زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

زیادی پروتئین در رگ ها علت پرخاشگری است

مرغ خوارها پرخاشگرترند

برخی بچه ها هفته ای 15دفعه مرغ میخورند یعنی 5روزودرهرروزسه وعده

پرفسور ادوارد سوارز از دانشگاه دوک  گفته «افراد خشمگین سالم دچار زیادی پروتئین خون در رگها هستند » که به جای سوخت مغز مرتب سوخت عضله میخورند.یعنی به جای‌ خرما و عسل و...مرغ و گوشت میخورند. 

  

۱۵درصد غذای روزانه باید پروتئین باشد ۵۵درصد هیدروکربات ۳۰درصد روغن درحالیکه ما ۵۵درصد پروتئین می خوریم ۱۵درصد هیدروکربات مثل خرما و عسل و توت خشک و مویز ونان و... 

خرما

مرغ یه غذای‌ هورمون داره ،  تا میدونی‌ کمتر استفاده کن البته مرغ را هر چقدر هم کم استفاده کردی‌ کباب کن هورمونش میپره بهتره میشه چراشو از زبان معاون سازمان دام پزشگی کشور بشنو:

« اختلال در رشد با خوردن مرغ و طیور هورمونی 

معاون بهداشت وپیشگیری سازمان دام پیزیشگی ،سعید چرخکار، گفت :  

کساینکه طیور هورمون دار مصرف میکنند موجب ایجاد عوارض نامطلوب درزمینه رشد آنها می گردد ، جوش صورت و مو ی آن یکی از علل مصرف طیور هورمون دار است .../روزنامه آفتاب یزد/.../1385»

 

علت وسواس کمبود ویتامین ب3 بدن است

29/8/84 آفتاب یزد درسال 84ازقول ایسنا نوشته : «پژوهشگران دریافتندکه ؛کمبود ویتامین ب3(نیاسین)سبب وسواس و شک و تردید و سوء ظن است و با خوردن غذاهای حاوی این ویتامین درمان صورت میگیره .  

منابع ویتامین ب ۳

گوشت گوسفند نرالبته بریانش مطلوبه    

 

مرغ به شرطی که بریان شود وهورمونش بپره یا مرغ خانگی  

 

 جگر سیاه  

 و قارچ 

 

 ....منبع آن هستند.

====================== 

سوءظن چطوری شکل میگیره ؟

ومردها چطوری مگسی میشن؟ 

( مگس میکنن تو قندون درشو میذارن اگه کسی اومد  بفهمن ...که زمستون مگس نیست و اونها درعذاب مضاعف اند / پاکنژاد- ازدواج مکتب انسان سازی - ص...) وقتی کمبود ویتامین ب در بدن طولانی شد افسردگی که بیماری  هزار چهره است ، رخ میده و مزمن که میشه تبدیل به سوءظن میشه ، به در و دیوار بدبین می شویم

درمان یبوست کودکان با روغن زیتون بابو

یک تحقیق از مرکز پزشگی کودکان در فیلادلفیا میگه «کودکان بیشتر دچار یبوست میشن و هراس از دستشوئی رفتن دارند»  

این بیشتر ناشی از سردی ‌و شکر خوردن آنان است که با کسر و حذف آنها و افزودن روغن زیتون به غذایشا ن قابل حل است. بامصرف روغن زیتون پوست کودکان نیز زیبا می ماند

تعریف بهداشت روان

بسم الله الرحمن الرحیم

بهداشت روان (پیشگیری ازپیدایش بیماری مغزونخاع واعصاب نباتی" سیستم لنف"وغدد درون ریز). 

باتوجه به مبناها که از قرآن و سنت رسول الله و معصومین علیهم السلام منتج می شود تعریف بهداشت روان چنین است.   

  

نعمیه اشراقی 

کسی در اوج بهداشت اعصاب است که خوش رو(غیرعصبی) باشد.و روان شناسان کسی را دراوچ بهداشت روان می دانند که بتواند بخندد *  

 

 

پیغمبرصل الله علیه وآله وسلم: «محبوبترین شما نزد من خوشروترین شماست.» فاطمه زهرا سلام الله علیها:«پاداش خوشروئی بهشت است.»

تن ساز+ دل خوش = خوش روئی  

 

 

 

اینها سبب میشود ما بتوانیم بخندیم وخوشرو باشیم :

عسل و روغن زیتون و مویز و کدو حلوائی ویتامین ب دارند وانسان راخوشرو می کنند وگفتار پیغمبر است که عسل شادکننده است  

و مویز خُلق رانیکومی کند"ویُحسن الخلق"   

 

ودرمورد کدو فرموده اند« وحَسُن خُلقه»  

 

ودرموردروغن زیتون میفرمایند:«برشمابادخوردن روغن زیتون بابو ، سودا(طبع سردوخشک که معمولاهمیشه یبوست دارند) را خوب می کند  

بلغم راببرد  

اعصاب رامحکم کند  

ضعف وثقل راازمعده می برد 

اخلاق رانیکو میکند واندوه رامی برد/مکارم الاخلاق»     

 

ویتامین ها حالت تسریع کننده دارند ومانع چسبندگی یااختلال سلولهای عصبی به هم میشوند ویتامین ب بیشترین اثربراعصاب را داردبه تگ یاپست ویتامین ب رجوع شود

مثال؛اگردختربچه ای براثرزمین خوردن صورتش زخم شود وبخیه نمایند ظرف چند روزخوب می شود و تن سازدارد. 

اما اثرزخم باقی می ماند خانواده اش دیگر دل خوش ندارند(44%فشارعصبی[استرس] آنرا دارند) وهرچه دختربچه بزرگتر شود دل خوش ندارد و دلشوره آنرا دارد که آیا به شوهر آرمانی اش می رسد یا خیر و قبل از ازدواج توهم جذابیت وسپس توهم زشتی (وسواس فکری)دارد معمولا دل خوش نداشتن سبب تنیدگی (فشارعصبی ) میگردد.

فشارعصبی سبب افت فشار وقند خون ودرنتیجه عدم جذب ویتامین اعصاب(ب)شده وبیماریهای زیادی مانند خستگی مفرط ومداوم ،میگرن،خرابی پوست،دردهای عضلانی، با،پا به سن گذاشتن پوکی استخوان،خرابی دندانها،وسواس،هراس،نامنظمی علائم حیاتی و....رابه دنبال دارد.زخم جسم که ظرف چند روزخوب شد زخم روح تا گوربا انسان است.

البته اگر از ابتدا زخم صورت باعسل پانسمان ودرمان شود اثر زخم نمی ماند وبا استفاده ازاین روزی قرآنی همیشه دل ، خوش است. «فیه شفاءللناس/قرآن»،  

پیغمبرصل الله علیه وآله وسلم: «العسل یَسُر؛ عسل شادکننده است [سبب افزایش دلخوشی می گردد]» امیرالمومنین صلواة الله علیه:«لم یستشف مریض بمثل شربت عسل ؛ هیچ چیزمانند شربت عسل شفای بیمارنخواهد بود» 

بهداشت؟ یعنی پیشگیری ازپیدایش بیماری. 

بهداشت روان یا بهداشت رفتار(عمومی - اجتماعی)یعنی پیشگیری ازبروزناراحتی اعصاب*.

پیغمبرصل الله علیه وآله وسلم:«تنیدگی(فشارعصبی) ریشه همه بیماری ها می باشد.» 

 مرحومه دکترپریرخ دادستان روان شناس برجسته جهان:«هر یک از ما مریض شویم 53%تنیدگی داریم و اگر اطرافیانمان بیمار شوند ما 44% تیندگی آنها را داریم.»  

سه گروه درقیامت ازانسان شکایت می کنند...گروه دوم قرآنی که درمنزل غبارگرفته باشدوگروه سوم علماء(الراسخون فی العلم) که همان معصومین باشند .الابذکرالله تطمئن القلوب یادکنیم خداراکه چه دستورداده برای تندرستی ما وسپس رکن های بهداشت اعصاب رارعایت کنیم  

1- خدا وحی نمودبه موسی قبل و بعدغذانمک بچشد تا مبتلا به جنون (اسکیزوفرنی:توهم ،هذیان،آلزایمر،ام اس...)نشود  

 

2- والتین والزیتون این دوهم ویتامین ب دارندکه دربدن ذخیره نمیشودوهم کلسیم وآهن که خون سازندو درمانگراختلالات روان تنی (سایکوسوماتیک)هستندکه امروزه اپیدمی است وهم تنظیم کننده فشارخون است  

۳- رکن سوم فرموده امام صادق است که لبنیات صبح دردبی درمان(سندرم)است »امروزه بیش از7میلیون نفردچاراختلالات روان تنی جنسی و5تا7میلیون دچارسندرم دیابت،ومیلیونهانفردچارکم شنوائی وکم بینائی وگواتروایدزوهیپاتیت واعتیاد و...هستند4- وهمان امام فرمودشام نخوردن اصل خرابی بدن است»که امروزه دراکثررژیم های لاغری شام حذف میشود 

5رکن پنجم مطابق طبع خودسردیاگرم – تر یا خشگ که امام صادق فرمودغذاخوردن 

6- رکن ششم پرهیزازغذاهائی که مانع تولیدیاجذب ویتامین ب دربدن میشوندمثل ارتباط زیادباموادشیمیائی وپلاستیک وغذاهای حاوی موادشیمیائی مثل قندوشکروآنچه شکردرآن بکاررفته وموادشیمیائی گوناگون چه شوینده یاخوش بوکننده یامیوه های آغشته به آن یامرغ هورمون دارونان لواش وتافتون و... 

-----

*بتوانیم بخندیم؛مثبت اندیش باشیم،آرامش داشته باشیم- بااحترام بامردم برخوردنمائیم.توهین،غیبت نکندناسزاودروغ نگوئیم- بدبین ووسواسی نباشدفال بدنزنیم.قرآن:«الابذکرالله تطمئن القلوب؛آگاه باشید،ذکرالله[قرآن (یادوانجام دستورات خدا)] موجب آرامش قلبهاست»  

درد پنجمین علامت حیاتی است

                                                        بسم الله الرحمن الرحیم ‌

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: هم اکنون درد بعد از 4 عامل تنفس، تعداد ضربان، ‌میزان فشار خون و درجه حرارت، به عنوان پنجمین علامت حیاتی به شمار می رود. ‌این متخصص بیهوشی و فلوشیپ درد گفت:  

در ‌بررسی وضعیت عمومی بیمار

تعداد تنفس

ضربان قلب 

 

فشار خون    

 

 

و درجه حرارت بدن   

بیمار چنانچه از ‌عددی پایین تر باشد نیاز به مداخلات پزشکی دارد که هم اکنون انجمن جهانی درد ، "درد" را به عنوان ‌پنجمین عامل این علائم حیاتی اضافه کرده است. ‌   

 

وی گفت: یکی از متداول ترین روش های درجه بندی درد در بیمار ، شماره گذاری درد از جانب خود بیمار ‌نسبت به دردی است که حس می کند. ‌عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: در این روش از بیمار خواسته می شود از بین ‌عدد صفر تا 10 ، عدد درد را بیان کند که مطابق این روش نباید این عدد بیشتر از 3 باشد. چنانچه این ‌عدد بیشتر از 3 باشد دردی است که نیاز به مداخلات درمانی و پزشکی دارد. ‌وی افزود: اگر عدد درد بیمار بیشتر از 3 باشد چنانچه به علت یک عمل جراحی یا هر مشکل دیگری در ‌مراکز درمانی و بیمارستانی به سر می برد حتما باید مداخلات درمانی در جهت تسکین درد بیمار صورت ‌گیرد و چنانچه بیمار در منزل به سر می‌برد باید به پزشک مراجعه کند. ‌این متخصص درد با تاکید بر اینکه <این حق طبیعی هر بیمار است که درد نداشته باشد و باید از پزشک خود ‌بخواهد با استفاده از روش های درمانی موثر ناراحتی او را تسکین دهد>، گفت: با توجه به دیر درمان شدن ‌دردهای مزمن ، متخصصان باید درد بیمار را در مرحله حاد آن و قبل از آنکه مزمن شود، درمان کنند. ‌وی یادآور شد: اگر درد حاد بیمار که می تواند به صورت دردهای بعد از اعمال جراحی باشد به موقع ‌درمان نشود و بیشتر از 2 هفته ادامه یابد به معنی ورود یک درد حاد به مرحله مزمن است که بر زندگی ‌فردی و اجتماعی بیمار تاثیر منفی دارد. ‌این متخصص گفت: در مواردی که بیمار دچار دردهای مزمن به مدت 6 ماه یا یک سال شده، بررسی علت درد نشان ‌می دهد بیمار یک عمل جراحی داشته که دردهای او در زمان مناسب و به خوبی درمان نشده است. ‌این متخصص با اشاره به اینکه < رشته تخصصی درد در کشورهای پیشرفته دنیا شناخته شده> ، گفت: این رشته ‌هنوز در کشور ما ناشناخته است و مردم که دچار دردهای مزمن هستند نمی دانند به چه مراکزی باید مراجعه ‌کنند.17/3/89روزنامه آفتاب یزد

زیتون: بهترین تسکین دهنده درد روغن زیتون بابو می باشد که بعدازمصرف چنانچه دردآرام نشد باید به پزشک مراجعه کرد

گرسنگی یعنی کمبود ویتامین ب بخصوص ب 12دربدن اگر گرسنگی منجربه درد شد باید ازغذاهای حاوی ویتامین ب استفاده کرد

درزخم ها برای آرامش دردباید ازعسل مالیدن روی موضع درد را کاهش داد و روغن زیتون هم خورد .

(10)راهکار تغذیه‌ای برای کاهش کلسترول خون

بدون شک شما هم بارها و بارها شنیده‌اید که بیماری‌های قلبی مهم‌ترین دلیل مرگ و میر انسان‌هاست. در واقع قلب بهترین گنجینه‌ی هر انسانی است که باید مراقبش بود.
متخصصان معتقدند که با مصرف مواد غذایی مناسب، ورزش و مراقبت از سلامت خود می‌توان خطر مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی را تا 80درصد کاهش داد. در این مقاله با 10 روش مقابله با این بیماری‌ها آشنایتان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
 
هر روزتان را با آب پرتقال شروع کنید
 
از آب پرتقال‌های غنی شده با استرول‌های گیاهی استفاده کنید. کافی است در خرید آب پرتقال به برچسب آن دقت کنید تا حاوی استرول‌های گیاهی باشد.
محققان دانشگاه کالیفرنیا روی 72 داوطلب زن و مردی که کلسترول خونشان بالا بود مطالعاتی انجام دادند.
در این پژوهش به داوطلب‌ها، آب پرتقال غنی شده با استرول‌های گیاهی و یا آب پرتقال معمولی داده شد.
بعد از انجام آزمایشات مشخص شد میزان کلسترول افرادی که آبمیوه‌های غنی شده مصرف کرده بودند به میزان 7 درصد و همچنین میزان کلسترول بد یا همان LDL آن‌ها به میزان 13 درصد کاهش یافته است.
در این پژوهش میزان کلسترول افرادی که آب پرتقال طبیعی مصرف کرده بودند هیچ تغییر چشمگیری نشان نمی‌داد. البته این امکان هم وجود دارد که این افراد به اندازه‌ی کافی از این آب میوه ننوشیده بودند.
 بعدها در دانشگاه وسترن اونتاریو نیز پژوهش مشابهی انجام شد که نشان داد نوشیدنِ روزانه 3 لیوان آب پرتقال(از هر نوعی) به مدت 4 هفته میزان کلسترول خوب یا مفید خون را به میزان 21 درصد افزایش می‌دهد و تعادل بین کلسترول خوب و بد را تا 16 درصد بهبود می‌بخشد. توصیه می‌کنیم صبح‌ها دو لیوان آب پرتقال میل کنید.
 (آب پرتقال سرد و تر است درکنار آن بهتراست خرما خورد تا تعادل بدن برقرارگردد)
 
هر روز 6 وعده‌ی غذای سبک بخورید
 
پژوهشی که روی بزرگسالان انگلیسی انجام شد نشان داده افرادی که روزانه شش وعده یا بیشتر غذا می‌خورند در مقایسه با افرادی که روزانه دو وعده پای میز غذا می‌روند، میزان کلسترول بسیار کمتری دارند؛ اگر چه امکان دارد گروه اول کالری‌ها و لیپیدهای بیشتری دریافت کنند. برای جلوگیری از این مشکل توجه داشته باشید، وعده های غذایی سبک و سرشار از سبزیجات داشته باشید.
 
ساندویچ‌هایتان را با نان کامل یا همان نان سبوس دار تهیه کنید
 
فقط با کاهش میزان گلوسیدهای ساده مانند نان سفید و جذب گلوسیدهای پیچیده‌ی بیشتر مانند نان کامل(سبوس‌دار) وبرنج قهوه‌ای می‌توانید میزان کلسترول خوبتان را افزایش دهید و میزان تری‌گلیسیرید و اسیدهای چرب دیگری که سلامت قلبتان را به خطر می‌اندازد را کاهش دهید.
 
روغن زیتون را فراموش نکنید
 
پژوهش‌های انجام شده نشان می‌دهد که داشتن یک رژیم غذایی سرشار از چربی‌های اشباع نشده‌ی مونو که در روغن زیتون وجود دارد میزان کلسترول بد را در افرادی که از دیابت و یا سندروم متابولیک رنج می‌برند کاهش می‌دهد.
 
درون سالادهایی که تهیه می‌کنید روغن زیتون بریزید و یا اینکه سس سالادتان را با این روغن تهیه کنید. سس سرکه مناسب است. این سس با سرکه و روغن زیتون تهیه می‌شود.
 
قبل از دم کردن قهوه نصف قاشق چای‌خوری دارچین به اضافه کنید
 
یک پژوهش پاکستانی نشان داده است که مصرف 6 گرم دارچین معادل حدوداً نصف قاشق غذاخوری در روز، میزان کلسترول بد افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را 30درصد و تمام کلسترول را به میزان 26 درصد کاهش می‌دهد. اگر اهل قهوه خوردن هستید قبل از دم کردن، نصف قاشق چای‌خوری به آن، دارچین اضافه کنید. البته می‌توانید از این ادویه‌ی خوش عطر در چایتان نیز استفاده کنید.
 
 
جو
 
جو دوستدار سلامت قلب شماست. محققان معتقدند که جو حاوی فیبر حلالی به نام بتاگلوکان است و مصرف منظم آن یعنی یک فنجان و نیم در روز می‌تواند میزان کلسترول بد را به میزان 12 تا 24 درصد کاهش دهد. اگر دنبال دلیلش می‌گردید باید بگوییم که این فیبرها در معده، کلسترول را جذب خود می‌کنند و اجازه نمی‌دهند که وارد جریان خون شود.
 
یک روز در میان گریپ‌فروت بخورید
 
گریپ‌فروت سرشار از پکتین است. این فیبر حلال میزان کلسترول را کاهش می‌دهد. اما توجه داشته باشید که گریپ‌فروت جذب خیلی از داروها را با مشکل مواجه می‌کند. برای جلوگیری از کاهش اثرات دارویی که مصرف می‌کنید قبل از خوردن گریپ‌فروت با پزشک معالجتان مشورت کنید. سیب نیز منبع خوب پکتین است.
 

عسل را جایگزین قند، شکر و مربا کنید
 
پژوهشی که در امارات متحده‌ی عربی انجام شد نشان می‌دهد که در افراد سالم، میزان کلسترول و کلسترول ال.دی.ال بعد از مصرف یک نوشیدنیِ حاوی عسل کاهش می‌یابد؛ اتفاقی که بعد از مصرف نوشیدنی‌های حاوی گلوسید نمی‌افتد.
 
بعد از شانزده روز مصرف نوشیدنی عسل، میزان کلسترول خوب شرکت کننده‌ها افزایش و میزان هموسیستئین آن‌ها کاهش یافته است. هموسیستئین، اسید آمینه‌ای است که خطر بیماری‌های قلبی و سکته‌ی مغزی را بالا می‌برد.
 
انواع لوبیاها
 
تمام انواع لوبیا از جمله لوبیای قرمز، سبز، چشم بلبلی و حتی عدس و سایر حبوبات دارای مقدار زیادی فیبر هستند و می‌توانند به کلسترول‌های بد خون چسبیده و آن‌ها را جذب کنند. نیم فنجان لوبیا می‌تواند مقدار قابل توجهی از کلسترول خون را کاهش دهد.
 
زنده باد میوه و سبزی‌جات
 
مصرف زیاد میوه و سبزی‌جات برای همه توصیه می‌شود. اگر دچار کلسترول بالا هم باشید باید مصرف این مواد غذایی را بیشتر کنید.
 
میوه‌ها و سبزیجات نیز حاوی مقدار زیادی فیبرهای حلال هستند. توصیه می‌کنیم روزانه حداقل 5 وعده میوه و سبزیجات میل کنید تا از فواید بی‌شمار آن‌ها بهره‌مند شوید.
 
توصیه می‌کنیم این میوه و سبزیجات را بیشتر مصرف کنید: سیب، مرکبات، انواع توت‌ها، هویج، زردآلو، آلو بخارا، کلم، سیب‌زمینی شیرین، گل کلم،بروکلی و بروکسل. 
باتشکرازفرستنده ایمیل مذکور

ترمیم سریعتر انواع زخم با دستگاه

جمعه ۱۹ آبان ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۹

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان از ساخت دستگاه «درمان ترکیبی» (combination therapy) با قابلیت ترمیم سریع زخم توسط یکی از دانشجویان رشته پرستاری این دانشگاه خبر داد.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، دکتر غلامعلی حمیدی گفت: با بهره گیری از این دستگاه که توسط رسول مختاری، دانشجوی مبتکر این دانشگاه ساخته شده، سرعت التیام زخم‌های مزمن، دیابتی، بستر و تروما افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه برای ساخت این دستگاه و ثبت آن تاکنون 50 میلیون ریال توسط دانشگاه علوم پزشکی کاشان هزینه شده است، افزود: این دستگاه علاوه بر ایجاد فشار منفی، عمل شست‌وشوی خودکار زخم، تنظیم دمای محیط زخم، ایجاد پانسمان بسته و اکسیژن درمانی را همزمان انجام می‌دهد و قادر است سرعت التیام زخم را افزایش دهد.

حمیدی تصریح کرد: این دستگاه طی مدت دو سال و نیم طراحی و ساخته شده است.

به گفته وی، این دستگاه بدون دخالت نیروی انسانی، ابتدا سرم قابل شست‌وشو را به دمای 34 درجه سانتیگراد می‌رساند و از سه ناحیه به روی سطح زخم پاشیده و آن را شست‌وشو می‌دهد و سپس سرم جمع شده بر روی سطح زخم را ساکشن کرده و آن را خشک می‌کند.

حمیدی اضافه کرد: بعد از خشک شدن سطح زخم، اکسیژن خالص را دریافت و به دمای 34 درجه سانتیگراد می‌رساند و یک دقیقه با فشار روی زخم گذاشته و سپس به مدت یک دقیقه موضع زخم را تحت فشار منفی قرار داده کرده و زخم را مکش می‌کند و زمانی که خون‌رسانی به بافت بیشتر می‌شود لبه‌های زخم به هم نزدیک‌تر شده و با این کار سرعت التیام زخم افزایش می‌یابد. این دستگاه از سرد شدن زخم جلوگیری می کند تاعمل پرولیفراسیون قطع نشود .

وی با بیان اینکه این دستگاه روی 30 رأس خرگوش آزمایش شده اظهار کرد: در این آزمایش برای 15 مورد از خرگوش‌ها از پانسمان ساده استفاده و برای 15 خرگوش دیگر از این دستگاه استفاده شد که در نتیجه سرعت التیام زخم خرگوش‌هایی که در مورد آنها دستگاه استفاده شده بود افزایش دو برابری را نشان می‌داد.

حمیدی تاکید کرد: این نتایج بر اساس مطالعات بالینی و بافت شناسی ثابت شده و درحال چاپ در یک مجله بین المللی می باشد.

به گفته وی، این دستگاه نمونه خارجی به معنای واقعی ندارد و دستگاههای مشابه تنها عمل ایجاد فشار منفی را انجام می دهند.

مورچه‌ها در تصمیم‌گیری‌های بزرگ به شعور جمعی متوسل می‌شوند

جمعه ۱۹ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۹

مطالعات دانشمندان دانشگاه آریزونا نشان می‌دهد مورچه‌ها هنگام مواجهه با حجم وسیعی از اطلاعات و اتخاذ تصمیمات فراوان، به شعور جمعی متوسل می‌شوند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بر خلاف داشتن مغزهای کوچک‌تر از سر سوزن، گونه‌ مورچه‌ها از سیستم پیشرفته ارسال پیشاهنگ برای جست‌وجوی سکونت‌گاه‌های جدید بهره می‌برند. پیشاهنگ‌ها از بازرسی مکان مزبور به کلونی گزارش می‌دهند و سپس تمامی گروه برای اتخاذ تصمیم رای می‌دهد.

به گفته استفان سی پرات و ناکائو ساساکی از دانشگاه آریزونا، مورچه‌ها نیز همانند زنبور عسل دارای مغزهای کوچکی هستند اما عصب‌های این عضو در مجموع، قدرت پردازش بالا را برای حشره فراهم می‌کنند.

مورچه‌های حاضر در پژوهش جدید از گونه Temnothorax rugatulus بودند و طول آن‌ها به اندازه یک دهم اینچ بود. این حشرات در بین صخره‌های واقع در جنگل‌های غرب آمریکا و بخش‌هایی از اروپا زیست می‌کنند.

آن‌ها در مناطقی زندگی می‌کنند که در آن پتانسیل تعداد لانه‌ها بسیار بالاست. هر مورچه قادر به اتخاذ تصمیم‌ به تنهایی نیست؛ زیرا هر یک از آن‌ها به تنهایی مسؤول یک لانه به شمار نمی‌آید، بنابراین وظایف بین اعضای کلونی تقسیم می‌شود.

بر اساس پژوهش‌های آزمایشگاهی تیم علمی، این مورچه‌ها در ابتدا یک پیشاهنگ‌ را برای بررسی مکان‌های مورد نظر جهت ساخت لانه می‌فرستند. این پیشاهنگ‌ اندازه ورودی لانه و میزان بزرگی روزنه‌ها را بررسی می‌کند.

در صورتی که این مکان مورد تایید وی باشد به کلونی بازمی‌گردد و پیغام "به دنبال من بیایید" را به آن‌ها ابلاغ می‌کند. سپس پیشاهنگی دیگر به مفهومی موسوم به «دویدن متناوب» ملحق می‌شود و به همراه مورچه اول به مشاهده مکان مزبور می‌رود.

در صورتی که این مکان مقبول مورچه دوم نیز واقع شود، این حشره به کلونی بازگشته و فرایند پیشاهنگ قبلی را تکرار می‌کند و مورچه‌ دیگری را با خود همراه می‌کند. در نهایت در صورتی که تعداد کافی مورچه مکان تعیین شده را بپذیرند، گروه به توافق رسیده و سکونت‌گاه جدید را انتخاب می‌کنند.

پیشاهنگ‌ها در این فرایند ملکه را نیز با خود به دیدار از این مکان مطلوب می‌برند.

به ادعای دانشمندان دانشگاه شفیلد، زنبورها نیز دارای سیستم مشابهی هستند.

نتایج این مطالعات جدید در Current Biology انتشار یافته است.

زندگی سالم سبب طولانی ترشدن عمرمی گردد

پژوهش محققان دانشگاه نورث وسترن آمریکا حاکی از آن است که اگر تا سنین میانسالی هیچگونه بیماری قلبی و عروقی را تجربه نکرده‌اید، 14 سال بیشتر از سایر همسالان خود که به بیماری قلبی و عروقی مبتلا هستند، عمر خواهید کرد.

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، دکتر "جان ویلکینز" از نویسندگان این پژوهش می‌گوید: "ما دریافته‌ایم بسیاری از افراد با افزایش سن، دچار بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شوند اما میانسالانی با ریسک فاکتورهای مطلوب، به دور از ابتلا به هرگونه بیماری، عمر بیشتری می‌کنند. لازم است که به منظور کاهش وقوع بیماری‌های قلبی و عروقی و افزایش طول عمر، این ریسک فاکتورهای مطلوب را حفظ کنیم."

به منظور انجام این پژوهش، محققان اطلاعات مربوط به عوامل خطر بیماری قلبی و عروقی کشنده و غیر کشنده را از پنج گروه متفاوت در سنین 45، 55، 65 و 95 سالگی مورد بررسی قرار دادند.

در ابتدای این مطالعه تمام شرکت‌کنندگان به هیچگونه بیماری قلبی و عروقی مبتلا نبودند. طی این مطالعه عوامل خطری مانند فشار خون، کلسترول تام، دیابت و سیگار مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج به دست آمده نشان می‌داد افرادی با ریسک فاکتور بهینه، بدون ابتلا به هیچگونه بیماری قلبی و عروقی 14 سال بیشتر از افرادی با حداقل ابتلای به دو عامل خطر، عمر می‌کردند.

مردان میانسال حدود 60 درصد در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی قرار دارند. این درصد برای زنان میانسال 56 درصد گزارش شده است.

این پژوهش در مجله "American Medical Association" منتشر شده است.