زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

هیدروکربات ها یا قندطبیعی سوخت مغزهستندکه ۵۵درصدغذای روزانه اند

                                                                 بسم الله الرحمن الرحیم

منبع لینک 0-تغذیه درمانی زهره خانم

هیدرات های کربن در غذا به صورت قند و نشاسته و یا سلولز یا فت می شود.

گروه منوساکاریدهایا قندهای ساده:

منوساکاریدها قندهایی ساده هستند که بر اثر هیدرولیز اسیدی به واحدهای ساده‌تر تفکیک نمی‌شوند.

1-گلوکز:  فراوانترین قند موجود در طبیعت می‌باشد و در حیوانات یکی از اجزای سازنده خون است. .

2-دکستروز ، قند انگور و قند خون  در آب‌نبات‌سازی تجاری بکار می‌رود، غالبا در مواردی که برای حفظ حیات منبع انرژی سریع مورد نیاز باشد.

3-  فروکتوز ، منوساکاریدی است که در بسیاری از میوه‌ها وعسل و همچنین در قند معمولی یافت می‌شود.

4-مانوز:در صمغ گیاهانی مانند شیرخشت-گز انگبین و ترنجبین پیدا می شود.

5-سوربوز: در مرکبات وجود دارد.

6-گالاکتوز :قند موجود در شیر می باشد.

گلوکز و فروکتوز مستقیما قابل جذب و هضم می‌باشند.

گروه الیگوساکاریدهایا قندهای دوتایی:

متداولترین الیگوساکاریدها ، دی‌ساکاریدها هستند که دو منومر قند ساده در مولکول دارند. نمونه آنها سه قند دی‌ساکارید زیر است که مورد استفاده فراوان دارند و پس از هیدرولیز ، قابل جذب و هضم می‌باشند.

-1-ساکارزقند نیشکر یا چغندر قند ) که مرکب از یک منومر گلوکز و یک منومر فروکتوز است.

·        2-مالتوز (قند نشاسته) که مرکب از دو منومر گلوکز است.

·        3-لاکتوز (از شیر) که مرکب از یک منومر گلوکز و یک منومر گالاکتوز است.

ساکارز با درجه خلوص زیاد به مقدار بسیار زیاد (بیشتر از 80 میلیون تن در سال) تولید می‌گردد.

این قند که در اصل در هند و ایران تولید می‌شد، امروزه در جهان به عنوان ماده شیرین کننده مصرف می‌شود. در حدود 40 در صد ساکارز جهان از چغندر و 60 درصد از نیشکر بدست می‌آید.

ساکاروز ارزش کالریک زیادی دارد و برای تهیه کمپوت میوه ، مربا و ژله نیز بکار می‌رود.

گروه پلی‌ساکاریدهایا قند های مرکب:

فراوانترین پلی‌ساکاریدهای موجود در طبیعت نشاسته ، گلیکوژن و سلولز هستند. معمولیترین منوساکاریدی که برای ساختن پلی‌ساکاریدها بکار رفته ، گلوکز است.

نشاسته

نشاسته گیاهی ، بصورت دانه‌هایی یافت می‌شود که پوشش پروتئینی دارند. هرگاه این دانه‌ها بر اثر گرما خرد شوند، از آنها نشاسته‌ای به نام آمیلوز بدست می‌آید که در آب داغ حل می‌شود و همچنین نشاسته‌ای بدست می‌آید که در آب حل نمی‌شود و آن را آمیلو پکتینی می‌گویند.

·        آمیلو پکتین :  از هیدرولیز کامل آمیلو پکتین ، D- گلوکز حاصل می‌شود

·         و از هیدرولیز جزئی آن مخلوطی تولید می‌شود که آنرا دکسترین می‌نامند.

·        دکسترین به عنوان مواد افزاینده به غذاها و به عنوان ماده لعابدار ، چسب و مواد پایانی برای کاغذ و الیاف مصرف می‌شود.

نشاسته در نان و محصولاتی که از آرد تولید می شود و در مغز دانه ها و در باقلاها -لوبیا هاو سیب زمینی یافت می شود.نشاسته در بدن تبدیل به قند می شود.

سلولز(فیبر)

سلولز فراوانترین پلی‌ساکارید در طبیعت است.تفاوت ساختار ظریف میان نشاسته و سلولز ، موجب تفاوت میان گوارش آن دو می‌شود. انسان و حیوانات گوشتخوار ، آنزیمهای لازم برای هیدرولیز سلولز را ندارند. سلولز در سبزی ها - میوه ها و نیم دانه هایی که پوسته خارجی دانه(سبوس) در آن زیاد باشدموجود است.وجود آن در غذا لازم است  چون باعث می شود توده غذا در روده ها حرکت کند.

-----------------------------

هیدرات های کربن چه اهمیتی دارند؟

قندها از لحاظ اهمیتی که دارند به دو گروه اصلی تقسیم می شوند:

قند های چپ گرا-این قند ها نوری را که به آن ها بتابد را به سمت چپ منحرف می کنند.قند های چپ گرا ارزش غذایی بالایی دارند.زیرا این قندها در ساختمان اسید های آمینه به کار می رود و قبلن اهمیت اسید های آمینه را بر شمردیم.

عسل خوب که بهترین قند چپ گرا ست را می توانیم با روش تاباندن نور تشخیص دهیم.عسل در ساختن زنجیره ی DNAنقش مهمی دارد.

قندهای راست گرا قندهایی هستند که اگر نوری به آن ها تابیده شود نور را به سمت راست خود منحرف می سازند.قند و شکری که مردم روزمره از آن استفاده می کنن از این نوع قند است.این نوع قندها کالری زیادی تولید می کنندولی بدن انسان را به تدریج فرسوده و پیر می کنند.چون کبد برای این که آن ها را به مونو ساکارید تبدیل کند فشار زیادی را تحمل می کند.

منابع:دانشنامه رشد/کتاب تغذیه اطفال .ترجمه احمد سلامت/کتاب پانزده روز تا سلامتی.جمشید خدادادی.دفتر پژوهش و نشر سهروردی/www.suhrawardipub.ir

------------------

فوائد کربو هیدرات های خوب :

تامین انرژی/-حفظ سلامت و عملکرد مناسب ارگان ها /-بالا بردن قدرت و سرعت  تفکر/داشتن ظاهری جذاب /رسیدن ریز مغذی ها ی لازم به بدن /رسیدن فیبر به بدن/ از دست دادن وزن اضافی /حفظ قند خون در سطح مناسب/کاهش کلسترول / پیشگیری یا مدیریت دیابت نوع 2/پیشگیری یا مدیریت بیماری های قلبی -عروقی

منابع هیدرات های کربن خوب شامل:

_دانه ها ی کامل (گندم و جوی کامل-برنج قهوه ای...)

(دانه های کامل (whole grains) کدامند؟

دانه غلات از 3 قسمت آندوسپرم(endosperm)، گیاهک و یا رویان(germ) و سبوس(bran) تشکیل یافته است. گیاهک سرشار از پروتئین، چربی، آنتی اکسیدان و ویتامینهای گروه B و E میباشد.

آندوسپرم که در حدود 83-87 درصد وزن دانه غلات را تشکیل میدهد وحاوی مواد نشاسته ای و پروتئین میباشد.سبوس که پوسته خارجی  را تشکیل میدهد، حاوی فیبر، ویتامینهای گروه B و مواد معدنی میباشد. میلیون ها سال بشر از دانه ی کامل استفاده می کرد.اما از قرن 19 با روند صنعتی شدن پوسته و گیاهک را از دانه جدا کرد.در دانه های کامل و یا تصفیه نشده سبوس و گیاهک دانه ها نیز حفظ میگردد. اما در دانه های تصفیه شده سبوس و گاهی اوقات گیاهک طی فرایند سبوس گیری از دانه غلات جدا میگرند. بنابراین دانه های تصفیه شده تنها دارای آندوسپرم میباشند. علت سبوس گیری و تصفیه دانه ها افزایش ماندگاری غلات میباشد.و بشر برای به دست آوردن دانه صنعتی  بهای گران قیمت سلامتی را می پردازد.)

_حبوبات( نخود-لوبیا ها-باقلای خشک پخته شده و دیگر بنشن ها)

_نان گندم کامل

_میوه ها (مخصوصن میوه های ریز و خام ودر حد امکان با پوست:خرما- سیب-زردآلو-توت-آلبالو-انجیر- پرتقال - هلو - طالبی - آناناس-آلو-گوجه-آلو خشک-ریواس...)

_سبزیجات( مخصوصن خام:مارچوبه-بروکلی- کلم بروکسل-هویج-کلم-گل کلم-کرفس-ذرت-بامیه-پیاز -سیب زمینی-اسفناج-گوجه فرنگی- ریواس...)

_آجیل ها

نکات:انتخاب این غذا ها بر اساس نوع طبع و مزاج آن ها صورت بگیرد.در مورد این که پاستاها جزو هیدرات های کربن خوب هستند یا خیر نظر واحدی وجود ندارداما در صورت مصرف پاستا حتمن از نوع آرد کامل باشد.

هیدرات های کربن بد شامل:

مرباها،دانه های پروسه شده نظیر برنج سفید-نان و پاستا با آرد سفیدکیک ها و بیسکویت ها می باشند.

مضرات هیدرات های کربن بد:

استفاده ی زیاد از این محصولات ریسک بیماری هایی مانندآلزایمر - دیابت -آرتریت ها- سکته ها و بیماری های قلبی را بالا می برد.

سلنیوم آجیل ضدافسردگی است

آجیل

وقتی گرسنه‌تان شد، به آجیل حمله نکنید، فقط یک مشت از آن کافی است. تقریباً همه آجیل‌ها (که شورنیستندوبوداده نیستند)منبع بسیار خوبی از سلنیوم هستند که برای سلامت ذهن و جلوگیری از افسردگی مفید است. 

سابقه موضوع افسردگی

http://zatun.blogsky.com/1391/09/17/post-275/

تحولی در کنترل سلامت بدن با رایانه پوشیدنی ساخت محقق ایرانی

شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۸

محقق ایرانی دانشگاه دالاس رایانه پوشیدنی بی‌سیم در ابعاد یک دکمه طراحی کرده که براحتی بر روی بدن نصب شده و می‌تواند وضعیت سلامت فرد را مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر «روزبه جعفری» استادیار مهندسی برق دانشگاه دالاس بدلیل اختراع رایانه پوشیدنی بی سیم، جایزه بنیاد ملی علوم CAREER‌ سال 2012 میلادی را از آن خود کرده است.

رایانه پوشیدنی در ابعاد یک دکمه براحتی بر روی بدن نصب شده و می‌تواند وضعیت سلامت فرد را مورد بررسی قرار دهد. این دستاورد تحولی بزرگ در حوزه سلامت بویژه برای افراد سالمند محسوب شده و می تواند به عنوان دستیاری برای تعیین تغییرات در دوزهای دارویی مورد نیاز قرار گیرد.

کلید طراحی سیستم‌های قابل حمل کوچک تر، عدم استفاده از باتری های بزرگ و طراحی سیستم کلی با قابلیت صرفه جویی در مصرف انرژی است؛ در سیستم ابداعی جدید علاوه بر حذف داده‌های غیر ضروری، انرژی ذخیره شده تنها برای پردازش مفید ترین توابع و عملکردها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دکتر «جعفری» تأکید می‌کند: فیزیک و حرکت شناسی بدن انسان باعث کاهش سیگنال های تصادفی بدن و حرکات می شود؛ بطور مثال اگر یک سیستم پوشیدنی برای پیش بینی احتمال افتادن سالمندان طراحی شود، دستگاه برای تعیین وضعیت نشستن و عدم وجود خطر افتادن فرد به انرژی زیادی نیاز ندارد.

در بین سیستم های رایانه ای پوشیدنی، عملکرد دستگاه هایی برای پیش بینی احتمال سقوط سالمندان و تنظیم دارو برای بیماران مبتلا به پارکینسون از موفقیت بیشتری برخودار بوده است.

دکتر «جعفری» خاطر نشان می‌کند: باتوجه به افزایش تقاضا برای دستگاه های نظارت بر وضعیت سلامت فرد، دانشجویان، مهندسان و کارشناسان حوزه بهداشت و سلامت باید بدنبال طراحی و توسعه سیستم های پوشیدنی باشند و ما قصد داریم با همکاری فارغ التحصیلان و دانشجویان دانشگاه دالاس، نسل جدیدی از رایانه های پوشیدنی طراحی کنیم.

دکتر «جان هانسن» معاون تحقیقات مدرسه علوم مهندسی و رایانه اریک جانسون دانشگاه دالاس تأکید می‌کند: «روزبه جعفری» یک آزمایشگاه پویا و نوآورانه در حوزه مهندسی برق ایجاد کرده است که به مرتفع کردن چالش پیش روی تحقیقات در حوزه مغز رایانه ای کمک شایانی کرده است؛ در این محیط علاوه بر حضور یک گروه گسترده از فارغ التحصیلان ماهر، از نیروی خلاق دانشجویی و دانش آموزی نیز استفاده می شود.

برنامه پنج ساله این مرکز با بودجه 416 میلیون دلاری برای طراحی و توسعه رایانه های پوشیدنی از سال 2012 میلادی آغاز شده است.

انتهای پیام

طراحی رایانه پوشیدنی بی سیم توسط دکتر «روزبه جعفری»

امیدبه زندگی درزنان ۵سال بیشتراست

شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۱ - ۱۵:۲۹

پژوهش جدید یک تیم بین‌المللی از محققان با همکاری محقق ایرانی امپریال کالج لندن نشان داده که اگرچه طول عمر انسان در سراسر جهان افزایش یافته، اما با خود مشکلات سلامتی که منجر به سالها درد، معلولیت و مشکلات ذهنی بوده را نیز به همراه داشته است.

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این «طعنه غم‌انگیز» یکی از اصلی‌ترین نکات پژوهش دکتر مجید عزتی، رئیس دپارتمان بهداشت جهانی محیط زیست دانشگاه امپریال کالج لندن و همکارانش در این پژوهش بوده است.

از سال 1990 تا 2010، میزان امید به زندگی در بیشتر بخشهای جهان افزایش داشته و میانگین سن مرگ و میر از 59 به 70 سال رسیده است. در این میان سن امید به زندگی در زنان نسبت به مردان پنج سال بیشتر افزایش نشان داده است.

در نقشه جدید این محققان، مناطق بر اساس میزان امید به زندگی نمایش داده شده که در این میان اسکاندیناوی و استرالیا از پیرترین جمعیت برخوردارند.

با اینحال، با پیرتر شدن جمعیت، تعداد سالهایی که مردم با بیماریها و معلولیتهای مزمن مانند کمردرد، دیابت، آرتروز و افسردگی زندگی می کنند نیز افزایش داشته است.

مشکلات اصلی سلامت امروز بیماریها و شرایطی هستند که باعث مرگ نشده بلکه فرد را برای مدت طولانی بیمار نگه می‌دارد. انسان امروزی طولانیتر اما با بیماری‌های بیشتر زندگی می‌کند که دردناک و مخل حرکت بوده و همچنین اختلالاتی را در دیدن، شنیدن و تفکر واضح ایجاد می‌کنند.

این پیامدهای ناشی از یک جمعیت پیر توسط محققانی از بیش از 300 موسسه از 50 کشور جهان جمع‌آوری شده است. آنها داده های پژوهشهای مختلف، سرشماریها و رکوردهای بیمارستانی را جمع‌آوری کرده و از مدلهای رایانه‌ای برای برآورد طول عمر انسانها و میزان سلامت آنها استفاده کردند.

پژوهش «بار جهانی بیماری» که توسط دانشگاه واشنگتن رهبری می‌شود، نشان داده که کشورها با موجی از هزینه‌های مالی و اجتماعی ناشی از افزایش جمعیت انسانهای بیمار و آسیب‌دیده روبرو هستند.

این در حالیست که یافته‌های دیگر نشان داده که اگرچه سوء تغذیه به عنوان یکی از دلایل مرگ و بیماری جایگاه خود را از دست داده اما تاثیرات خوردن بیش از حد جای آن را گرفته است.

استعمال سیگار و مصرف الکل نیز جایگاه گرسنگی کودکان را گرفته و همچنین سومین خطر سلامت قبل از فشار خون بالا بشمار می رود.

بیش از سه میلیون مرگ و میر در سراسر جهان در سال 2010 قابل استناد به وزن بالا بوده که سه برابر مرگهای در اثر سوء تغذیه است.

دکتر عزتی، یکی از محققان ارشد این پژوهش اظهار کرد: ما از جهان 20 سال قبل که در آن انسانها چیز زیادی برای خوردن نداشتند، به جهان امروز رسیده‌ایم که غذای زیاد و غیرسالم حتی در کشورهای پیشرفته نیز باعث بیماری‌ها شده است.

این پژوهش همچنین نشان داده که از 52.8 میلیون مرگ در جهان در سال 2010 بیماریهای مزمن بیشترین تلفات را به خود اختصاص داده‌اند.

حدود 12.9 میلیون مرگ در اثر سکته و بیماری قلبی بوده که با خوردن و نوشیدن بیش از حد، استعمال دخانیات و ورزش کم تشدید می‌شوند و همچنین هشت میلیون تلفات در اثر سرطان بوده است.

بیماری ایدز باعث مرگ 1.5 میلیون انسان در سال 2010 بوده و بیماری سل که یک بیماری عفونی دیگر محسوب شده، 1.2 میلیون تلفات را به خود اختصاص داده است.

در حالیکه مرگ و میر در کودکان کاهش داشته، این میزان در بزرگسالان در سنین 15 تا 49 سال یک افزایش 44 درصدی را به همراه داشته است. به گفته محققان این امر تا حدی به دلیل افزایش خشونتهایی مانند قتل و تصادفات رانندگی و همچنین بیماری همه‌گیر ایدز بوده است.

کریستوفر موری، رئیس موسسه معیارهای بهداشت و ارزیابی دانشگاه واشنگتن اظهار کرد: تعداد کمی از انسانها با سلامت کامل زندگی می‌کنند و با پیر شدن آنها، بیماریها روی هم انباشته می‌شوند. این امر بدین معنی است که ما باید دوباره دورنمای زندگی خود را در سنین 70 و 80 سالگی بسنجیم.

وی افزود: این پژوهش همچنین پیامدهای عمیقی را برای سیستمهای بهداشتی که این موضوع را در اولویتهای خود قرار داده‌اند، دارد.

این پژوهش توسط بنیاد بیل و ملیندا گیتس تامین شده و در مجله Lancet medical منتشر شده است.  

مطلب مرتبط درادامه

ادامه مطلب ...

پایان خرافه (جهان دیروز تمام نشد)

شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۱ - ۰۸:۴۸

دانشمندان ناسا که در مورد عدم صحت شایعات مضحک اخیر درباره «پیشگویی مایاها مبنی بر پایان جهان در روز 21 دسامبر!» کاملا مطمئن هستند، ویدیوی خود با عنوان «چرا جهان دیروز تمام نشد؟» را زودتر از موعد مقرر منتشر کرده‌اند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، کارشناسان نجومی و سیاره‌ای با ترسیم نکته به نکته افسانه‌های موجود در مورد پایان تقویم مایاها، هرگونه داستان درباره تحت تابش خورشید قرار گرفتن جو یا برخورد یک سیاره بیگانه با زمین را بی‌ارزش خوانده‌اند.

ساده‌لوحان بر این باورند که در روز 22 دسامبر کسی وجود نخواهد داشت تا به ناسا در مورد اشتباه آنها بخندد! اما دانشمندان این سازمان که قطعا کمترین تردیدی در مورد دروغ بودن این شایعات ندارند این فیلم را بسیار زودتر از موعد منتشر کرده‌اند.

این ویدئو با این جمله آغاز می‌شود: «اگر شما در حال تماشای این ویدئو هستید به معنی یک چیز است... جهان دیروز پایان نیافته است!»

پیشگویی پایان جهان بر اساس یک تعبیر غلط از تقویم باستانی مایاهاست که مدعی پایان جهان در 21 دسامبر 2012 (اول دی ماه 91) است.

با نزدیک شدن به ساعت صفر، نظریه‌های بی‌پایه مختلفی درمورد چگونگی پایان عمر زمین مطرح شده که البته همگی آنها در فیلم جدید ناسا رد شده‌اند.

یکی از ادعاها این است که سیاره نیبیرو که توسط تمدن سومری کشف شده، در این روز با زمین برخورد کرده و همه انسانها را از بین می‌برد!

این در حالی است که دانشمندان تاکید دارند که اساسا چنین سیاره‌ای وجود ندارد.

در فیلم ناسا گفته شده که تمام نظریات خرافه بر اساس یک سوءتعبیر عظیم ایجاد شده‌اند.

دکتر جان کارلسون، رییس مرکز باستان- ستاره‌شناسی اظهار کرده که تقویم مایاها در 21 دسامبر پایان نخواهد یافت.

کارلسون که پدیده 2012 را 35 سال پیش بررسی کرده است، گفت: هیچگونه پیشگویی مایا در مورد پایان جهان وجود ندارد. مفهوم زمانی مورد استفاده این قوم به مراتب بیشتر از ستاره‌شناسان مدرن بوده است.

وی افزود: بر اساس دانش ما، انفجار بزرگ حدود 13.7 میلیارد سال پیش رخ داده اما تاریخهای مایایی این زمان را میلیاردها میلیارد سال عقب‌تر می‌داند.

دکتر کارلسون اظهار کرد: تقویم شمارش طولانی مایاها برای پیگیری این فواصل زمانی طراحی شده و یکی از پیچیده‌ترین سیستم‌های تقویم ساخته شده تاکنون است.

قوم مایا بر این باور بودند که یک دوره 2152 ساله موسوم به شمارش بلند در روز 21 دسامبر 2012 به پایان می‌رسد.

کارشناسان تخمین زده‌اند که این سیستم که از دوره‌های 394 ساله موسوم به «باکتون» ساخته شده، در 3114 قبل از میلاد آغاز شده و حدود 21 دسامبر به باکتون 13 یا 5125 سالگی وارد می‌شود.

به گفته کارشناسان عدد 13 بسیار برای مایاها مهم بوده و پایان این دوره یک مرحله برجسته به شمار می‌رود اما پایان جهان نیست.

دکتر کارلسون در توضیح اینکه تقویم مایاها مانند کیلومتر شمار خودرو بوده، در این ویدیو می‌گوید که تقویم در زمان رسیدن به یک نقطه معین دوباره برمی‌گردد و خود را تکرار می‌کند.

یک نظریه پوچ دیگر بر این اساس است که در 21 دسامبر میدان مغناطیسی زمین برعکس شده و عواقب وخیمی را مانند گردابهای عظیم و از بین رفتن تمام سیستم‌های ارتباط الکترونیکی در پی دارد!

ساده لوحانی دیگر هم گول این نظریه مضحک را خورده‌اند که زمین به طور ناخواسته به سوی یک سیاه‌چاله در مرکز راه شیری می‌افتد که بشریت را در خود فرو خواهد برد!

به گفته محققان، هیچ سیارک و دنباله‌دار شناخته‌شده‌ای در مسیر برخورد با زمین نیست.

در حقیقت اگر هرگونه سیاره یا دنباله‌دار در مسیر برخورد با زمین باشد، باید اکنون در آسمان کاملا قابل مشاهده باشد.

لیکا گوهاتاکورتا، یک کارشناس دیگر ناسا و رئیس برنامه «زندگی با یک ستاره» این سازمان وجود هرگونه تهدید از سوی خورشید را رد کرده است.

گوهاتاکورتا اظهار کرد: اگرچه اکنون خورشید در حال نزدیک شدن به بیشینه فعالیت خود در دوره 11 ساله است اما این دوره در 50 ساله گذشته یکی از ضعیفترین‌ها بوده است.

رمزگشایی کد ژنتیکی زنبورها

شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۱

اینشتین زمانی گفته بود که اگر زنبورها از زمین حذف شوند، انسان بیش از چهار سال زنده نخواهد ماند؛ اما دانشمندان دانشگاه کوئین ماری لندن در دستاوردی بزرگ توانسته‌اند کد ژنتیکی زنبورهای عسل را رمزگشایی کرده و به نگرانی اینشتین در «پایان عمر انسان با حذف زنبور عسل و کمبود گرده‌افشانی»، خاتمه دهند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این کشف بزرگ در مورد ترکیب ژنتیکی زنبورهای عسل می‌تواند دلیل وظایف گوناگون این موجودات را با وجود برخورداری از یک کد ژنتیکی مشابه توضیح دهد.

محققان امیدوارند بتوانند از این یافته‌ها برای حل معمای مرگهای دسته‌جمعی زنبورها در جهان استفاده کرده و حتی از آن برای تعیین وظایفی که لاروی زنبور برای آن پرورش یافته و از بقای کندو حفاظت خواهد کرد، بهره ببرند.

این پژوهش می‌تواند به کشف دلیل حساس بودن زنبورها به تغییرات محیطی و ملکه شدن لاروها تنها با تغذیه از ژله سلطنتی کمک کند.

این تحقیق پیشگامانه همچنین می‌تواند کارشناسان را در کشف دلیل انتخاب تنها یک کرم حشره توسط زنبورها در کندو به عنوان ملکه آنها یاری کند.

دانشمندان بر این باورند که یافته‌ها آنها می‌تواند راه را برای بررسی بیشتر تاثیر متقابل محیط، تغذیه و چگونگی رشد زنبور عسل هموار کند.

همچنین از این یافته‌ها می‌توان برای بررسی چگونگی تاثیرگذاری آفت‌کشهای مورد استفاده در کشاورزی بر شهد و گرده گلها و اثر بد آنها بر تغذیه زنبور عسل بهره برد.

چیزی که همیشه انسان را از موجودات دیگر متمایز کرده، برخورداری آن از یک عنصر اضافی دی‌ان‌ای است که به وی اجازه می‌دهد از یک سلول به یک موجود بسیار پیچیده تبدیل شود.

اکنون کارشناسان دریافته‌اند که زنبورها نیز از یک عنصر کوچک اضافی برخوردارند که به آنها اجازه رشد ورای توالی دی‌ان‌ای اساسی را می‌دهد.

این عنصر اضافی به «موسوم هیستون» موسوم است که به مجموعه‌ای از نشانه‌های روی پروتئین‌های هیستون گفته می‌شود که دی‌ان‌ای آنها برای تناسب در هسته یک سلول در اطراف آنها قرار گرفته است.

این عنصر در انسانها و دیگر موجودات پیچیده برای کنترل تغییرات در تولید سلول وجود داشته اما این اولین بار است که در زنبورها نیز کشف شده است.

این دستاورد بویژه برای دانشمندان جذاب بوده چرا که زنبورها با وجود دی‌ان‌ای مشترک به سه شکل زنبور ملکه، زنبور کارگر زن و زنبور نر رشد می‌کنند.

به گفته محققان، در انسان دو متر دی‌ان‌ای در هر سلول وجود داشته که مانند نخ دور یک قرقره هیستونها پیچیده‌اند.

مشکل موجود در تکه تکه کردن دی‌ان‌ای این است که بسیار تنگ در اطراف این پروتئینها بسته شده و دسترسی به آن مشکل است. اما در عین حال می‌توان علائمی را روی آنها اضافه کرد که باعث بازترشدن آنها و دسترسی به قابلیت خاموش و روشن کردن ژنها می‌شود.

مورد قابل توجه در زنبورها این است که این نشانه‌های کوچک شیمیایی تحت تاثیر محیط و تغذیه این موجودات قرار دارند.

زنبور ملکه برای پنج سال به تخم‌گذاری و تولید لارو مشغول بوده در حالیکه سایر زنبورهای ماده قادر به تولیدمثل نیستند. همچنین گونه‌های مختلف زنبور از نظر رفتار، اندازه بدن و طول عمر با هم تفاوت دارند اما از لحاظ ژنتیکی هیچ فرقی بین آنها وجود ندارد.

با خاموش و روشن کردن ژنها در زمان رشد می‌توان یک زنبور کارگر یا یک ملکه را تولید کرد.

این یافته‌ها می‌تواند یک پیشرفت بزرگ در فراژنتیک باشد که بر چگونگی روشن و خاموش شدن ژنها در طول رشد تمرکز دارد.

گام بعدی دانشمندان به شناسایی چگونگی تاثیر تغذیه لارو بر کد هیستون و رشد آن به شکل یک ملکه یا کارگر اختصاص خواهد داشت.

این پژوهش در مجله Insect Biochemistry and Molecular منتشر شده است.

درسخنان پیغمبروامامان معصوم خیلی ازتنهائی مذمت شده است

شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۱

نتایج پژوهشی جدید نشان می‌دهد که تنهایی نقشی حیاتی در پیشروی آلزایمر ایفا می‌کند.

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، افرادی که احساس تنهایی می‌کنند در مقایسه با سایر افراد، در خطر احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های عصبی قرار دارند.

محققان هلندی دانشگاه "وریژه"، دو هزار و 100 فرد بالای 65 سال را که پیشینه‌ای از ابتلا به آلزایمر نداشتند را مورد بررسی قرار دادند.

نتایج این تحقیق نشان می‌داد افرادی که احساس تنهایی می‌کردند، 65 درصد یا 1.64 برابر در خطر ابتلا به بیماری آلزایمر قرار داشتند.

به گفته محققان بهترین راه برای کاهش خطر زوال عقل، ورزش منظم، خوردن رژیم غنی از میوه و سبزیجات و عدم کشیدن سیگار است.

این پژوهش در مجله "Neurology, Neurosurgery and Psychiatry" منتشر شده است.

راه‌اندازی مرکز تحقیقات طب

مصطفی ففهی معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، طرح‌های تولید داروهای ترکیبی، لیدوکائین، کرم ضد چروک از عصاره هسته انگور، کپسول عصاره هسته انگور و تولید لاتین از ضایعات یک نوع ماهی را بخشی از طرح‌های انجام شده در مرکز رشد عنوان کرد و افزود: امیدواریم این طرح‌ها تا سال آینده به مرحله عرضه در بازار برسند.

و اظهار کرد: در واقع مراکز تحقیقاتی دیگر نمی‌توانند تنها به انجام طرح‌های تحقیقاتی و ارایه چند مقاله بسنده کنند و باید گوشه‌ای از معضلات سلامت در استان برای مثال در زمینه بیماری‌های دیابت، قلب و عروق و سرطان را به عنوان یک پروژه تحقیقاتی بر عهده بگیرند. در حال حاضر این مراکز مکلف شدند در یک یا 2 محور، کار انجام دهند و پاسخگو باشند.

تاسیس پژوهشکده سلامت و مرکز تحقیقات دیابت از سوی شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، اخذ مجوز برگزاری دوره‌های دکتری تخصصی پژوهشی(PhD by Research) توسط پنج مرکز تحقیقاتی دیابت، سلولی و مولکولی، سم‌شناسی، نانو فناوری و فناوری‌های زیست محیطی، اخذ موافقت اصولی تأسیس پنج مرکز تحقیقاتی جدید با عناوین علوم دارویی دریایی، باروری و ناباروری وسلامت جنین، آترواسکلروز، عفونت‌های گوارشی و عوامل اجتماعی مؤثر برسلامت و افزایش تعداد مراکز تحقیقات مصوب به 18 مرکز از دیگر موفقیت‌های حوزه پژوهش دانشگاه در سال گذشته است.

زنان به مراتب بیشتر احتمال دارد در زندگی 100 ساله شوند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خراسان، تحقیقات آمریکایی حاکی از آن است که زنان شانس بیشتری برای 100 ساله شدن نسبت به مردان دارند.

تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد از 53 هزار و 364 نفر فرد 100 ساله یا بالاتر، بیش از 80 درصد آنها زن هستند.

در این بررسی مشخص شد نزدیک به 86 درصد از صد ساله‌ها در مناطق شهری زندگی می‌کنند.

روغن نارگیل آنتی بیوتیک طبیعی است

روغن نارگیل یک آنتی بیوتیک طبیعی است که میتواند در محصولات مربوط به بهداشت دهان ودندان مورد استفاده قرار گیرد. در تحقیقات اخیر خاصیت آنتی باکتریایی روغن نارگیل در فرم طبیعی این روغن و همچنین در فرم فرآیند شده با آنزیم ها (حالتی شبیه هضم) مورد بررسی قرار گرفت. این نمونه های روغن در برابر باکتری استرپتوکوکوس که به طور معمول در محیط دهان یافت می شود، مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که روغن نارگیل فرآیند شده به طور قوی تری رشد اغلب گونه های باکتری استرپتوکوکوس از جمله استرپتوکوکوس موتان را مهار می کند.

استرپتوکوکوس موتان یک باکتری تولید کننده اسید و یکی از دلایل عمده در پوسیدگی دندان به شمار می رود. در این مطالعه همچنین مشخص شد که روغن نارگیل از برفک دهان نیز پیشگیری می کند. دندانپزشکان معتقدند که پوسیدگی دندان یکی از مشکلات بهداشتی شایع است و در 60 تا 90 درصد کودکان و بخش عمده ای از بزرگسالان مشاهده میشود.  

مطلب مرتبط

http://www.aftabnews.ir/vdcfexdycw6dcja.igiw.html 

http://foodclub.ir/Article.aspx?AID=95