مواد غذایی مصرف شده در هنگام گوارش، مواد بازی یا اسیدی تولید میکنند. بدن انسان برای داشتن عملکرد خوب و پیشگیری از بیماریها و به خصوص پیری پوست به pH ثابتی در حدود 7 نیاز دارد.
نتایج پژوهشهای اخیر نشان میدهد زمانی که کمتر غذا میخوریم احتمال ابتلا
به بیماریهای مربوط به افزایش سن مثل بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و بیماری آلزایمر کاهش مییابد
تأثیر اسیدی شدن pH خون این است که بدن مواد معدنی را از استخوان ها بیرون میکشد تا سطح اسیدیته ی خون را پایین بیاورد. این حالت زمانی پیش میآید که گوشت قرمز، قند و غلات تصفیه شدهی زیادی بخورید و سبزیجات و میوهها سهم اندکی در رژیم غذاییتان داشته باشد. برای همین سعی کنید در هر وعده غذایی نسبت مواد غذایی قلیایی به مواد غذایی اسیدی را 70 به 30 تنظیم کنید؛ یعنی 70 درصد مواد غذایی قلیایی مثل سبزیجات و میوه های تازه و 30 درصد مواد غذایی اسیدی مثل گوشت، تخم مرغ، پنیر، نان، آرد، پاستا، مواد غذایی صنعتی. توصیه میکنیم مواد غذایی اسیدی را با مواد غذایی به اصطلاح «جبرانی» مصرف کنید مثلاً گوشت را با سبزیجات، پاستاها را با گوجه فرنگی و پنیر را با انجیر خشک میل کنید.
منبع:تبیان
اسیدی شدن PH خون علل گوناگونی دارد:
1- استرس هیجانی. استرس و تنش اسیدیته خون را افزایش میدهد.
2- رژیم غذایی اسیدی کننده خون.
3-تجمع مواد سمی.
4-واکنش سیستم ایمنی بدن.
***
بدن برای جبران PH اسیدی از املاح معدنی قلیایی استفاده میکند. چنانچه رژیم غذایی حاوی مواد معدنی کافی برای جبران نباشد، تجمع اسید در سلولهای بدن و یا آزادسازی مواد معدنی استخوانها را در پی خواهد داشت.
البته بیش از حد قلیایی شدن خون نیز برای بدن مضر میباشد و باید سعی شود تا تعادل اسید و باز بدن با مصرف رژیم غذایی مطلوب حفظ گردد. از آنجایی که بدن در محیط اندکی قلیایی تر بهترین کارایی را داراست بنابراین باید بیشتر از غذاهایی که پس از گوارش یافتن تولید باز میکنند استفاده شود. میزان اسیدی و قلیایی بودن مواد غذایی پس از گوارش آنها تغییر می یابد. مثلا پرتغال که یک میوه بسیار اسیدی ست پس از متابولیزه شدن ادرار را قلیایی میکند.
هنگامی که اسیدیته خون و مایعات بدن از حد معمول افزایش می یابند مشکلات بسیاری را در بلند مدت برای فرد پدید می آورد که به برخی از آنها اشاره می کنیم:
1- پیری زود رس.
2-آسیب به سیستم قلبی-عروقی-افزایش تصلب شرایین.
3- افزایش وزن، چاقی و دیابت.
4-سنگ کلیه و نارساییهای کلیوی و مثانه ای.
5-کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن.
6-افزایش آسیبهای رادیکالهای آزاد خون.
7-پوکی استخوان.
8- درد مفاصل، آرتروز، درد عضلات و تجمع اسید لاکتیک.
9-خستگی مزمن-سردرد-سر گیجه-ترش کردن(رفلکس معده)-گاستریت معده-کاهش انرژی.
10-افزایش ترشحات مخاطی.
11-افزایش تنش واسترس-بی خوابی.
12-خشکی پوست ومو-ناخنهای شکننده.
13-کاهش توانایی بدن در جذب مواد معدنی و دیگر مواد مغذی.
***
توصیه ها:
*میوهها، سبزیجات,بادام و آب میوههای طبیعی غنی از منابع باز هستند. مخصوصاً میوههای خشک نظیر کشمش سیاه. انجیر ,رازیانه و کلم سبز هم از بهترین نمونهها میباشند.
* انجام ورزش منظم به وسیله تسریع در عملکرد تنفسی و سیستم گردش خون باعث کاهش اسیدیته بدن شده و در تنظیم اسیدیته نقش موثری دارد. بهترین ورزشها، پیادهروی، دو و دوچرخهسواری است.
ورزش و مراقبه به کاهش استرس کمک می کند.ایروبیک ,یوگا و تای چی بهترین ورزشها هستند.
* آب زیاد بنوشید. هر روز حدود 6 تا 8 لیوان آب بنوشید که 1 تا 2 فنجان آن میتواند چای گیاهی یا میوهای باشد.
*با طولانی کردن مدت جویدن غلات میتوانید از خاصیت اسید سازی آنها بکاهید. (هر لقمه را 40 بار بجوید).
مطالعه بیشتر:
http://feelandlookgoodnow.com/healthy-blood-ph-levels/
پی نوشت:
اشتباهات رژیم های لاغری از نگاه طب اسلامی، ایرانی
پ.ن:
دوستان عزیز با پوزش فراوان مدتی کوتاه وبلاگ به روز نمی شود.
شاد و تندرست باشید.
این مطالب خیلی جالب بود و برام تازه گی داشت .
اما خیلی سخته تمام این دستورات را رعایت کنیم.