زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

ترومبوز عروقی (لخته شدن خون(

بسم الله الرحمن الرحیم

برای افرادی که جهت ترومبوز، تحت درمان دارویی قرار می گیرند توجه به توصیه های پزشک قبل از اقدام به هر نوع تغییر در رژیم غذایی بسیار ضروری است.[این کاملا صحیح است چون داروی وارفارین راچنانچه بدون نظرپزشک زیادبخوریم دچارسرعت انعقادبیش ازحدپائین شده مثلا پی تی که باید طبق دستورپزشک بامصرف وارفارین 5/2باشد روی 4میرود ورگها دچارپارگی میشود نخوردن بیش ازیکماه یاکمترنیزدچارسکته مجددمیگردد که همسایه مااینطورشده وبعد ازقطع بدون هماهنگی پزشک بعد یک ماه دچارسکته مجددشده است یکی ازبستگانمان هم که سکته کرده یک روز2تاخرده مجددسکته کرده ودیگرسلامتی کاملش برنگشت هرچند می تواند راه برود ]

ماهی های روغنی از قبیل قزل‌آلا، ماکرل، شا ماهی و ساردین حاوی دو اسید چرب مهم و مفید به نامهای EPA و DHA هستند که عملکرد مشابه آسپرین در رقیق کردن خون را دارند. [ماهی ها سردوترهستند لذا افرادبلغمی (سردوتر)چنانچه بدون گردو مصرف نمایند فلج شدن آنها احتمالش زیاداست وتمام غذاهای سردوترمثل ماهی وماست ودوغ وامثالهم برای فردسکته مضراست وعامل سکته مجددوی میگردد]

مطالعات درازمدت در آمریکا، هلند و سوئد نشان داده است که مصرف ماهی‌های روغنی 2 تا 3 بار در هفته میتواند اثرات عمیقی بر بهبود جریان خون داشته باشد[چون گلبول قرمزراکاهش داده وگلبول سفید راافزایش میدهد] و به این طریق خطر تشکیل لخته خون را کاهش دهد.افزایش مصرف ماهی‌های روغنی یکی از راههای به خوبی شناخته شده جهت رقیق کردن خون از طریق برنامه غذایی است.[البته برای افرادطبع گرم ؛دموی مزاج وافرادطبع سرد باید باآن گردویاشیره انگوریامویز...مصرف نمایند]

لوبیای سویا و فرآورده‌های آن حاوی آنتی اکسیدانی به نام جنستاین هستند که علاوه بر نقش شناخته شده این ماده در پیشگیری از بروز سرطان، مشاهده شده است که سبب توقف رشد سریع و بی رویه سلولهای عضلانی صاف میشود و در واقع همین رشد بی‌رویه و کنترل نشده سبب تحریک تشکیل لخته خون میشود. لازم به ذکر است که کنجاله سویا تحت عنوان پروتئین گیاهی نیز حاوی جنستاین است و بنابراین مصرف پروتئین گیاهی سویا جهت پیشگیری از تشکیل لخته خون توصیه میشود.

حبوبات بویژه عدس [سردوخشک]دارای ماده‌ای بنام کومارین است که یکی از مواد طبیعی رقیق کننده خون است. (از لحاظ شیمیایی وارفارین که یکی از داروهای رقیق کننده خون میباشد نیز در واقع یک نوع کومارین است) بنابراین خواص دارویی حبوبات در پیشگیری از تشکیل لخته خون بر اهمیت مصرف روزانه این گروه غذایی می‌افزاید.[عدس که سردوخشک است داروی طبع دموی یعنی گرم وتراست اما برای یک فردسوداوی یعنی سردوخشک سم است ویبوست اوراافزایش میدهد وافسردگی اورادوچندان میکند همچنین فرد بلغمی درصورت خوردن عدس باید باآن گردویا چیزهای گرم وترمصرف نماید ]

نان غلات کامل (سبوس‌دار)، پاستا، غلات صبحانه سبوس‌دار، مرکبات، آناناس، کلم بروکلی[اما یکی ازمتخصصین اعصاب وروان که وارفارین تجویزمیکند خوردن کاهووکلم  رامنع کرده وگفته است اثروارفارین راخنثی میکنند]، گل کلم، کدو، جعفری، تخم کتان و چای سبز سرشار از کومارین هستند. غذاهایی که حاوی کومارین هستند باید بطور منظم در برنامه غذایی روزانه مصرف شوند.

دانشمندان طب گیاهی معتقدند که فلفل قرمز سبب تحریک سیستم گردش خون و تسهیل حرکت خون در رگها میشود و بهتر است همراه ادویه‌های دیگر در تهیه و طبخ غذا مورد استفاده قرار گیرد.تخم کتان یکی از منابع غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا-3 است. این اسیدهای چرب در بدن تبدیل به نوعی پروستاگلاندین به نام پروستاگلاندین E1 میشوند. این ماده رگهای خونی را متسع کرده و در پیشگیری از تشکیل لخته خون موثر است.

دانه آفتابگردان، کنجد و تخمه کدو حلوایی تامین کننده اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 هستند. چهار قاشق غذاخوری تخم کتان را میتوان با دو قاشق غذاخوری از هر یک از دانه‌های کنجد، آفتابگردان و کدو حلوایی آسیاب کرد و در یک ظرف بدون منفذ در یخچال نگهداری کرد. این مخلوط همراه نان، ماست[ماست برای فردسکته ای مثل سم قوی است که زودبیمار راازپادرمی اورد وسبب بازگشت به حالت اولیه بیماری میگردد] و یا غلات صبحانه قابل مصرف است و یک ترکیب ضدالتهابی دارای اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 است.

انواع توت‌ها از قبیل توت فرنگی و شاتوت، همچنین مرکباتی از قبیل پرتقال و گریپ فروت سرشار از ویتامین C و مواد مفید گیاهی هستند که به حفظ خاصیت کشسانی دیواره رگها کمک می‌کنند. این میوه‌ها را باید بطور منظم مصرف نمود.[توت فرنگی سردوتراست وبرای فردسکته ای که معمولا طبع سردهم دارد مثل ماست است که سبب تشدیدبیماری اومی گرددمگراینکه درکنارش گردو یامویزوخرمابه وفوراستفاده کند ]

از چه غذاهایی باید پرهیز کرد؟

1.                   کره و خامه صنعتی دارای چربی اشباع زیادی هستند که خطر تشکیل لخته خون را افزایش می‌دهند، لذا مصرف این مواد غذایی را باید به حداقل رساند

2.                   شیر و ماست

3.                         گوشت‌های چرب و فرآورده‌های گوشتی از جمله سوسیس و کالباس را محدود کنید.

4.                   مصرف انواع کیک‌ها، شیرینی‌جات و پای را به حداقل برسانید. محصولات موجود در بازار با استفاده از ارزانترین روغن در دسترس تهیه می‌شوند که اغلب از نوع بسیار اشباع شده بوده و مضر هستند.چند نکته:

5.                   1.   وزن اضافی را کم کنید. این امر به طور خودکار خطر تشکیل لخته خون را کاهش خواهد داد./2.     ورزش [پیاده روی]منظم سبب جریان خون بهتر می‌شود. قبل از پیاده روی یک قاشق عسل استفاده کنید http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=480&page=1

نظرات 1 + ارسال نظر
d دوشنبه 12 مرداد‌ماه سال 1394 ساعت 08:46 ب.ظ

چه خوبه که با پیشرفت علمی
پیشرفت منطقی و عقیدتی هم داشته و در قرن ها پیش زندگی نکنیم

سلام
کاملا صحیح است دارو خوری کاری متحجرانه وناشی ازقساوت قلب است که ما را نابود میکند باید برای تمیزشدن خون خودمان که ترمبوز نیز ناشی ازکثیفی خون است فقط خوراکی های سالم که حرارت واتش ندیده باشد بخوریم مثل انجیر وزیتون وخرما وسبزی ها و ووووتا خون تمیزشود وازلخته شدن پیشگیری شود
اگرزیتون وانجیردارو نبود خدا فسم بش نمیخورد چون علمی بوده خدا قسم بش خورده
دارو هنوزکسی را دردنیا درمان نکرده است من سالها خوردم بدترشدم الان که دارو نمیخورم شکرخدا شادم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد