیماری التهابی مفصلی پرداخته است.

متخصصان هندی می‌گویند: در سال‌های اخیر این عارضه التهابی که بیشتر بین افراد 55 تا 60 سال شایع بوده است در بین جوانان شیوع بیشتری پیدا کرده است[بله 30سال قبل عیدبه عیدبرنج میخورده اندامااکنون هرروز؛آن هم باماست که هردوسردوتر(افزایش دهنده رطوبت یاسدیم واسیدبدن]. به طور کلی مردم از دردی که در مفاصل آن‌ها بروز می‌کند، غفلت می‌کنند و آن را ناشی از بالا رفتن سن می‌دانند. آن‌ها همچنین با خود درمانی و مصرف مسکن‌ها برای مدتی این درد را تسکین می‌دهند.

به گزارش ایندین اکسپرس، بیماری آرتریت درماتوئید یا همان التهاب مفاصل، یک بیماری سیستم‌ ایمنی خودکار بدن است که سبب بروز التهاب مزمن در مفاصل می‌شود و حاصل آن درد، تورم ، سفتی و از بین رفتن عملکرد صحیح مفاصل است.

حدود یک درصد جمعیت جهان به این عارضه مبتلا می‌شوند و نرخ ابتلا به آن در زنان سه برابر بیشتر از مردان است.[موضوع روشن است ؛زنان سه برابرمردان افزایش گلبول سفید؛کم کاری تیروئید وسندرم روده تحریک پذیردارندچون بعلت خونریزی زایمان ،دوره ماهانه،سزارین،جراحی کیست وفیبروم وآپاندیس گلبولهای قرمز(خون)ازدست میدهندوتیپ آنهابلغمی میگرددلذاباید غذاهای گرم وخشک مصرف کنندبرعکس آن برنج وماست وترشی وسالادکه همه سردوترهستندمیل میکنند درنتیجه سه برابربیمارترازمردان میشوندبادست پخت کدبانوهای خانه مردان نیزمجبورندآن غذارااستفاده کنندکه طبع آنهاسردترمیگرددودچارآرتریت میشوند اماخون ازدست نمیدهندکه آمارشان برابرزنان شوند] بروز بیماری اغلب بین 40 تا 50 سالگی است، اما در هر گروه سنی امکان بروز بیماری وجود دارد.

به گفته متخصصان؛ اگر آرتریت درست تحت درمان قرار نگیرد، سبب درد و ناتوانی شده و حتی در نهایت امکان حرکت و جابجایی را برای فرد مشکل می‌سازد. [کاملادرست است من سالهای قبل به تمام این دردها مبتلابودم وبرنامه غذائی امراتغییردادم الان کاملا سالم هستم وهیچ دردبه لطف خدامفاصل وکمرم ندارد اگرنهاربرنج داشته باشیم به هیچ وجه کنارآن ماست ،ترشی،سالادنمی خورم بلکه پیاز،گردو،سبزی خوردن استفاده میکنم یااگرنباشندبعدازآن یک قاشق سیاه دانه میخورم]

پزشکان خاطرنشان کردند: در حالی که علائم بیماری در زنان و مردان یکسان بروز می‌کند، اما شدت تجربه درد در زنان به مراتب بیشتر است. گاهی درد به قدری زیاد می‌شود که بیمار قادر به ترک بستر خود نخواهد بود.

متخصصان تاکید می‌کنند: از آنجا که در جوانان امکان پیوند بسیار نادر است، می‌توان با یک مشورت کارشناسی به موقع از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد.

پی نوشت: دکتر خدادای در کتاب 15 روز تا سلامتی می نویسد که بیماریهای اتو ایمون نظیر آرتریت به خاطر تغذیه غلط است.

 منبع:لینک وبلاگ غذا- سیده زهره

سیرگرم وخشک است اگرگلویمان خلط داشت خردکرده باآب قورت دهیم

سیر در رفع گرفتگی عضلانی موثر است   

اگردندانمان نیازبه عصب کشی داشت چندروز یک پره سیررا رنده کرده باآب قورت دهیم تا نیازبه عصب کشی نباشد (جمشیدخدادادی)

                                                                    بسم الله الرحمن الرحیم

سیر یک گیاه علفی دوساله و چند ساله است که از خواص دارویی زیادی برخوردار است از جمله مهمترین آنها تاثیر این گیاه در رفع گرفتگی عضلانی است. [سیرراباید خام خردیارنده کردوباآب قورت داد]

"محمود رضا دادوند" کارشناس گیاهان دارویی و عضو پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در خصوص سایر مزایای این گیاه دارویی افزود سیر در کاهش فشار خون موثر است. وی گفت تحقیقات پزشکی نشان داده است که سیر می‌تواند بسیاری از انواع باکتریها، برخی از ویروسها، عفونتهای قارچی و حتی انگلهای روده‌ای را از بین ببرد.

سیر همچنین بطور سنتی جهت درمان برونشیت مزمن، سرماخوردگی، سیاه‌سرفه و آسم ناشی از برونشیت مصرف می‌شود.

مهمترین بخش این گیاه که مصرف دارویی و طبی دارد، هسته آن است هر هسته سیر از ۴تا ۲۰دانه تشکیل شده است و وزن هر دانه به حدود یک گرم می‌رسد. عضو پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی اضافه کرد سیر در قالب نواحی ایران بخصوص در نواحی شمالی کشور می‌روید و ارتفاع ساقه آن به ۳۰ تا ۱۰۰سانتی متر می‌رسد. گلهای سیر به رنگ صورتی کم رنگ یا سبز متمایل به سفید است که هر بوته آن هشت تا بیست حبه دارد.

دادوند گفت یکی از راههای مصرف سیر استفاده از دانه خشک شده آن به میزان دو تا چهار گرم بصورت سه بار در روز است.

مصرف خارجی آن باعث تحریک و سوزش پوست بدن شده و ممکن است باعث ایجاد التهاب و تاول شود.

سیر عمدتا در درمان نفخ شکم، ورم روده و بعنوان خاصیت کرم‌کشی بصورت داخلی مصرف می‌شود.

سیر به عنوان ادویه در غذاهای گوشتی، سس و سوپ به کار می‌رود و بطور گسترده‌ای در کشورهای منطقه مدیترانه و در شرق استفاده می‌شود.

کارشناسان گیاهان دارویی در سرتاسر جهان این گیاه را به عنوان یکی از مهمترین داروهای گیاهی تلقی می‌کنند. این گیاه در میان بسیاری از فرهنگها در طول هزاران سال هم مصرف غذایی و هم مصرف دارویی داشته است.

گفته می‌شود کارگران ساختمانی که اهرام مصر را می‌ساختند برای مراقبت از خود در قبال بیماریها سیر مصرف می‌کردند همچنین گورکنان فرانسوی در اوایل قرن نوزدهم عصاره سیر مصرف می‌کردند تا از ابتلای آنها به طاعون که جان بسیاری از انسانها را در اروپا تلف کرد، پیشگیری کند.

زیتون:پس گرفتگی عضلانی ناشی ازسردی خوری است باخوردن سیرکه گرم وخشک است پیشگیری میشود

وضو تقویت کننده اعصاب است نوعی آب درمانی است

 

بسم الله الرحمن الرحیم(یامن اسمه دواء وذکره شفاء)

پیغمبر:وضونورمؤمن است

وضویکی ازدستورات خداست پس یادخدامی باشدودرنتیجه شفاست.مردان بزرگ ازدامن زنانی که همیشه باوضوبوده اند وبا وضو شیربه آنها داده اند به مقامات معنوی‌ بالا دست پیدا کرده اند زندگی نامه چند دانشمند برجسته را که مطالعه می کردم بدون استثئاء مشابه بود لذا مقاله حاضرحکم قرآنی وضو وساختمان مغز،نوشته دکترسیدعلی مرعشی – هفته نامه 5شنبه ها 31/4/78 شماره208تقدیم میشود بعلاوه اینکه وضویکی ازراه های‌ کنترل استرس ودرمان اعصاب ورسیدن به آرامش است.«یا ایها الذین امنوا اذا اقمتم الی الصلاة فاغسلوا وجوهکم وایدیکم الی المرافق وامسحوا برؤسکم وارجلکم الی الکعبین /مائده: 6- ای کسانیکه ایمان آورده اید ، هنگامی که خواستید به نمازبایستید ،اول صورت خود وسپس دستهای خود را ازآرنج بشوئید وسروپاهای خود را تا برجستگی پا مسح نمائید»دانش نورو فیزیولوژیneurophysiology(بررسی عملکرد فیزیکی عصب) ونوروسایکولوژیneuropsychology (بررسی عملکرد روانی عصب)به ماکمک می کند تا خود را بشناسیم .درفیزیولوژی، مغزیک سیستم رایانه ای ‌فوق العاده پیشرفته است .اطلاعات دیداری‌،شنیداری،چشائی،لامسه وغیره ازطریق راه های حسی وارد مغزشده درحافظه ذخیره می‌شوند ویامورد تحلیل قرارمی گیرند آنگاه فرامین خروجی ازطریق راه های‌حرکتی به اعضامنتقل می گردند اعضاء را واداربه عمل می سازند.برخی حواس درسرتاسربدن وجود دارند به اینها حواس پیگیری می گویند لامسه ، درد ، حس سرما وگرما، حس فشار،حس ارتعاش  وامثال اینها،برای اینکه این حواس ادراک شوند باید به منطقه ویژه ای ازقشرخاکستری مغزبه نام قشرحسی مخابره شوندهرقسمت ازقشرحسی به بخش خاصی از بدن مرتبط است پس درقشرحسی بخش های متناظری با اعضای بدن وجود دارند اگرنقشه آنها راطراحی کنیم دقیقا شکل یک آدمک به دست می آیدکه آن را آدمک حسی نامیده اند.تصویربدن روی‌ کل مغز، مثلا دست آدمک حسی را درمغزیک انسان تحریک کنیم ان شخص واقعا احساس می کند که دستش تحریک شده است این واقعیت درموردهمه اعضاصدق می کند.آدمک حسی دارای دستهای‌ بسیاربزرگ است درحالی که تنه ،ران ها، وساق پاهای آن بسیارکوچک هستند کف پای آدمک بسیاربزرگ است به همین جهت است که حساسیت دست وصورت انسان بیش ازساق پا وران هاوتنه است . درصورت ودست تعداد گیرنده های حسی فراوان تراست واین اعضا گرچه نسبت به کل این بخش ها بالاترمی باشدوتصویرآنهادرآدمک حسی بزرگ است .اعضاء بزرگ آدم حسی (صورت – دست – پاها ازمچ تا انگشتان) تقریبا همان اعضایی هستند که درهنگام وضو ، مرطوب می شوند .

چه ارتباطی بین وضو وآدمک حسی وجود دارد؟درنوروفیزیولوژی اثبات شده تحریکات حسی میزان هوشیاری انسان را بالا می برد وگیجی وخواب آلودگی را زایل می نمایند.هرچه پیام های حسی بیشتری به مغزارسال شود اثرهوشیارکنندگی بیشتراست بنابراین هرقدرسطح بیشتری ازقشرحسی تحریک شود هوشیاری بیشتری به دست آمده وقدرت تمرکزوتوجه بیشترمی شود. وضوبا مرطوب کردن دودرصد ازسطح بدن ، تقریبا کارمرطوب کردن سطح بدن را انجام میدهد وهمه بدن را هم که بشوئی بیش ازاین تأثیرندارد [مگردرغسل واجب حیض ونفاص، جنابت، مس میت،...]شرع خواسته با سهل ترین عمل وکم ترین زحمت بیشترین اثربدست آید که نشاط وشادابی وتوجه کافی برای به جا آوردن نمازاست [ونمازهم موجب آرامش ورفع استرس.الابذکرالله تطمئن القلوب]جالب است که برخی ظرافتهای وضوی مستحبی با این توجیه علمی مطابقت دارد مستحب است موقع مطالعه کتاب [و وبلاگ و...]وضوداشت .وضو موقع خواب هم مستحب است اثبات شده که برای یک خواب راحت شنا واستحمام مفید است که مرتب اونها مقدورنیست لذا وضو اثرآنها را دارد .شناسائی آدمک حسی‌ سال 1954میلادی توسطPengield.Jassperصورت گرفته است .

شبی ۵ بادام بخوریم شیردرهوای آلوده مضراست

یک متخصص تغذیه توصیه کرد: مصرف شیر پرچرب موجب گسترش بیماری‌های ریوی در هوای آلوده می‌شود و بهتر است افراد روزانه حداقل ۲ لیوان شیر کم چرب ( کمتر از ۱٫۵ دصد چربی) مصرف کنند.

به گفته مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شیر و لبنیات پرچرب می‌تواند زیان‌های ناشی از آلودگی هوا را افزایش دهد زیرا اسیدهای چرب اشباع موجود در شیر و لبنیات پرچرب موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و موجب گسترش بیماری‌های ریوی در هوای آلوده می‌شود.

ایسنا به نقل از  زهرا عبداللهی نوشت:  انواع فلزات سنگین مانند سرب که با سوختن بنزین وگازوئیل در هوا منتشر می شود نیز می تواند با رقابت در جذب ریزمغذی‌هایی ازجمله کلسیم، آهن و روی در بدن تجمع یافته و در نهایت سرطان را به دنبال داشته باشد.

این متخصص تغذیه تصریح کرد: عوارض و پیامدهای آلودگی هوا برخی از افراد از جمله کودکان، مادران باردار، سالمندان و مبتلایان به بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های ریوی بیشتر است.

وی توصیه کرد: بهتر است افراد روزانه حداقل ۲ لیوان شیر کم چرب ( کمتر از ۱٫۵ دصد چربی) مصرف کنند زیرا شیر به دلیل دارا بودن فسفر، منیزم و کلسیم، خنثی کننده سموم است هم چنین شیر، دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم می کند.

او خاطرنشان کرد: زمانی که میزان باکتری‌های مفید بر اثر ورود سرب و مواد آلاینده به بدن کم شود، عمل دفع هم با مشکل مواجه می‌شود و این مواد در بدن باقی می مانند. کلسیم موجود در شیر منجر به کاهش جذب سرب و همه فلزات سنگین موجود در هوای آلوده می شود.

گوشت گاوتنهابرای درمان لک وپیس که با چغندرباید خوردتجویزشده

پیغمبر:گوشت گاو با چغندربرای بهبود لک وپیس مفیداست  

پیغمبر:خوردن غذادرحالت سیری سبب لک وپیس میشود 

پیغمبر:غذایت رابانمک شروع کن وبانمک به پایان بر  ...مصونیت ا رلک وپیس ایجادمیکند 

منبع:کتاب اسلام پزشک بی دارو

هدیه مدیر یک رستوران به زن باردار

باتشکرازسمانه خانم فرستنده میل  

یک خانم باردار امریکایی که ماههای آخر بارداری اش را سپری میکرد برای میل کردن یک وعده غذایی وارد یک رستوران شیک شد. او خسته و سنگین روی یکی از صندلیها نشست و غذای خود را سفارش داد و بعد از خوردن غذا درخواست صورت حساب کرد او روی فیش صورت حساب جمله ای دید که باعث تعجب ودر عین حال خوشحالی اش شد.این خانم باردار که نامش فاش نشده است میگوید: وقتی صورت حساب را دیدم کمی جا خوردم اما هم دلگرم شدم و هم احساس خوبی به من دست داد از اینکه یک فرد غریبه برای من و شاد کردن من کاری انجام داده است. روی فیش صورتحساب به جای نام خریدار نوشته شده بود” مادر زیبا و خوش شانس آینده” صاحب این رستوران که خود یک زن مهربان و خوش قلب است از دریافت پول غذا نیز خودداری کرده و به مادر باردار گفت این وعده غذایی هدیه رستوران ما به شما و فرزندتان است و امیدواریم از این غذا لذت برده باشید.این مسئله عکس العمل مثبت وسیع رسانه ای به همراه داشته است . یک پزشک متخصص بارداری میگوید: ماههای آخر بارداری خانمها به دلیل سنگینی زیاد و اختلالات در خواب راحت و خستگی مداوم اکثرا دچار افسردگی میشوند و این بسیار مهم است که از سوی اطرافیان حمایت شده و مورد توجه قرار گیرند. این اتفاق اگرچه ساده و پیش پا افتاده تاثیر بسیار زیادی روی این خانم خواهد داشت.این زن باردار میگوید به قدری تحت تاثیر این اتفاق قرار گرفته و احساس خوشایندی را تجربه کرده است که تصمیم دارد نام صاحب رستوران را روی فرزندش که یک دختر است بگذارد 

سابقه موضوع افسردگی 

http://zatun.blogsky.com/1391/10/14/post-348/

خیارگلخانه ای نخوریم تاهورمون استرسمان بیش ازحدترشح نکند

چهارشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۳

محققان ایرانی با پیوند خیار بر پایه کدو موفق به تولید خیارهای گلخانه‌یی سالمتر شدند.

علی‌اکبر حیدری، دانشجوی دکتری فیزیولوژی و اصلاح سبزی دانشگاه آزاد اسلامی که در تحقیقات پایان نامه کارشناسی ارشد خود در این طرح مشارکت داشته است در خصوص اهمیت پیوند خیار بر پایه کدو به خبرنگار پژوهشی ایسنا گفت: خیار درختی از جمله محصولات کشاورزی است که به صورت گلخانه‌یی تولید می‌شود تا ضمن افزایش تولید این محصول پرتقاضا امکان برداشت محصول در فصول مختلف سال باشد. درست است که بوته‌های خیارهای گلخانه‌یی پربارند و محصول بیشتری نسبت به بوته‌های مزرعه‌یی دارند، اما حساسیت این بوته‌ها نسبت به آفات و بیماری‌ها کم است. از طرف دیگر، شرایط آب و هوایی مساعد گلخانه به تکثیر آفات این محصول نیز کمک می‌کنند؛ به همین دلیل کشاورزان مجبورند، قوی‌ترین سموم موجود در بازار را که مصرف آنها در بسیاری از کشورهای دنیا ممنوع شده است، به کار ببرند.

وی با بیان این که یکی از مشکلات کشت خیار گلخانه‌یی بیماری‌های ناشی از قارچ‌های خاکزی است که کشاورزان از طریق مصرف بی‌رویه سم خطرناک متیل بروماید سعی در کنترل آن دارند، خاطرنشان کرد: به دلیل بسته بودن محیط گلخانه، وقتی سمپاشی با سمی قوی انجام می‌شود، سم وارد شیره و حتی گوشت میوه شده و باعث مسمومیت مصرف کننده می‌شود. راهکاری که محققان برای این مشکل اندیشیده اند، کاهش مصرف سموم با استفاده از روش‌های کنترل بیولوژیک آفات یا افزایش مقاومت گیاه در برابر آفات از طریق پیوند است.

حیدری تصریح کرد: انتخاب کدو به عنوان پایه به دلیل مقاومت پایه کدو در مقابل این عوامل بیماری‌زا و همچنین سیستم ریشه گسترده‌تر این گیاه است که به جذب موثرتر املاح و مواد غذایی منجر شده و علاوه بر کنترل عوامل بیماری‌زای خاکزی باعث افزایش رشد رویشی و عملکرد خیار می‌شود. علاوه بر این روی صفات کیفی گیاه خیار نیز موثر است که با انتخاب ترکیبات مناسب پایه و پیوند آن می‌توان به صفات کیفی مثل طعم ومزه و شفافیت پوست میوه و ماندگاری بیشتر خیار دست یافت.

وی درباره تحقیقات پایان نامه خود گفت: موضوع پایان نامه من بررسی تاثیر پایه ها و روش‌های مختلف پیوند بر عملکرد و صفات کیفی خیار گلخانه یی بود. در تحقیقات این پایان نامه که با راهنمایی دکتر عبدالکریم کاشی، استاد دانشگاه تهران و مشاوره دکتر سپیده کلاته جاری، عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد و مهندس علی فرهادی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان انجام شد از هفت پایه مختلف استفاده شد که طبق این بررسی، پایه RS841 بهترین پایه از لحاظ پیش‌ رسی و افزایش عملکرد کل است که حدود 25 درصد افزایش عملکرد نسبت به بوته‌های خیار شاهد نشان داد.

حیدری

حیدری در پاسخ به این سوال که آیا قبلا هم در ایران روی پیوند خیار و کدو کار شده است، گفت: تا جایی که اطلاع دارم در حد چند تحقیق و دو، سه پایان‌نامه در ایران، کارهایی انجام شده ولی تا به حال به طور تجاری روی آن کار نشده است چون استفاده عملی از این تکنیک نیازمند مکانیزه شدن کار و استفاده از ربات‌های پیوند زن است که به دلیل تحریم‌ها تهیه آنها با محدودیت‌هایی مواجه است. البته در صورت توجه مسوولان و سرمایه‌گذاری در زمینه طراحی و ساخت این ربات‌ها زمینه تجاری سازی این تکنیک در کشور فراهم می‌شود.

وی درباره علت استفاده از ربات‌های پیوندزن گفت: برش و پیوند زدن این دو گیاه فرآیند حساسی است. در برش دستی احتمال خطا بالاست و حداکثر گیرایی پیوند 80 تا 85 درصد است که با روش مکانیزه تا 98 درصد افزایش می یابد. برای انجام هزار پیوند دو نفر نیروی مجرب باید یک روز کار کنند ولی با روش مکانیزه انجام این تعداد پیوند تنها حدود یک ساعت زمان می برد بدین ترتیب هزینه تولید گیاهان پیوندی به روش مکانیزه بسیار کمتر است. در مقیاس وسیع در یک گلخانه پنج هزار متری، 15 هزار بوته نیاز است که با توجه به تلفات 20 درصدی روش دستی به حدود 18 هزار پیوند نیاز است که طی 18 روز توسط دو نفر نیروی ماهر انجام می‌شود ولی با توجه به کاهش تلفات در روش مکانیزه انجام این تعداد پیوند ظرف یک روز توسط رباتهای پیوند زن قابل انجام است.

حیدری درباره اهمیت کاهش زمان پیوند نیز اظهار داشت: پروسه بعد از پیوند حدود 10، 12 روز طول می‌کشد که طی این دوره بوته‌ها در شرایط تاریکی، رطوبت اشباع و دمای 27 تا 29 درجه قرار می‌گیرند. برخی شرایط نگهداری گیاهان در طول این دوره به صورت روز به روز تغییر می کند، لذا گیاهی که مثلا یک هفته از پیوند آن گذشته نمی تواند در شرایط مشابه گیاهی که یک روز از پیوند آن گذشته نگهداری شود، بنابراین اگر گیاهان به تدریج به این پروسه وارد شوند باید در محل‌های جداگانه نگهداری شوند که نیاز به فضای زیادی دارد ولی در صورت استفاده از روش مکانیزه، همه بوته ها یک روزه آماده می شوند و در حداقل فضا و در یک اتاقک رشد بزرگ قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: پیوند به روش‌های مختلف انجام می شود که ما از دو روش حفره‌ ای و نیمانیم استفاده کردیم که در شرایط دستی گیرایی حفره‌یی و در شرایط مکانیزه روش نیمانیم آسان‌تر است و بوته‌های تولیدی به این روش هم به دلیل ارتباطات آوندی قوی‌تر بین پایه و پیوندک، بوته‌هایی سالم‌تر با عملکرد بهتر هستند.

حیدری خاطرنشان کرد: بررسی تاثیر پایه ها بر عملکرد و صفات کیفی خیار گلخانه ای از دیگر محورهای این پژوهش بود که بررسی‌های انجام شده حاکی از اثر معنی دار پایه بر کیفیت میوه‌ه بود به طوری که پایه کدوی مسمایی و کدو تنبل بیشترین تاثیر سوء را داشتند و پایه ... بهترین تاثیر مثبت را داشت.

وی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا نتایج تحقیقاتش مورد استفاده عملی کشاورزان هم قرار گرفته است یا نه گفت: تحقیقات این پایان نامه در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان انجام شده که از چند سال قبل، تحقیقاتی را در این زمینه آغاز کرده است. با وجود نتیجه بخش بودن این پژوهش، استفاده تجاری از این روش در انتظار حمایت جدی وزارت جهاد کشاورزی است چرا که یک کشاورز عادی نمی‌تواند به تنهایی و بدون حمایتهای مالی چنین روشی را در مقیاس وسیع و اقتصادی استفاده کند. وزارت جهاد کشاورزی علاوه بر این که از لحاظ مالی و تامین ربات‌های پیوند زن نقش دارد باید در زمینه کاربرد چنین تکنیک‌هایی فرهنگ سازی کند. استفاده از روش پیوند خیار روی پایه کدو، مصرف کود و سم در گلخانه ها را کاهش می‌دهد و به دلیل افزایش عملکرد، سود بیشتری عاید کشاورزان می‌کند؛ ضمن این که با سالم سازی فرآیند تولید و تولید محصولات سالم سرانه مصرف داروهای بیماری‌های ناشی از مصرف سموم خطرناک در گلخانه‌ها را هم کاهش می‌دهد.

شیشه ای بااستحکام ۱۵برابرفولاد

دانشمندان مرکز پژوهشی اپتوالکترونیک دانشگاه ساوث‌همپتون موفق به تولید قوی‌ترین نانوالیاف شیشه‌یی سبک جهان با قدرت 15 برابر فولاد شدند که قابل تولید در طول‌های 1000 کیلومتر است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این یافته‌ها می‌تواند به تحول در صنایع هوایی، دریایی و امنیتی کمک کند.

تقاضای جهانی برای شناسایی ترکیبات قوی و کم وزن منجر به بررسی‌های بیشتر در نانوسیستم‌های سبک و بسیار قوی شده که در معرض خطر نقص قرار ندارند. پیش از این نانولوله‌های کربنی به عنوان قدرتمندترین مواد در دسترس قرار داشتند؛ اما نیروی زیاد آنها تنها در نمونه‌های بسیار کوتاه با طول چند میکرون قابل اندازه‌گیری بوده که ارزش عملی کمی دارند.

معمولا برای افزایش قدرت یک فیبر باید قطر آن و در نتیجه وزن آن را افزایش داد؛ اما پژوهش جدید دانشمندان نشان داده که با کاهش اندازه نانوالیاف سیلیکا، قدرت آنها افزایش می‌یابد؛ اما وزن آنها همچنان سبک می‌ماند.

گام بعدی این دانشمندان، بررسی کاربردها و فناوریهای این دستاورد در حوزه‌های مختلف برای مثال در ساخت هواپیما، قایقهای سریع و بالگردها خواهد بود.